Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Dostlar ilan metninde kurum sınavı + mülakat sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak asil adaylar belirlenecek diyor. Daha önceki yıllarda da boylemiydi yoksa tamamen formaliteden mı yazılmış?
-
Yahu daha şimdiden mülakata çalışmaktan bahsediyosunuz.:) Ben dünden beri şu şekildeyim:
-
@karakalpaklı Bu vesileyle Atamizi anip herkesin 19 Mayis genclik ve spor bayramini kutlayalim:)
Not: sigara sagliga zararlidir.icmeyiniz:) -
@friedman98 formalite
-
@friedman98 Evet, ikisinin aritmetik ortalaması alınıyor.Fakat mülakat puanınız 70'in üzerinde olmalı.
-
Dünden beri her aynaya baktığımda kendime gülümsüyorum. Çok şükür içim ferahladı ama Bi yandan da ilk mülakat tecrübem olacağı için korku sardı beni
-
La ben de sizi arıyorum nerde bu millet diye
-
@Antimülakat ve tecrübeli arkadaşlar mülakat komisyonu her sene değişiyor mu yoksa aynı kişiler mi giriyor yine?
-
@yyy bu konudan emin değilim hocam ama hafızam beni yanıltmıyor ise, 4 komisyon kuruluyor.
-
merhaba, foruma çok fazla bakan ve yazan biri olmamamla birlikte ufak tefek bilgi vermek istedim. Geçen sene ben de ayni telaslari yasiyordum; insanin ilk mulakati olunca her seyi ayrintisina kadar bilmek istiyor ki hakli bir istek olarak gorulebilir. Ben de 2015 Kasım sinavinda 90 uzeri puan alip mulakatta elendim. Mulakat boyunca butun sorulara ve sıkıştırmalara dogru cevaplari vermistim ama nasipte olmayinca tabi olmuyor. Şimdi tekrar kazandim sinavi sukurler olsun ama daha dusuk bir puanla ve puanin kriter olmadigini anladigim icin umrumda bile degil kacla sinavi kazandigim, ne dusuk puanlilar üzülsün ne de yuksek puanlilar bunu avantaj olarak görsün ancak elendikten sonra cok fazla düşündüm neyi yanlış yaptim veya neyi eksik biraktim diye ama inanin arkadaslar elendiginizde bu durum sizin eksiklik ya da yanlis bir seyler yapmis olmanizdan kaynaklanmiyor. Yönetmeliğe gore yazili ve sozlu mulakatin aritmetik ortalamasi alinir yaziyor ama sizi geçirmek istemiyorlarsa zaten mulakat puanınızı dusuk vererek elenmeniz saglanir; öncelikle ona takilmayin derim. Kaynak soranlari okudum; benim naçizane tavsiyem herhangi bir kaynaga bagli kalmak yerine bilgilerinizi taze tutun, eskiden sorulmus mulakat sorulari soru seklinde derlenmisti bir yerlerde onlari bulup kendi ifade gucunuzle cevaplamaya çalışın, guncel haberleri takip edin, ulkede ve dunyada ne olup bitiyor onlara bakin ve kendinizi ifade etmeyi ogrenin. Bol bol gazete okuyun, bana sorulan bir soruyu okudugum kucuk bir gazete kupurunden aklima gelerek cevaplamistim mesela. Ana durum su ki; size yonelttikleri soruyu bilemeyebilirsiniz ve bu durumda ifade yeteneginizle durumu lehinize cevirebilirsiniz. Eger butun sorulari bilmeniz istenseydi ve bildiginizde mulakati gecseydiniz ben simdiye bir senelik guydum heyecanlisiniz elbette ama yine de kendinizi rahat tutmaya calisin ve KPSS'den sonra muhakkak bir sure bir es verin, dinlenin ki zihniniz bosalsin ve toparlansin.
komisyonlar degisiyor mu vs gibi soranlar var; cevabi evet olmakla birlikte bunu bilmek ya da bilmemek size bir sey kazandirmaz cunku komisyon degismesi
zaten sizi ilgilendiren bi durum degil. komisyonlara girecek kisiler bildigim kadariyla mulakat gunlerinden bir gun oncesi belli oluyor ama dedigim gibi bunu bilmek bir sey degistirmez. siz odaklanmaniz gereken seye odaklanin.referanslarla girenler olacaktir, bu durumun bir gerçeği oldu artik ancak bizim gecen sene cok fazla referanssiz
arkadasimiz da girdi kuruma ve referansli olanlardan kimisi açıkta kaldi. eger nasibinizde yoksa referansin babasini bile bulsaniz o is size nasip olmaz. ama nasibinizse, yiyecek ekmeginiz varsa bir sekilde olur. bunun bilince olun.naçizane bir tavsiye daha; burasi sosyal bir platform niteliginde de olsa uslubumuza ve yazımıza dikkat edelim. kuruma ozgecmis yazdik ennihayetinde. hepimiz üniversite mezunu, devletin belli bir kademesine gelmek için yeterli donanimda insanlariz. bitisik yazilacak ekleri ve kelimeleri ayri, ayri yazilacaklari bitişik yazmak yakışmıyor.
aklima su an icin gelenler bunlar. küçücük bir yardımı bile olsa ne mutlu bana. ilk kez girecek olanlarin heyecanini kendimden biliyorum o yuzden bunlari yazmak istedim. buyuk hayallerle gitmeyin ki buyuk hayal kırıklıkları yaşamayın ama umudunuzu hep canli tutun.
biraz uzun bir yazi oldu sanirim. mobilden yazdigim için cumleleri umarim toparlayabilmisimdir. sürç-i lisan ettiysem affola.
-
@sonfeciben guzel bi yazi olmus hocam sagolasin. Demek siz de gecen sene mukakattan elenenlerdensiniz ayni seyleri yasamisiz ne yazik ki . Ben de tekrar kaziandim hakkimizda hayirlisi. insalllah bu sefer olur.
-
@RootofAllEvil merhabalar..ozluk hakları ve maaş konusunda bilgilendirebilir mısınız üstad?
-
@guydemapusant O eskidendi artık mülakata giren herkese g.soruşturması yapılıyor.
-
@duru 1. Dereceye gelmiş gelir uzmanları 2200 ek gösterge almaktadır yeni başlayan gelir uzman yardımcısı temmuz 2017 itibariyle bes kesintisiyle beraber 3350 TL civarında alacaktır
-
@sonfeciben İnşallah bu defa kazanırsınız. Çok güzel yazmışsınız.
-
@Ülkü ufak tefek deneyimlerden bana kalanlar iste. insallah tesekkur ederim. allah hepimizin gönlüne gore versin.
-
@sonfeciben Amin kardeşim inşallah Allah hepimizin gönlüne göre versin.
-
peki bir soru şimdi benim ikametgahım bir süre mecburen izmirde olmak zorundaydı. Ancak aslen Ankarada yaşıyorum. Sınava başvururken bilgiler direkt olarak mernisten geldiği için haliyle orada ikametgah izmir olarak gözüktü. Pazartesi ya da salı ikametgahımı tekrar Ankaraya aldıracağım büyük ihtimal sizce bu durum mülakatta bir sorun teşkil eder mi ? Kurul bu kısma takılır mı ? kafama takıldı. Ciddi bir problem olmasından da çekindim açıkçası. Cevaplar için teşekkür ediyorum şimdiden.
-
Hayırlı olsun herkese... 85 puanla istanbul listesindeyim bende yalnız universiteyi onlisans okuyup açıköğretimden lisansi tamamladim sozlu mulakatta acikogretim mezunu olmam dezavantaj sağlar mi
-
Merhaba arkadaşlar ilk kez yazıyorum
Öncelikle hepimize hayırlı olsun sonuçlar..
İlk kez mülakat deneyimim olacak hangi kaynaktan çalışmalıyız ya da elinizde kaynak varsa paylaşabilir misiniz ?şimdiden teşekkür ediyorum..