2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@Kutyler ama işte hangi puan türünden alacakları muamma sbky den p 33 den alıyorlardı o da % 15 Genel Yetenek
% 10 Genel Kültür
% 10 Yabancı Dil
% 20 İktisat
% 20 Kamu Yönetimi
% 25 Uluslararası İlişkiler şimdiki puan türünde kamu ve ulinin ortak olduğu puan türü yok hangi puan türünden alacaklarını bilemiyorum -
şimdiki puan türünde KPSSP33 % 0,10 genel yetenek 0,10 genel kültür 0,20 hukuk 0,20 iktisat 0,15maliye 0,25 kamu yönetimi
-
@sbf12345 Hocam o zaman hem kamu hem uluslar bakacağız.Ama zaten kamu mezunuysan ona göre çağırırlar,ona göre soruyorlar bildiğim kadarıyla.
-
@sbf12345 bu olur hocam muhtemelen
-
@Kutyler bu kamucular için ulicilerde KPSSP38 % 0,10 genel yetenek 0,10 genel kültür 0,20 hukuk 0,20 iktisat 0,15maliye 0,25 uluslararası ilişkiler
-
@Kutyler bencede bu olur ama bakalım.
-
@sbf12345 kurum çalışması nasıl hocam uzmanlar Ne yapıyorlar orada nasıl bilginiz var
-
@Kutyler hocam mevzuatta şöyle yer alıyor
Uzman ve uzman yardımcılarının görev ve sorumlulukları
MADDE 30 – (1) Mevzuatla Müsteşarlığa verilen aşağıdaki görevler uzman ve uzman yardımcıları tarafından yerine getirilir:
a) Müsteşarlığın görev alanına giren ve uygulamayı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilecek konuları izlemek, araştırmak ve analiz etmek, kurumsal stratejinin planlanmasına ve güncelleştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.
b) Müsteşarlığın görev alanına giren konularda politika ve stratejiler geliştirmek, yeni programlar üretmek, sosyal politikaların geliştirilmesine katkı sağlamak, inceleme, araştırma ve denetleme yapmak, projeler hazırlamak, hazırlanan projelere destek sağlamak, Müsteşarlığın hizmet kapasite ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapmak, yapılan çalışmalara katılmak.
c) Müsteşarlığın görev alanına ilişkin olarak, uluslar üstü topluluklarla ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla uyum çalışmalarına ilişkin ulusal ve uluslararası alandaki gelişmeleri takip etmek.
ç) Mevzuat hazırlanmasına ve uygulanmasına, iş ve işlemlerin geliştirilmesine ilişkin önerilerde bulunmak, gerektiğinde etki analizleri yapmak.
d) Görev alanına giren ulusal ve uluslararası mevzuatı izlemek, yeni mevzuat ve çalışma önerileri geliştirmek.
e) Usulüne uygun olarak yürürlüğe konulan uluslararası sözleşmelerin Müsteşarlığa verdiği görevleri takip etmek ve gerekli tekliflerde bulunmak.
f) Toplantı, seminer ve eğitim programları ile çalışma gruplarında görev almak.
g) Müsteşarlıkça verilecek benzeri nitelikteki görevleri yerine getirmek.
(2) Uzmanlar, uzman yardımcılarının yetiştirilmelerine katkıda bulunurlar.
(3) Uzmanlar, verilen işleri mevzuata uygun olarak ve süresi içinde yerine getirmekten dolayı birim amirlerine karşı, uzman yardımcıları da birlikte çalıştıkları uzmana ve birim amirlerine karşı sorumludurlar.
(4) Uzmanlar, Müsteşarlık görev ve faaliyetleri çerçevesinde politika oluşturulması, strateji geliştirilmesi ve analizler yapılması konularında bilgi, birikim ve yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlarıyla eğitime tabi tutulabilirler.
(5) Uzman ve uzman yardımcıları Müsteşarlığın görevlerini tarafsızlık, güvenilirlik ve sır saklama ilkelerine göre yürütmekle yükümlüdürler. -
@sbf12345 Hocam bunlar klasik şeyler.Merkez uzmanlarından kaç tanesi mevzuatta yazıldığı gibi çalışıyor ki.Hepsi düz memurun yaptığı görevleri görüyor.Mevzuata göre ayırt edici bir özelliği yok hiçbirinin.Teşekkür ederim
-
@Kutyler hocam anladım sorunu orda çalışan bi arkadaşım yok olsada orada ne yaptıklarını söylemez muhtemelen mit gibi olmasada sonuçta istihbarat örgütü
-
@sbf12345 saolasın hocam teşekkür ederim
-
@paretowilfredo kamuda "uzman" unvanlı olup da b kadro olan memurlar da var. O rakamın tamamı a grubu kadrolara ait olmayabilir. Mesela İçişleri Bakanlığında ek göstergesi 3600 olmayan ancak görev yeri Ankara olan çok fazla uzman var.
-
devlet gelir uzman yardımcılığı konusunda bakanlık çalışma yapar mı bilmiyorum fakat bu meslekten alım yapılır diye umudum var 6 ocak 2017 tarihli ve 679 sayılı khk de 33 dguy 9 dgu ihraç edilmiş bu kişiler son yapılan alımda girmişlerdi 2013 sonunda yapılan sınavla... yani ihtiyaç duyulursa 50-100 arası alıma gidilebilir
-
@odtüsbky Özellikle ayrı saymaya çalıştım kardeşim. Eğitim uzmanı maarif müfettişi ve bazı kurumlardaki bizle ilgisi olmayan uzmanlar ile, teknik uzman kadrolarını saymamaya çalıştım.
-
İstisnai olarak bi 16 tane MSB Uzmanı ile az sayıda, P3 ile alım yapan Botaş, TPAO gibi kurumların uzman kadrolarını saydım. Şu yoklukta İİBF'ye hitap edecek kadrolar durumunda.
-
2017 KPSS öncesi yeni hangi ilanlar gelebilir? Yoksa KPSS 2016 ile artık bir alım beklememeli mi?
-
Rekabet kurumunun bu sene de ilana çıkmasını bekliyorum. Dünkü khk ile 16 uzman ve uzman yardımcısı ihraç edildi.
-
@Mimar çok geç oldu hocam. Bunun yönteminin haber yerine idari yargı ya dava olduğunu söyleyeli yaklaşık 3 ay oldu. Haberle bunu değiştirmelerine imkan yok artık.
-
@Antimülakat hocam yok mu bu konuda dava acan kimse
-
Bu tarım kredi kooperatif açıyor mu. var mı bundan haber.