2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Dostlar Selamın Aleyküm. Bir kaç haber paylaşayım istiyorum.
Öncelikle SAYIŞTAY Denetçiliği ile alakalı durumlar şu şekilde; Son gelen bilgi Şubat - Mart aylarına ilanın planlandığı şeklinde. Halen kurum karar vermiş değil benim anladığım kadarıyla. Plan yapılıyor ancak bir türlü net bir yol haritası çıkarılmış değil. Ancak şunu net bir şekilde biliyoruz kurum alım yapmaya çok niyetli. Sadece sistem, tarih bu konuları netleştirmekte zorlanıyor. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz, gelişme oldukça paylaşacağız dostlar.
İkinci haberimiz ise İŞKUR İstihdam Uzman Yardımcılığı'na dair.
İşkur daha evvel de söylediğimiz gibi 2017 için bir ilan hazırlığı içerisindeydi. Bu ilan Başbakanlık'tan dönmüş malesef o nedenle geçtiğimiz haftalardaki ilan furyasına katılamadı kurum. Ancak yeniden bir alım hazırlığı var. Alım bölüm bazlı yapılacak ve her bölüm için ayrı puan türleri belirlenecek. Hangi puan türleri olduğuna dair malumat edinemedik malesef dostlar ancak soruşturma halindeyiz. İlan ilkbahar dönemi Mart-Nisan civarına planlanıyor.
Ayrıca bu ilandan evvel kurumun bir yönetmelik değişikliği hazırlığı var. Şöyle ki YDS şartını meslekte alınacak ve yeterlik sonrası geçerli olacak şekilde düzenleyecekler. Bu ilanda ise YDS şartı olmayacağı söylendi. Eğer bu yönetmelik değişimi gerçekleşirse kurumun YDS isteme durumu da ortadan kalkmış olacak, en azından kurumun plan ve isteği bu yönde.
Şimdilik haberler bu şekilde dostlar.
Allah yâr ve yardımcınız olsun.
-
@paretowilfredo ceko puan türü ister mi acaba iskur
-
@erkan Eğer söylendiği gibi bölüm bazlı yapılırsa, mümkün dostum.
-
@paretowilfredo üstad kamu denetçiliği ile alakalı bir gelişme yok mu?
-
@paretowilfredo hocam kaymakamlık hakkında ne düşünüyorsun bu ay ilan gelir mi duyumlar konusunda bir gelişme var mı ?
-
@paretowilfredo hocam sayıştay sınavı alım sayısı için bilgin var mı?
-
@eryugr Başkan'ın sözü ile bağlıyız dostum hala. Beklentim önümüzdeki kısa vadede ilana çıkacağı yönünde. İşkur gibi bir ilan süreci gecikmeye sebep olmuş olabilir. Beklemek lazım biraz daha.
-
@erdemsrc 45 olacağı yönünde dostum yine. 60 gibi bir ihtimal konuşuluyor ama zayıf geliyor bana.
-
@öktem_ilteriş Dostum o konuda paylaşım yapan kardeşimle duyumlarımız örtüşüyor. Çok öncesinde söylediğimiz tarih halen beklentimizdir.
-
Arkadaşlar sabırsızsınız biliyorum ama rasyonel düşünürsek kasım ve aralık aylarındaki sınav furyasının bir benzeri diğer kurumlar için olacaksa ( sayıştay, kaymakamlık, işkur, guy-duy-vmy, kamu denetçiliği vs ) hemen değil özellikle mart nisan ve hatta mayıs dönemlerinde olması çok önemli. Özellikle bddk, gençlik ve spor, kyk, sgk, tcdd vs gibi alımların kesinlikle sonuçlanması lazım. Yoksa örneğin ocak ayında gelecek yeni bir ilanın ne yazıkki ilk 500 de olmayanlar açısından faydası dokunmayacak. İlanın gelmesinden ziyade hatta sayısından ziyade ZAMANI en önemli husus. Taban puanları doğrudan etkiliyor. İnş hepimiz için en iyi zamanda ve sayıda ilanlar gelir. Örnek verecek olursam özellikle guy ilanı bekleyenler için en iyi zaman ilkbaharın sonları hatta yaz mevsimidir benim fikrim. Yılmadan umut kaybetmeden çalışmaya devam etmek gerekiyor.
-
2bin kişi alacaklarsa bile 5 katı için yine sıra gelir, daha düşük puan çıkaranlar da kızmasın ama puanı en azından 80 üstü olanlara haksızlık oluyor. Zaten alımlar az. Yazin ilkbahar sonu ilan gelmesinin mantığını anlamam mümkün değil. Hatta çok saçma buluyorum. Kesin dediğiniz gibi olur gerçi, bizi düşünen pek yok
-
@falanfilan hocam zaten 2 bin kişi guy alsalar 72-73 le kapatır çoğu yer en yüksek kapatan 75-76 olur kimse itiraz etmez buna
-
Bu sene 80 altı dediğimiz mesela 78 puanlı kişi geçen senenin 82 puanı bu insanlar da iyi netler yaptı
-
Yooook yapmadı demiyorum ben sadece daha da gelmesin hatta yaza doğru gelsin yorumuna istinaden yazdım. Şimdi alım olsun 71 e düşsün benim için problem yok. Yine il tercihi yüzünden mağdur olanlar olacak ama bi tık daha düşsün diye şimdi ilan gelmesin diye acayip üzülüyorum ya bu ne böyle sanki ilanlar hemen geliyor da erken gelmesin muhabbetleri yapabilecek kivamdayiz. Burada anlayışlı olamam kesinlikle.
-
2000 alım olursa rekor bir taban puan çıkabilir de tahminler ve göstergeler o kadar alım olmayacağını gösteriyor
-
Zaten yedekler diye bir şey var. Oralara nasipse kalırsak başka kurumlarin sonuçlarıyla hakkından feragat edenlerin yerine geçeceğiz. Her türlü çözüm mevcutken ilan yazın gelsin. Boşuna ordan burdan yazıyoruz uğraşıyoruz. Hem fikir bile değiliz
-
Guyu yine geciktirecekler gibi geliyor. Onu geçtim mhuy duy vs gelebilirdi en azından 4. Yıla girdim bekleyerek geçen. İnsanları yine gibe zorunlu tek seçenek haline getirecekler ya ona yanıyorum.
-
@maliyeciuzman Haklısınız puanı 75-80 arasındakiler için guy ilanın bahar hatta yaz ayında gelmesi çok iyi olur. Ama puanı 80-85 arasındakilerin suçu ne yıllardır emek veren artık bunalan yorulan çalışmaktan kusacak durumda olan ve ilanın artık ocakta hatta hemen yarın gelmesini bekleyenler var ben böyleyim en azından yaklaşık iki bin kişide böyledir bu puan aralığında. o yüzden ilan herkes için en uygun ve gerçekten en adil zamanda gelsin. Bu kadar emek verip merkezi alımlarada puanı yetmeyip ortada kalınca insan delirecek gibi oluyor bir hayat planlıyoruz hayaller kuruyoruz ve giden zaman ömrümüzden giden zaman yarın hayatta olacağımızın garantisi de yok. Ben şahsım adına ilanın bu ay içinde gelmesini çok istiyorum zaten ilan gelince 1 ay gibi bir süre il tercihi için zman oluyor o zamana kadar zaten vmy sgk kaymakamlık sonuçlarıda açıklanmış olur il tercihi yapsalarda geri çekerler kaldı ki 2000 guy zaten gitti. Diğer merkezi uzmanlıkların açıklanmasını bekleyecek olursak onlar açıklama sürelerini genelde uzun tutuyorlar zaten.
-
Kurum bizim uygun olduğumuz zamanı gözeterek ilan vermez. Şu tarihte olsun yarın olsun diye bir birinizi üzmeyin
-
@ricardo aynen öyle hocam bir de şu var sürec uzun olup taban puanlar 70lere düşerse ilk 2binde olup yine atanamayacak insanların durumu nolacak? Artık adalet istiyoruz!