FİLM ÖNERİLERİ TAVSİYELERİ
-
@Phoenix ben pek beğenmedim
-
@aliveli abi o filmi ben de izlemedim henüz. Müsait bir anda izlemek çok istiyorum ama
-
Now You See Me
"First rule of magic: Always be the smartest guy in the room."
-
costa gavrasın filmlerini tavsiye ederim özellikle Missing ve Z'yi.İzlemeden önce spolier alın vikipediadan ama bence.Yine farklı konusu olan ve sıkılmadan izliyim derseniz groundhog day'i de tavsiye ederim.
-
@mscd merakımı cezbettiniz hocam. Müsait bir günümde ilgileneceğim önerilerinizle.
-
@Phoenix umarım beğenirsiniz hocam.Yine imdb listelerinden ve bilindik filmlerden sıkıldıysanız özellikle 65 85 yılları arasında çekilen hem görseli iyi hem de orjinal konuları olan çok güzel filmler var onlara da bakmanızı tavsiye ederim.
-
Missing filmi yanlış hatırlamıyorsam 1982'de Yol filmiyle beraber altın palmiye'yi aldı. Gavras iyidir izlemek gerek Bu arada Z filmini izlediğinizde filmde çalınan birçok müzik tanıdık gelecektir. Birçoğunu yeşilçam filmleri kullandı çünkü
-
Herkese merhaba Ortadoğu ile ilgilenen arkadaşlarımın mutlaka izlemesi gereken bir film tavsiye etmek istiyorum. Filmdeki olaylar aklıma gelince yazdıklarımın başındaki o küçük smiley yüzümden kayboldu maalesef.
Vals with Bashir filmin ismi.
"Filmde anlatılan olaylar normal çekim ile anlatılamayacak kadar kötü olduğu için animasyon tercih edilmiş" şeklinde bir yorum var ki izledikten sonra ben katıldım bu yoruma. Ama izletilen şeyin gerçek görüntüleri de filmin son 3 dakikasına koyulmuş ki işte orada insan izlediği şeylerin gerçek olduğunu anlıyor ve bir boğaz düğümlenmesiyle film bitiyor.İyi seyirler.
-
Pek azınızın bildiğini, bilenlerin de pek azının izlediğini düşündüğüm bir filmi önereceğim size bugün.
Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak
Ahmet Uluçay'ın yönetmenliğini yaptığı 2004 yapımı muhteşem bir filmden bahsediyoruz. Filmde ünlü oyuncuların oynamadığını söylemeliyim. Ama oynayan oyuncular hakkını gerçekten vermişler. Üstelik yönetmenin de filme oyuncu olarak katkı sağladığını söylemek istiyorum. Biri karpuzcunun, diğeri berberin yanında çırak olarak çalışan iki çocuğun köylerinde film/sinema için verdikleri mücadeleyi anlatan sıcacık,naif,zarif bir film.
İzlerseniz yorum yapmayı unutmayın buraya, iyi seyirler.
-
@Phoenix belli ki filmlerle çok ilgileniyorsunuz.Tatar Ramazan filmlerinin incelemesini yaparsanız çok sevinirim. Çünkü baktım her gönderiye hiç Tatar Ramazan filmini önermemişsiniz.
-
Eğer fırsatınız varsa Dr. Strange' i izlemenizi tavsiye ediyorum. Kibrine ve egosuna yenik düşen bir adamın neye dönüştüğünü güzel anlatıyor. Tabi ki film klasik bir Amerikan anlatısı ve süper kahraman filmi ama ben aradan özellikle bu konuyu seçtim sanırım. Bu noktaya bakmasanız bile keyifle izleyeceğiniz bir film.
-
@Destan Hocam popüler kültür filmlerini sinemada izlemek istemiyorum artık. Fakat söz veriyorum en kısa sürede izleyip fikirlerimi paylaşırım.
-
Bu ileti silindi! -
Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filmini bugün izledim.Açıkçası bu filmi bugüne kadar duymadığıma şaşırdım.Çoğu kişi için güzel,tatlı bir köy filmi olabilir ama gerçekten hayatının bir kısmı köy ya da kasaba da geçmiş biri için çok fazlası var bu filmde.Filmde komik duran şeylerin gerçekliğini bilmek ayrı bir ilgi uyandırdı bende.Kasaba,köy hayatının görünenden çok farklı olduğunu bu kadar iyi yansıtan çok az yerli film izledim.Anadolunun o arkada kalmış yüzünü çok iyi yansıtmış bence.Velhasıl ben gerçekten çok beğendim siz de izleyin derim...
Tavsiyen için de teşekkürler hocam : ) @Phoenix -
@mscd Hocam yüzümde oluşan gülümsemeyi görmenizi isterdim. Çok sevindim bunları okuduğuma. Rica ederim ne demek hocam ben teşekkür ederim asıl izlediğiniz için.
-
@Phoenix Allah gülümsemenizi eksik etmesin: )İyi olduğunu düşündüğüm tavsiyeleri mümkün oldukça izlemeye çalışıyorum, ben teşekkür ederim .
-
Predestenition izleyin
-
captain fantastic (2016).. imdb: 8.0..
enfes film. sistem dışılık, herkesin içindeki uzağı filme çekmişler. viggo mortensen var..
-
@Phoenix FİLM ÖNERİLERİ içinde söyledi:
rif bir film.
yönetmenin ömrü vefa etse ve başka filmler çekebilse, türk sineması için bir ekol olabilecek bir yönetmenin filmi.. ahmet uluçay'ın bohem takıntıları da yoktur üstelik.. kamyon şoförlüğü falan yapmıştır.. film izledim demek isteyenler için muhakka izlenmeli..
üstüne kız kardeşim mommo izlenirse kalpte çarpıntı yapar, kolayına geçmez..
-
@De_lorean zamansal paradoks güzel, teorisinin elestirisinin yapılması güzel ama film bence çok kötüydü hocam. Kurgusu, oyunculuğu, makyajı her şeyiyle beklentimin altında kalmıştı. İzlediğim günü çok iyi hatırlıyorum saatlerce kötü bir film izlemenin hosnutsuzlugu üzerimde kalmıştı.
Müsait olduğum bir zaman geniş bir incelemesini ve eleştirisi yaparım. Sitem etme, eleştirme nedenlerim daha açıklayıcı olur.