Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@friedman98 şöyle bir durum da var aldığımız puan iki sene geçerli elbet bir yere atanmak için bize de illanki sıra gelecek. Guya kadar evde oturmak istemiyorum şahsen. Yeterince oturduk bu sene.
-
@guylassakartık hakkimizda hayırlısı dostum
-
@ucanizmirli dostum genişletici maliye politikası diyorum istihdam diyorum. Devlet karı düşünmemeli insanı düşünmeli. Zaten o kadar ay geç açıldı. Hertürlü devlet karda
-
@guylassakartık enflasyonu bizim üzerimizden düşürüyolar galiba hocam
-
@ucanizmirli hocam beni başlatsın, enflasyonu deflasyona çeviririm. Aldığım paradan fazla tasarruf yaparım:):)
-
@friedman98 keşke ya mhuy gelsede en azından konulardan soğumadan sınava gireblsek.Ben açıklandıktan sonrayada razıyım.Sınavım iyi geçmesede 20 katı çağıracak düşük kapatır
-
@ucanizmirli parayı takacağını sanmıyorum,nihayetinde "ösym" gibi bir kurumun varken hele hiç takacaklarını sanmıyorum,fason'dan bi ilan açarlar isterler 50-100 tl 10 mislini çıkarırlar. "Ösym" gibi kurum varken devletin nakdi olarak sırtı yere gelmez
-
@guylassakartık işte tasarruf paradoksu bu yüzden oluşuyo hocam
-
Arkadaşlar twette gelin çok etkisiziz.
-
@sofuoglu hocam televizyona çıkıp ağlıyolar genç işsizlik oranı %22 lere ulaştı fln filan diye ama iş icraate gelince hiçbiri ortada yok. Başlatsana burda 2000 kişi hazırda bekliyo düşürelim o oranı
-
@ErtuğrulBEY dostum tweetle değil de bu meseleleri devlette en yukarılara ulaştıracak kişiler lazım bence. Çünkü bizim ülkemizde devlet yukarıdan aşağı doğru belirler herşeyi. Aşağıdan yukarıya değil.
-
@busus guy bekliyosan eylül ekimi bekle en erken bu aylarda gelmesse o ilan zora girdi demektir.Çünkü gib önceden 2 alım yapardı.Biz 2016lılar çok bekledik.Gibde bir şeyler olacak gibi artık çünkü ihtiyaç çok ama alım yok.
-
@ucanizmirli hocam orta gelir tuzağındayız, ama razıyım orta gelir tuzağında olmaya:):)
-
@ucanizmirli bu birikimli bir şekilde ilerleyecek maalesef ve ilerleyen süreçte kontrol edilemez bi noktaya gelecek (şuan bile ciddi bir problem işsizlik).Her yıl üniversite mezunu sayısı çok fazla artıyor ve iibf ve siyasal bilgiler fakültesi öğrencilerinin büyük bir kısmı büyük umutlarla kpss a/b sınavlarına kayıyor ve arz/talep mevzuu gereği alım sayısı da bir yerde tıkanıyor.Bu saatten sonra bu durumun düzelmesi de zor gerçekten. Allah ciddi anlamda yardımcımız olsun.Son olarak geçen seneden bir mevzuu anlatıp çekileyim; Kuveyttürk kariyer.net üzerinden 200 kişilik personel alımına çıkmıştı ve yanlış hatırlamıyorsam 40.000-50.000 arası başvuru vardı çok hazin bir tablo gerçekten,işin maddi rant boyutunu söylememe gerek yok bile valla nasıl olacak bilemiyorum,inşallah bi nebze olsa düzelir ama çok zor
-
@sofuoglu hocam inan baba mesleği olsa veya bi dükkanımız fln olsa hiç bulaşmazdım bu işlere ama memur çocuğuyuz yapacak bi işimiz yok. Ayrıca ülkemizde kamuda istihdam edilen kişinin işgücüne oranı avrupa ortalamasından düşük yani kamuda aşırı istihdam da gözükmüyo neden bu kadar cimri davranılıyo anlamıyorum
-
@sofuoglu dostum kaynaklarımızı gelir getiren sektörlere yöneltirsek çıkış bulabiliriz. Bu zor değil ama karar vericilere iş düşüyor bu noktada.
-
@ucanizmirli tam olarak beni de özetlemişsin.
-
@guylassakartık başka türlü akıl karı değil hocam yıllarca masada dirsek çürütmek. Tek çıkış yolu bu şu anda
-
@ucanizmirli şu işten bir çıkabilsek efsane derecede rahatlayacağım. 6 ay hakimliğe çalışıp hakim olan arkadaşlarımı görünce ah diyorum.
-
@guylassakartık hatırlatma hakimliği 2 puanla kaçırmıştım mülakatı