Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
@oguzhan24 başlıktaki 1000 ve 1001. Girişiler benden
-
@oguzhan24 binbir gece masalları gibi desene. İşimiz masala hayale kaldı o vakit
-
Arkadaşlar daha spk da; Daire Başkanları, bunlara bağlı olarak çalışan daire başkan yardımcıları, uzmanlar ile müdürlükler bünyesindeki servisler ve memurlarda da değişiklik olacakmış hatta kurumun hizmetlisine kadar değişecekmis o yuzden yeni uzman alimindan vazgecmisler . Sizi kandirdilar yani 1 Nisan falan filan
-
@shady1 gerçek mi bu inanırım yoksa
-
@oguzhan24 gerçek olsa şaşirmazsin degil mi dostum
-
@shady1 şaşırmam niye şaşırayım. Normal bunlar
-
@shady1 Hadi bu geyiği daha da uzatalım o zaman spk ile bddkyı birleştireceklermiş. Sgk da çok moda bu dedikodu. Eskiden vdkda çok dönerdi
-
@urbancool0635 evet çok mantıklı spk bddk zaten neden iki tane ki çok anlamsız
-
@oguzhan24 tabi canım aslında kgk yı da ekleyelim
-
@urbancool0635 aslında başbakanlık altında toplansın böylece hiçbiri torpil vs için uğraşmaz kimse öbür türlü bakan bakan dolaş uzun iş :))) hem karışık oluyor böyle başbakanlık altında 2019 da cumhurbaşkanlığı altında tek kurum olarak çok güzel olur. Böylece tek elden yürütülür bağımsız olunca kendi başlarına iş yapıyor zaten kurumlar :)))
-
Arkadaşlar CFA hakkında bilgisi olan var mı? Girmek için şartları neler toplam 3 seviye ama belli bir iş tecrübesi vs arıyor mu nereden çalışmak iyi olur. Bilenler yardımcı olabilir mi?
-
@oguzhan24 Evet bi yandan denetimlerde yeknesaklığın olması gerekir. Ama birbiriyle bağlantılı konularda. Mesela kurumların aynı veya benzer konularda aynı ekranlara sahip olmalı ve yazılan raporların görülmesi sistemden harika olur işler daha kolay ve kısa zamanda çözülür. Diğer yandan özer aydoğanın karikatürü gibi halayın sonundaki vatandaş ben kova burcuyum ben ayrı takılırım diye halayda ters yöne gitmesi gibi oluyor :)))
-
Bence biz spk yi unutalim malum onlar da bizi unuttu
-
İnsanı sinir eden şey "sallanmamak" yani biri çıkıp telefona "haklısınız maalesef elimizde olmayan nedenlerde veya hususi olarak açıklamadık fakat şöyle şöyle bir sebebimiz var başka tanıdıklarınız varsa onlara da iletebilirseniz memnun oluruz." Şunu duysak bu kadar amaçsız beklemeyiz heralde. Kuruma yaklaşımını değiştirir insanın bu duyarsızlık.
Bu arada her SPK başlığında yeni post görünce acaba açıklandı mı diye takibi bıraktığım sayfayı baya takip eder oldum
Sadece SPK da değil diğer kurumlarda da durum aynı sürekli nedeni belli olmayan gecikmeler alan sınavları yolunda kaç sene daha feda edilir şu hale bakın 7 ay oldu biz güvenlik araştırması formlarını vereli daha "mülakat" görmeden, birde mülakattan sonra güvenlik soruşturması yaparlarsa yaş sınırına takılmamız işten bile değil.
-
@t-r-malthus daha öyle birşey yapmazlar artık yani bir ikinci ha olacaksa kim ne yapar spk yı dalga geçmek olur insanlarla
-
Burda spk'da çalışan arkadaşı olan birkaç kişi vardı sanki.Telefonda bilgi verilmiyor onlara bi sorun. Hayır yeni başkan da atanmadı o olmadan mülakat yapılmaz. O gelince kendi ekibini kuracak vs. derken çok saçma bir tarihe doğru gidiyoruz, yıl olacak
-
@piraye ben sordum da o da bilmiyor yeni başkana bağlı demişti onlar da en kötü Mart ayı oluyor hakikaten 1 yıl olabilir zaten ilan Nisanda gelmişti.
-
Her yeni başkan kendi ekibini kursun, başkan gidince onun ekibi de gitsin o zaman! böyle iş mi olur !? memur dedigimiz yoneticiyle gelip onunla giden çalışanlar degildir. Aksine, sürekli olarak kamu hizmetinde bulunan kamu görevlisine denir memur diye. Önceki baskan yapsa noldurdu yani mülakati ? yeteneksiz, beceriksiz, liyakatsiz adamlari mi seçerdi yani? (Bu sinavi geçenler zaten kendini ispat etmis. Artik neyine bakilacaksa mülakat denen saçmalikla orasi ayri konu da neyse ) yani ne olabilir ki zaten belli kimlerin mülakata girecegi . Baskan degisince yeni adaylar da eklenmiyor yani neresinden baksan şu yapilan elinde kaliyor. Olan da biz zavalli adaylara oluyor . 1 sene bekleyip üstune elendiğimi düşünün bir adayin . Insanin canini acitir artik bu yapılan zulüm degil de nedir arkadaşlar
-
Kurumların personel alım süreçlerine bağlayıcı süreler konulması gerekli, bu bekleme yoruyor adayları.
-
@aliveli kesinlikle hocam magdur oluyoruz bu sekilde