Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@oguzhan24 ne yapalım hep kötüyü konuşunca daha iyi hissetmiyoruz
-
@piraye ümitvar olun..... inşallah güzel şeyler olacaktır
-
@oguzhan24 hocam cidden ne ara okudun beğendin cevap yazdın ben de şaşırdım
-
@piraye deim ya hızlıyım hocam kpss de alan sınavında 45 dk boş vaktim vardı o derece muhasebe 23 dk sürdü hepi topu :)))
-
Valla ben elimde bu is var diye bekliyorum . Baska kurum alsin beni kosa kosa gidicem spk ya mi kaldim mart nedir ya hu @oguzhan24
-
Günaydın değerli spk mülakat ekibi,
biz bu kadar bekliyoruz ya, acaba neticelendiğinde şurda yazan çizen gariban bizlerden birini mi alacaklar, burayı okuyup varlığını bilmediğimiz sessiz kalanlardan mı ? Bu sorunun cevabı çok önemli. Hoş ekipten başka kurumlara kayıplar da yaşadık ama onlar için hayırlı olan o demek ki.
Şimdilik bekliyoruz bu bekleyiş av değil Avcı bekleyişi bunu unutmayın.
Başarıyı isteyen inanır ve çok çabalar. Sonunda da ulaşır.
-
@oguzhan24 Bunların hepsine bir hayat tecrübesi olarak düşün daha neler var neler. Eğer birlikte mülakattan geçersek ben sana anlatırım. Hem çok eğlenceli şeyler hem de çok dramatik şeyler. Hayatın yapısı böyle. Ve şöyle evet şüpheci olmaya şimdiden kendini hazırla çünkü piyasa gözetimi de dahil olmak üzere spk uzmanları şüpheci olmak zorundalar. Çünkü piyasaların denetimi gerçekten zor iş.Uzman olursan merak etme iliklerine kadar işleyecek bu şüpheci olma hali Hatta aşırı şüpheden mesleki deformasyon bile geçirebilirsin ama tavsiyem dengeyi koruman Ve bunun da hayat hikayenin bir parçası olarak gör. Başka amaçsız insanlarının kendi hayat bunalımlarından daha iyidir böylesi. En azından bir amacın var öyle düşün
-
@urbancool0635 tarattım, bir şey bulamadım hocam.
-
@sami Haklısın. Gider mevzuatı kitabına çalışırken bir ara orada spk nın muafiyetleri vardı. Büyük ihtimal tebliğleri ve alt mevzuatı da kitaba dahil olduğu için ben kanun olarak söyledim. Hemen kaynağımı da söyleyeyim Fazlı Emektar'ın gider mevzuatı kitabında görmüştüm. O kitaba bakabilirsin. Hatta alt mevzuatı ben bulursam buradan söylerim. Yalnız gündelik değil ama konaklama ücertinde normal 3600 ek göstergesi olan kamu personelinden daha fazla konaklama ücreti alıyor.
-
@urbancool0635 hocam daha önce bağımsız denetimde çalıştım mesleki suphecilik sonuna kadar vardı zaten iş yaparken de günlük hayatta olmaması gereken bir durum toplum sağlığı için doğru değil maalesef. Buna mecellede hüsnü zan,adem-ı itimat denir. Yani herkes hakkında iyi düşün ama güvenme. Muhtemelen biliyorsunuzdur ben bu bağlamda söyledim elbette iş gereği yapılır ama hayatta güvensizlik izin vadede huzursuzluk ve kargaşa kaos getirir.
-
@sami Bu kurumların başkan ve üyeleri ile personelinden memuriyet mahalli dışına yapılan yurt içi geçici
görevlendirilmelerinde, konaklama gideri için ödedikleri ücretleri belgelendirenlere, belge bedelini aşmamak ve 33 üncü
maddenin (a) fıkrasına göre müstahak oldukları gündelik tutarının, ikinci fıkra kapsamındaki görevlendirmelerde beş katını,
diğerlerinde dört katını geçmemek üzere görevlendirme süresince konaklama gideri ödenir. 6245 sayılı kanunun ek 2. maddesi. Şimdi buldum -
@oguzhan24, içinde söyledi: Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
@urbancool0635 hocam daha önce bağımsız denetimde çalıştım mesleki suphecilik sonuna kadar vardı zaten iş yaparken de günlük hayatta olmaması gereken bir durum toplum sağlığı için doğru değil maalesef. Buna mecellede hüsnü zan,adem-ı itimat denir. Yani herkes hakkında iyi düşün ama güvenme. Muhtemelen biliyorsunuzdur ben bu bağlamda söyledim elbette iş gereği yapılır ama hayatta güvensizlik izin vadede huzursuzluk ve kargaşa kaos getirir.
Ben olaya iyimser gözle bakmanızı istediğim için öyle söyledim. Yoksa toplumdaki güven bunalımı elbette önemli bir şey. Güvensiz ortamda hiç bir şey olmaz. Güvensizlik yaratan insanlar Allah tarafından bile kınanır.
-
Herkes yine sessiz, yeni başkan ataması ile ilgili bir gelişme de yok
-
@piraye yeni başkan gelecek daha da mülakat yapılacak herhalde 2 ay daha sürer. Bir haber sitesine göre de "Borsa İstanbul Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı'na vekalet eden Himmet Karadağ " en güçlü adaymış.
-
@arya Himmet Karadağ bir konferansta borsanın halka arzından baya baya bahsetmişti tek mevzu spk izniydi sadece. Benim anladığım çok sağlıklı bir proje değil özellikle varlık fonu vs gibi ilginç hamleler varken fakat kendileri bunu çok içten bir şekilde istiyordu. Eğer başkan olursa bu sene halka arzlar başlar hata tarih olarak 2018 2. yarısı diyordu belki de başkan olacağını biliyordu. Değerli arkadaşlarım konu hakkında değerli bilgisi olan aslında burayı yeşillendirse güzel olur. Borsanın halka arzı hakkında görüşlerinizi duymak isterim ayrıca mülakata çağırılırsak Himmet Bey kesin soracaktır. Şimdiden hazırlık olur.
-
@oguzhan24 Açıkcası mülakatta öyle bir soru gelirse SPK başkanın aksine bir düşünce ortaya atmak riskli olabilir zaten her mülakatta eleniyoruz bir de buradan elenmeyelim. Zaten kesin halka arz olacak ama halkın çok rağbet edeceğini pek zannetmiyorum.
-
@arya Ben de aynı fikirdeyim sadece borsa İstanbul halka arz konusunu merak ediyorum nasıl bir şey nasıl olacak teknik tarafı öğrenmek istediğimden sordum
-
Biz daha çooook bekleriz değerli dostlar
-
@oguzhan24 izahname gerekir diye düşünüyorum hocam bist sonuçta aş
-
@menkul_kiymet hocam onu bende yazdım ama halka arz ne getirir ne götürür teknik olarak nasıl yapılır onu sordum.