Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@t-r-malthus Sizi anlayabiliyorum o yüzden ben en başta bu durumu kurumda mülakat yapanlara göre irdeledim. Dediğiniz gibi sistem sıkıntılı bana göre aynı seviyedeki kurumlar arsı geçiş muhabbeti olmamalı izin dahi verilmemeli sınava girmek için ki bekleyen insanlar başvurmalı ya da çok isteyen hedefi için ya özelde çalışıp üstüne ders çalışır sınava girer ya da kuruma girmeden sınava çalışır. Bunun dışında eğer üst kurul değil ama taşrada farklı kurumda çalışıyor daha iyisini istiyor mesela guy vergi müf. istiyor ya da herhangi üst kurul bunda mahsur yok bence çünkü fazladan yer işgal etmiyor zaten diğerleri ise yani en başta bahsettiğim güruhun çoğu kurumlar ve meslekler hakkında bilgi sahibi olmadan her yana başvurup girmeye çalışıyor ardından bir şekilde giriyor sonra bırakıp diğerine zıplıyor. Onu en başta mülakatta değerlendiren şahıs suçlu elbette, daha isteklerini ortaya koyamamış bir şahsı kuruma alıp hem kurumu hem bizleri mağdur ediyorlar çünkü. Bana göre diğer arkadaşların yaptığı açık vizyonsuzluktur ya da klasik iktisat tabiriyle homoeconomicus varsayımlarıyla doymazlık prensibinin yaşayan örneğidir. Kalın sağlıcakla.
-
@t-r-malthus Hocam şu konuda hemfikiriz ki yanlış adaylarda değil buna izin veren sistemde. Aday haliyle böyle bir imkan verilmişse bunu, kendisi için daha iyisi olduğunu düşündüğü yer yönünde kullanacaktır. İş tatmini, mutluluk kesinlikle çok önemli şeyler. Bilinçli bir şekilde zaten bu ve benzeri sebeplerle başvurulmuşsa diyecek lafım yok ancak maalesef sırf liste doldurmak için başvuranlar biliyoruz, duyuyoruz. Örneğin, bir kurumda çalışırken bilinçsizce her açılan yere başvuran ve sınavına dahi gitmeyen insanlar biliyorum. Onun "hafta sonumu dinlenerek geçireceğim" diye sınavına gitmediği yer, bir başkasının umudu oluyor ve bu şekilde davranan insanlar sebebiyle listeye dahi giremiyor. Bu durumda herkesin aynı şeyleri düşündüğüne ise eminim Siz de sağlıcakla kalın hocam, umut her zaman var inşaAllah
-
Spk şu mülakati yapıp açiklasaydi hiç bu konulara girmeyecektik. Insanlar sinirlenip efkarlanmayacakti sistemden bozuk duzenden burda yakinmayacaklardi. Sessizce dağılacaktik
-
2 kişi de kgk yi kazanmış. Bu spk adaylari her yerde ve sayilari gittikce azalıyor
-
@shady1 hocam bu durumu düşünmüş olmaları gerekiyor insanların sonuçta bir hayatı var kimse sonucunda kazanıp kazanamayacağını bilmediği bir mülakatı bekleyemez elbete önlerine gelen fırsatları değerlendirecekler kaç ay geçti hala bir ses yok bu gidişte herkes bir yerlere girmiş olacak ellerinde kalanları da beğenmeyip bddk gibi yeniden sınava çıkacaklar çok saçma gerçekten amaçları nedir ya
-
@gerha doğru söylüyorsun hocam insallah bunun da sonu bddk gibi olmaz. Şu baska kurum kazananlari da göz önünde bulundursalar keske mülakat yapilacaginda.
-
@gerha belki de bunların ismi ellerine var onlar gitsin kalanları alalım diyorlardır malum baya açık var spk ve bddk da adam ihtiyaçları ciddi miktarda tabi üst taraflardan bu durum nasıl görünüyor bilinmez. Ben zannetmiyorum ki bddk keyfi olarak o kadar az adam alsın birileri bağımsız olan bu kuruluşlara yapılması gerekeni söylemiştir. Ama spk genelde hep verdiği rakamı dolduruyor belki 2 3 kişi eksik olabiliyor bddk her dönem eksik kapatıyor alımları. Bu yüzden bddk gibi olmaz düşüncesindeyim.
-
@oguzhan24 valla spk uzmanlığından daha iyi bir iş yok. Var olan Merkez Bankası Denetçiliği. O da bildiğim kadarıyla son alımını 2007-2008 gibi yaptı Bu benim şahsi düşüncem tabi
-
@oguzhan24 hocam spk da alicam diyip almayanlardan bence en azindan kendi bolumum icin . En son alimda 5 kisi bilisim uzm.yrd. alicam dedi kimseyi almadi. Yani su an bosa bekliyor bile olabilirim
-
@ebruuu İnşallah alırlar kimseyi açıkta bırakmazlar. Gönlünüzce olsun. Ama katılıyorum en iyi kurumlardan biri hatta bana göre de bir TCMB bir de SPK gerisi biraz hikaye
-
@oguzhan24 oraya bir de bddk yazmanızı rica edeceğim sayıştay-kaymakamlık-idari Hakimlik üçlüsü siyasi iken tcmb-spk-bddk tam anlamıyla iibf 'ye girerken hayali kurulan idealist kadrolar.
-
@jbsay Şahsi fikrim bddk spk ve tcmb ile boy ölçüşemez :)) işin sadece siyasi olmasına bakarsak hepsi siyasi emin olun. Tanıdığınız vs yoksa girmek mümkün değil bizzat bddk da şunu duydum oranın kadroları bizden geçiyor zaten diğenleri, o yüzden çok kafaya takmayalım öte yandan siyasi baskı tcmb dahil her yerde var sadece zaman içerisinde şiddeti değişiyor o kadar. Bağımsızlık sadece kağıt üstünde maalesef. İnşallah şu ekip kazanır da yarın öbür gün kimseye eyvallah demez.
-
@JBSay bddk yi kabul etmiyoruz
-
SPK gerçekten güzel bir kurum fakat bazı dezavantajları da var. Birincisi bana göre açık ofis sistemi, baş uzman da olsanız kendinize ait odanız olmayacak. Mesele sadece oda olması değil elbette, açık ofis gerçekten kafa şişiriyor ve odaklanmayı düşürüyor bana göre.
İkincisi Denetleme Dairesi (DeDa) , Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi gibi dairelerde çalışmak sizin piyasayla etkileşiminizi çok arttırırken, bazı daireler düz memur gibi çalışabiliyormuş. Ve bu daireleri seçmek konusunda da şunu söyleyeyim, sizin istekleriniz ve gerekçeleriniz dikkate alınabilir, fakat önemli olan kurul ve dairelerin ihtiyaçlarıdır.
Genel olarak beklentiyi minimum tutmak gerekiyor sanki. -
@muslum spk nin yeni yerinde bu acik ofis sistemi degisebilir sanirim. Acik ofis hakkaten kötü bir sey. Spk olsun da gerisi onemli degil gerçi
-
Memurlugu buldukta kurum begenmiyoruz
-
-
Güzel şeyler okuyunca daha da bi istiyor insan
-
@piraye size şöyle anlatayım. harcırah kanununu açın spk diye tarattırın neden 1 numara olduğunu anlarsınız
-
bu senenin bekleme rekoru bizde sanırım