Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
sn.mehmet şimşek'in maliye bakanı olduğu günleri özledim:(
-
Mülakat tarihlerini ne zaman ilan ederler bi bilgisi olan varmı
-
@magun Herkes onu bekliyor. Eğer mülakat tarihleri Eylül ekim ise ona göre askere gideceğiz de.
-
@Priss hocam sizin söylediklerinizin hepsi çıktı. Bu mülakat hakkında bilginiz var mı acaba? Bir de genel olarak soruyum kasımda askere giderim yüksek ihtimal her şey olumlu geçip atansam askerdeyken işe başlama durumu nasıl oluyo? Bi sıkıntı çıkar mı?
-
2 sayfa geriye gidin de bi bakin ne sorulmus ne cevaplanmis. Aynı soruyu 40kere sormanin mantigi ne
-
@Mimar yazılanları okumuştum zaten. Ama orda sorulan yanlış hatırlamıyosam "askerdeyken mülakata girebilir miyim?" di. Benim sorum işe başlama konusunda. Örneğin ocakta işe başlıycaz ama askerdeyim bu sıkıntı olur mu diye sordum
-
@ff evet bende merak ediyorum bunu agustosta askere gittim diyelim eylul sonu mulakata girdik aralikta mulakat sonuclari aciklandi ne olacak o zaman
-
Bu konuda geç olacak düşüncelerine katılmıyorum bu da şunlardan dolayı hemen belirteyim.
- Maliyedeki bir çok arkadaşımla konuştum şuan vergi daireleri kan ağlıyor 2 kişinin işini 1 kişi yapmakta yoğunluk fazla ihtiyaç fazla
- Maliye bu alımı zaten yapacaktı plan 2017 kpss hemen sonrasıydı fakat gerek gelen baskılar gerekse de seçim yatırımı olması dolayısıyla erkene alındı
- süreci incelediğim de 2015 alımı, yazılı sınav 16 mayıs mülakat 17-28 ağustos, açıklanma 29 ağustos ve o yıl atanan bir arkadaşımla konuştum kendisi aralıkta işe başladığını ve güvenlik soruşturmasınında en geç bitenlerden biri olduğunu belirtti. Bizim takvime çok yakın sınavımız 14 mayısta oldu muhtemel takvim bu olur yine
- Yeni bir guy alımı olacak deniliyor çok büyük ihtimalle de olacaktır. E bu adamlar yeni alımı yapmak istiyolarsa süreci en geç o tarihe kadar tamamlamalı ki aralıktan sonra şubat gibi vs. bir daha alıma çıksın ( artık guyun senede tek alım yapacağı varsayımı altında konuşuyorum)
-
- maddedeki olayın sebebide guy hiç bir zaman bir süreci bitirmeden öbürüne geçmemiş bugüne kadar yani bizlerin mülakatı sonuçlanmadan yeni alıma girişilmemiş fakat yeni alımın ısrarla 2017 sonrasında geleceği yönünde aşırı duyumlar var tuğrul koçer de dahil ( ki kendisi boş konuşmaz) . Dolayısıyla bu bizim sürecide hızlandıracaktır.
- Bu konuda en fazla şu olur mülakatlar biter atıyorum ağustos sonu gibi. Daha sonra 1 günde açıklanmaz da bu sonuçlar Ekim ayını ya da en fazla kasım ayını bulur diye düşünüyorum. onun dışında bu tarihleri geçmez.
- Şimdi bu süreç kısamı sanki diye serzenişte bulunanlarınız olacak ama inanın bu bir çok kuruma göre ve eskiye göre en kısa süreç emin olun.
- Burada şunu da belirteyim daha önce de araştırmış kurumada sormuştum. Kazandığımız açıklandığı anda kuruma gidip bir yazı alarak bunu askerlik şubesine verip tecili halledebiliyormuşuz yani işe başlamayı bekleme gibi bir durum yokmuş sıkıntı olacağını sanmıyorum o konuda. mülakatlar devam ederken askerde olanlar içinse geçen yıllarda böyle şeyler oldu askerden gelip mülakata girip kazanan çok kişi oldu bu konudada sıkmayın canınızı. zaten mülakattan sonra hemen işe başla denilmiyor.
-
arkadaşlar yazılı sınav sıralaması yayınlanmıyormu mesela 30 kişi alan bir ilde ilk 60 kişinin yüksekten düşüğe doğru sıralaması ? ne önemi var diyeceksiniz benim için önemli ilk 30 içinde yer almak isterim mülekatlarda hak hukuk işleri yüzünden.
-
@darkpassenger sıralama yayınlanmıyor liste soyadı sırasına göre diziliyor sen sadece kaç puan aldığını biliyorsun. geçen yıllarda böyleydi bu yılda böyle oldu. devamında ekstra bir liste olmayacaktır.
-
@guyman Bende en yüksek kaç alındı onu merak ediyorum...en yüksek 92 duydum şu ana kadar
-
@mehlikasultan valla ilden ile değişir o bilmek mümkün değil gruplara üye olmayan insanlarda var 95 almıştır ama gruplara üye değilse söylemediyse bilme şansımız yok ki. Çok takılmamak lazım bunlara mülakatta herkes eşit olacaktır ( tabi puan açısından) yoksa diğer faktörleri az çok hepimiz biliyoruz malesef.
-
en azından geçen seneki gibi 150 200 kişinin 100 almadığı bi sınav oldu onu da neden nasıl aldıkları biliniyordu ama şükürler olsun ki bunu sağlayanlar da göz yumanlar da uzaklaştırıldı uzaklaştırılacak.
-
Bu forumda sadece anket,haber yokmuş stres paylaşmak da varmış meğer.yeni üye oldum da..ayrıca benim de ilk mülakatım olacak.hepinize muvaffakiyet dilerim
-
@ff ben bu sene mülakatların biraz uzayacağını tahmin ediyorum. Muhtemelen sen askere Yeni gittiğinde belli olmaz kimin aslen kazandığı. Şayet sen askere gitmeden açıklanırsa ve sen aslen kazanırsan kurumdan bir belge götürerek askerliğini 1 celp dönemi uzatabilirsin. Bu süreçte işe başladığında zateb 3 yıl otomatik tecil hakkın olacak. Yok ben Askere gidip geleyim dersen sen askerdeyken sonuçlar açıklanır ve aslen kazanırsan bir gün izin alıp maliye bakanlığına dilekçe ile durumunu belirten bir yazı yaz ve askerde olduğunu bitince başlayacağını ilet.
Bunlar benim bildiğim prosedür tabi değişen şeyler olmuş olabilir o yüzden sen garantiye al ve maliye bakanlığı nı bir ara -
@Priss hocam senin duyumun yok mu mulakat tarihleri icin ?
-
@TugayÇ tarih veremem şuan için biraz daha zaman geçsin yazarız buraya ancak uzun sürecek bu sefer güvenlik soruşturmaları baya zaman alacak göreve başlamalar 2018 başlarını bulur
-
@Priss ben kasimda askerim o kadar surer mi sence ?
-
@Priss hocam sadece şunu soracağım size mülakatların başlaması en azından Ağustos'ta olur mu ? Yoksa eylül - ekim gibi mi başlar ? Güvenlik soruşturmasının uzun sürmesine alıştık artık zaten
-
Sınavda başarılar arkadaşlar, Rabbim yardımcımız olsun. 2016 puanımizi geçelim inşallah, kolay gelsin