Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcısı Alım İlani(06 - 07 Mayıs 2017)
-
-
Yapalim ne yazacagimiza dair fikri olan ?
-
@ebruuu topluca bi sey olmiycak galiba arkadaslar biraz ilgisiz. Biz bireysel olarak mulakat tarihi bekledigimizi yazalim bence . Ben az once yazdim
-
@Mimar kesinlikle. Ben lafımı geri aldım. burda bu yazılanları paylasılanları takip eden neredeyse 100 kişi var ama iş icraate geldi mi sadece cok cok 5-10 kişi oluyor gerisi sadece okuyan/izleyen grup. Dediğin gibi yapıcam ben de.
-
#spkmulakattarihiniacikla diye yazdim
-
Bence kurumu arayıp bu talebimizi iletelim.Ben az önce aradım siz de ararsanız belki süreci hızlandırırlar
-
.....................................
-
Arkadaşlar güvenlik sor. hızlanmasının çok mümkün olduğunu sanmıyorum. Sonuçta şuan aktif olarak bir çok kurumun güvenlik soruşturma talebi bekliyor emniyette. Tutup spk yı öne alalım demezler. Kaldı ki geç olmasının da bazı avantajları var. Mesela bddk ile burasının ortak mülakatında olan bir çok isim var. Onların mülakatı açıklandıktan sonra bizim mülakatın yapılması şansımızı artıracaktır. Diğer sayıştay gümrük vs illa ki ortak kişiler var. Tahminim mülakatlar için ağustos sonu eylül başı gibi bir tarih belirlenir.
-
açıkcası bende en azından şu an için başvuru dönemleri böyle kalabalıkken daha sonra yapılmasının lehimize olabileceğini düşünenlerdenim. Sabreden derviş muradına ermiş derler hayırlısı olsun, sakin
-
Bende biraz geç olması taraftarıyım.. diğer mülakatlar bir sonuçlansın... Hem bu sıcaklarda Ankarada takım elbise ile gezmeyi hiç istemem.. katılmıyorsam etkinliğe biraz daha geç olmasını istememdendir. kurban bayramı sonrası bence en iyi zaman
-
Burada sadece izleyici olan bir kısımdan bir kişi de benim.İzliyorum çünkü yapılan bazı etkinlikler çocukça ve saçma geliyor bana.Burada başka kurumlarda hali hazırda çalışmakta olan arkadaşlarımız mevcuttur işleyişi görmüşlerdir maalesef moral bozmak için defalarca hatırlatmak istemiyorum fakat güvenlik soruşturması hızlı biten bir şey değil arkadaşlar.Doğru-yalan burada personelden bir arkadaşım 8 aydır bekleyen olduğunu söyledi çok istisna fakat, olabilir. Sonuç alınacağını sanmıyorum sürecin hassasiyeti ve başka şeylerin denk gelmesi yüzünden.
Mülakata çalışabiliriz güncel ekonomik gelişmeleri tartışabiliriz ne bileyim azıcık daha faydalı şeylerle şikayet etmekten vazgeçeriz -
Arkadaşlar tweet olayını diğerlerinin söylediği gibi mantıklı bulmuyorum ancak sonuçların bayram sonrasına kalması ya da ağustos sonunu beklemek de hatta bunu herkes adına mantıklı gibi görmek saçma. Burada birçok arkadaş zannımca benim gibi işsiz bu tarih ve belirsizlik durumu yüzünden özel sektör dahil iş bulamıyoruz her gittiğim yerde aynı saçmalıkla karşılaşıyorum. Bunun sebebi de soruşturma yapan kurumların yavaşlığıdır. Birileri yaz sıcağı takım giymeye zorlanıyor diye akla mantığa aykırı fikirleri yazmazsak daha faydalı olacağı taraftarıyım. Bunun yerine burada önceden söylenen gibi mülakat için ne yapılabilir güncel ekonomik konular ve sorular hakkında konuşulabilir.
-
Tweet etkinligine sacma diyosunuz varsa baska ise yarar oneriniz siz soyleyin biz katilalim. Hic de sacma oldugunu sanmiyorum ayrıca bir cok kez bunun ise yaradigini gördüm ben . Ayrica burda bekleyenlerin cogu halen calisiyo sanirim bir yerde yoksa bu ne rahatlik sonra olsun bekleriz filan herkes halinden memnunmus suna bakin sasirdim acikcasi. Burda hayati ertelemekten bikmis ve issiz olanlari da dusunurseniz gec olmasinin bi espirisi yok. Diger mulakatlar aciklansa adam yine gelir yine gelir. O kadar yazliliyi gecmisim bi de mulakatini goreyiim diyeceksiniz burda birbirimizi kandirmayalim .
-
@Mimar kesinlikle haklısın hocam. Herkes kendi menfaatince bir şeyler yazıyor. En çok ta takım elbiseyle Ankara'nın sıcağında gezmeyi istemeyen ya da kurban bayramı sonrasını bekleyen arkadaş(lar), rahatlığınıza şaşmamak elde değil. Belli ki ya çalışıyorsunuz, ya da o zaman yapılması menfaatinizce işinize geliyor. Emin olun OHAL vs. gibi süreçlerin yasandığı şu zamanlarda mülakat veya atamaların bir an önce yapılması herkes icin en sağlıklısı. Hepinizde biliyorsunuz ki şu an ki durumu eğer bir kaç yıl önce yaşıyor olsaydık şimdiye mülakat ta olmuştu atama da olmuştu hatta maaşımızı bile almış olurduk. Bilmem anlatabildim mi?
-
Arkadaşlar herkes kendi için en uygun olana göre hareket ediyor. Burada nasıl geç olmasını isteyenler olarak yapılan etkinlikten rahatsız olma lüksümüz yoksa erken mülakat yapılsın diyen arkadaşlar da etkinliğe herkes katılsın vs deme lüksü yok. Şu aşama da yapılacak en mantıklı hareket mülakata daha iyi hazırlanmak olur. Herkesin hakkında hayırlısı olsun diyerek iletimi kapatayım
-
Burada herkes ise girme gayretinde. Tabiki bu surec uzun ama biz de en azindan birseyler yapabilme cabasindayiz. Sorusturmanin gec olmasi bize bir sey kazandirmaz. Sonucta temiz olan temizdir yani bu durum degismiyor dogru bir sekilde arastirdiklari takdirde. Bayram sonrasina kalsin yok sicak flaan gibi nedenlerde sacmaliktan baska birsey degil. Zaten ilan yayinlanani 4 ay olmus ortalikta baska is ilani yok bir an once aciklanmasi en iyisi. Ayrica baska kurum sinavini kazananlara gelince insanlar girmis kazanmis sinavini tabiki kurum secenekleri olur. Yeter ki hakkiyla yerlesilsin.
-
Burada kendimi açıklama ihtiyacı duymuyorum. Bende işsizim bende bekliyorum. Güvenlik soruşturması işlemlerinin uzun süreceğini biliyorum boşuna çaba sarf etmek istemiyorum. Evet Ankara sıcağında takım elbise ile terlemek istemiyorum çünkü o terin mülakatı nasıl etkileyebileceğini bilecek kadar detaya dikkat eden birisiyim. Devlete de sadece ekmek kapısı gözüyle bakmıyorum.
Siz istiyorsanız etkinliğinizi yapın, ben şahsen yokum. İlan gelsin diye etkinlik yapmak başka bir şey, ki ne kadar aktif olduğumu twitterdan takip edenler bilir, güvenlik soruşturmalarını hızlandırmaya çalışmak başka bir şey.
Hepinizi anlıyorum heyecanlısınız, olsun diye hepimiz istiyoruz. Ama sabretmeyi bilmiyorsanız açık konuşacağım SPK gibi üst bir kurulda nasıl çalışacaksınız anlamıyorum.
Konuşmalarınıza, üslubunuza dikkat edin. Üst düzey bürokraside yer almak istiyorsunuz ama ona göre davranıp konuşamıyorsunuz. Gerçekten sadece liyakatle olsaydı bazı şeyler. Çok daha farklı olurdu inanın.
Bu konuda da daha fazla tartışmayacağım. Yazılanlara da cevap vermeyeceğim.
İyi günler
-
@Keymarsh sana kendini açıkla diyen olmadı, sana gel etkinliğe katıl diyen de olmadı. Ayrıca tartışılacak bir konu yok burada ve burada kimse üslubunu bozmadı. Herkes gayet fikrini söyledi. Koskoca TBMM'nde bile neler, ne üslupta konuşulup tartışılıyor. Burada bir fikir ortaya atıldı. Taraf ve muhalefet olanlar kendince bir şeyler ifade etti. Zahmet edip çok uzun yazmışsın. Ama uzatmadan şunu söyleyeyim:
Üst düzey bürokraside yer almak isteyip de ona göre konuşmak nasıl acaba? Ankara sıcağında takım elbiseyle terlemek istemiyorum diye konuşmak gibi mi? Sıcaktan yana bu kadar nazlanma. Değil bürokrasi, üst düzeyde olmayan bir devlet kurumunda bile yer alacaksan takım elbiseyi giymen gereken daha çok sıcak aylar göreceksin ve daha çok ter dökeceksin.
-
Mülakat için hukuk alanından girecek olan arkadaşlar nasıl hazırlanıyorsunuz daha önceki mülakatlardan bilgi sahibi olan var mı acaba ?
-
Spk basligini da yukariya sabitleyelim sayin yoneticiler 2. Sinif ust kurul muamelesi görüyoruz ama burda olmuyor meslek tanıtım yazisini da göremedim onu da rica ediyoruz @aliveli @Antimülakat