Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
"...ne diyeyim,
dilerim ihtiyacı olan birine gidiyordur,
bizden çaldıkları umut,
dünya adaletsiz çocuk!
dünya zorba!.."
https://www.youtube.com/watch?v=IBZX7ktUEWE -
- Siz nerelisiniz ağam?
- Antalya kaş canim.
- Anliyorum.
~Kolpaçino~
-
Ayrı ayrı birer 'ahlâksız' yaratık olan insanlar, toplu oldukları vakit 'namuslu' kişiler olurlar.
Montesquieu
-
...
Bir zamanlar koca bir dev
Ve minik bir çocuk vardı
Korkusuzca gezerlerdi
Yeşil güzel bir bahçede
Kocaman dev bir bahçıvan
Minik çocuk bir çiçekti
Sımsıcacık yürekleri
Hep el ele gezerlerdiKocaman devin elleri
Minik çocuğun yüzünden
Korkuları hep silerdiAma akıllı insanlar
İnanmadılar bu masala
Koştular kurtarmaya
Minik çocuğu o devden
Onları uyur buldular
O yeşil güzel bahçede
Sımsıkı sarılmışlardı
Bir daha uyanmadılar.Deniz Türkali
-
-
...Şaşırdım kaldım işte
Bilmem ki nemsin
Bazen kız kardeşimsin
Bazen öp öz annemsin
Sultanımsın susunca
Konuşunca kölemsin
Eksilmeyen çilemsin
Orada ufuk çizgim
Burda yanım yöremsin
Beni ruh gibi saran
Sonsuzluk dairemsinÇaresizim çaremsin
Şaşırdım kaldım işte
Bilmem ki nemsin.Yavuz Bülent Bakiler/ şaşırdım Kaldım işte
-
Frida Kahlo özetlemiş; "Çok karışığım. Bir yanım olabildiğince huzursuz ve yorgun. Diğer yanım mucizelere ve düşlerin gerçek olabileceğine halen inanıyor ve heyecanını koruyor. Bu iki yan arasında ben, eziliyorum."
-
Biliyorsun, ben hangi şehirdeysem, yalnızlığın başkenti orası.
(Cemal Süreya)
-
"Ve en büyük acının kendininki olduğunu düşünüyorsun. Dünyadan habersiz tüm gerizekalılar gibi."
Hakan Günday-Kinyas ve Kayra -
3 dilek hakkim olsa 3 demlik çay dilerdim. Sonra lapss lapss icerdik.
LM~İsmail Abi~ -
@lion hayatı ismail abi gibi yaşayabilsek keşke :))
-
Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır
-
Amin maalouf, Ortadogu insanını şöyle tanımlamış:
"Her şeye üzülen ama hicbir şeyle ilgilenmeyen insanlar." -
Ne derlerse desinler, biz kalbimizin ve kafamızın doğru bulduğu şeyleri, etrafın ne dediğine bakmadan yapmalıyız.
(Sabahattin Ali)
-
Bak, yine başa döndü bu dünya
Yine sona sardı aynı kaset,
bıktım bu monotonluk maratonu.
Onu tanı içine düşünce koştur -
La Rochefoucauld, "Öyle insanlar vardır ki, aşk hakkında hiçbir şey duymamış olsalar, asla aşık olmazlardı" demiş. Görgüsüzlerin ve gösterişçilerin çağında (görüntü çağı) aşk dediğin, can-ı gönülden bocalayarak sezonluk heyecanlarının ceremesini (müzik eşliğinde) çeken bir abartı teknisyeni zannediliyor.
Kaosa Mütevazı Bir Katkı, Murat Menteş
-
" İnsan tuhaf bir mahluk Müştak Bey… Kendisine değer verenden kaçar, eziyet edeni sever. ”
— Ahmet Ümit -
Erkeklerin dominant unsur ya da egemen güç addedilmelerine engel teşkil eden konformist zorbalıklarından doğan iki manzara var ki, pek az şey bu manzaralar kadar sinir bozucu olabilir. Bakınız ve görünüz, çoğu erkek tesettürlü kadınlarla evleniyor fakat resmî bir sinyal alınca hemen eşine başını açması yönünde baskı uyguluyor; yine bazı Müslüman erkekler de her nedense 'açık' kadınları eş seçiyor fakat belirsiz bir müddet sonra ona 'kapanması' yönünde telkinlerde, tekliflerde, giderek tehditlerde bulunuyor. Söze konu ettiğim bu iki durum istisnai birkaç örnekle sınırlı olsaydı çenemi tutmakta zorlanmazdım fakat erkeklerin duruma hakim ol-a-madıklarının yaygın göstergelerinden sayabileceğimiz mezkur çekişmeler ülkemizdeki parmak sayısıyla kıyaslanabilecek çokluktadır.
Kaosa Mütevazı Bir Katkı, Murat Menteş -
Çiçeklerle hoş geçin dalı incitme gönül. Bir küçük meyve için dalı incitme gönül. Başın olsada yüksek gözün enginde gerek. Kibirle yürüyerek; yolu incitme gönül.
Yunus EMRE
-
" Türkeş Türk çocuğu. Ecevit Halkçi çocuğu. Erbakan Müslüman çocuğu. Biz O....çocuğu muyuz?"
~Süleyman Demirel~