Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@Cerkes46 gib in adayları mağdur etmeyeceğine yazarken gerçekten inanarak mi yazdın hocam gib normalde senede 2 kere alim yaparken son ilanın gelmesi 1 seneden uzun sürdü o da bizim zorlamamızla mi secimden mi vs bilemem yani gib e kalsa kim bilir ne zaman alıma çıkardı..ayrica sürecin uzun sürmesi bürokratların keyfiyeti filan yazmislar bu sene için hiç sanmam önceden 2 senede bile yerleşemeyen arkadaşlar duyuyordum evet o keyfiyetti ama smd bütün kurumların uzatması süreci daha farklı bir durum gibi misal btik nerdeyse 1 sene oldu adamları daha yerlestirmediler en cok ihracin ve personelin az old kurumlardan o da mi bürokrasi hiç sanmam ama süreç uzun gibi görünüyor hocam bu kadar pozitif olmayın bence..
-
@Nameless Dostum ona pozitiflik demeyelim de sürecin bu sekilde isleyecek olmasina inanasimiz gelmiyor diyelim sgk 6 ayda sinav mulakat tamamladi süreci bizimde max öyle olsun ama burda gelip 2 3 ay sonra mülakat tarihleri aciklanacak deniyor yani buna inanmak istemiyor insan doğru olurda bu söylem daha 5 ay var demektir mülakatlara 2 ayda atama sürer neredeyse 1 yila yakin bir atama sureci olur gib bunu nasil aciklar ? Çok olağanüstü bir durum olur. Bazı arkadaslar diyor ben şu duyumu aldim bir haftaya gelir ilan biri diyor ben aradim 3 aya gelecek ilan diyor yani ben gib in insanlari gerçekten bu kadar mağdur edeceğine inanmak istemiyorum keza ben cok magdur olurum bu süreçte. Dedigin ilan gelmesi meselesine gelince yanlis hatirlamiyor isem 2016 basinda guy alimi oldu yanlissam uyar lutfen hain köpek fetoculerin darbe girişimi olmasaydi ikinci ilan da gelirdi yil sonuna yakin ama malum ohal var. Dedikleri gibi olursa bu süreç cok cok olağanüstü bir durum olur ve gibin bir aciklama yapmasi gerekiyor
-
Artik beklemekten psikolojim bozuldu ya Allah im ya sabir.
-
@Cerkes46 kardeşim kimsenin inanası gelmiyor hak veriyorum ama gerçekçi olmak gerekiyor birincisi arayıp söylenenlere inanma bız ılandan öncekı gun aradığımızda bıle haberımız yok dıyorlardı ılan gunu arasaydık bıle nerdeyse bızden duyduklarını soyleyeceklerdı ilanı..ıkıncısı olağan durumda bile misal mhuy veya il göç bunların yerlestırmelerı bır sene suruyor zaten su anda olaganustu durum dıye hıc bır acıklama yapılmadan 1 sene sürerse hıc sasırmam kı ıns kısa sürer..yanı olumsuz pek konuşmam ama gercekcı de olmak gerekiyor ksr bkm..
-
@Nameless şahsen ben artık zamanı dert etmiyorum yani 3 ay sonra olur mülakat 6 ay sonra olur asıl mesele bu değil asıl mesele belirsizlik. insanı zaten bu durum sıkıyor yani desinler 3 ay sonra yapıcaz 6 ay sonra yapıcaz bizde ona göre yolumuza bakalım daha askerliğim duruyor karar veremiyorum belirsizlikler yüzünden. genç yaşımızda bu kadar sıkıntıyı yaşamak bir zaman sonra çekilmez oluyor. tek suçumuz iibf okumak mıydı neden bir sağlıkçı yada öğretmenler (istisnalar hariç(tarih-edebiyat v.s.)) bazı şeyleri daha kolay elde ederken biz bu kadar zorlanıyoruz. yani tarihi açıklamak bu kadar zor olmamalı tamam ülkemiz zor zamanlardan geçti ve geçiyor güvenlik soruşturmasını yap 4 ay 5 ay gene kabulüm ama artık belirsizlikler bitsin tek isteğim bu
-
@murti1930 o kadar bunalmis durumdayim ki ben kelimelerle bile anlatamiyorum ya:)
-
@murti1930 Aynrn dostum dediklerine harfiyen katılıyorum simdi sinav sonucundan sonra denseydi 6 ay sonra olacak mulakat askere giderdim bende senin dedigin gibi suan mülakata kalan 4 bin kisi arafta ne yapacagini bilmiyor yani Suan tatile cikmak istesem böyle bir kararsiz kalıyorum ha ilan geldi gelecek mülakata çalışmaya başlamıştım bıraktım yine çalışmayı
-
@Manifalitikoos hocam seni çok iyi anlıyorum gerçekten ağlanıcak halimize güler duruma geldik
-
@murti1930 hocam askerlik sıkıntı tabı ama belırsızlıktekı bunalım hepımızde var kpss puanı alırız ilanın ne zaman gelecegı belırısızlıgı ılan gelır puanın sınırdan gelecek mı gelmeyecek mı son 5 gun açıklanırsa kalp krızıne yakınsındır zaten o halde ders calısmaya çalışırız sınavı geçsen mülakat tarıhı referans belırsızlıgı yanı o en berbat duyguları yasamayanımız yoktur sanrm bızım de tek temennımız bu belırsızlıklerın en kısa zamanda bıtmesı yoksa dedıgınız gıbı surecın uzunluğuna takılmıyorum ben de..
-
@Cerkes46 inşallah en yakın zamanda bu hasret biter işimize biran önce kavuşuruz hocam hepimizin hakkında hayırlısı olsun ne diyim herkesin ayrı bir derdi var Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah
-
@murti1930 valla hocam beni bunalima sokan durum bu belirsizlik 1 ay once dahi gelseydi mulakat ilani denseydi 7 ay sonra olacak hic sıkıntı yapmazdim ya tecilimi bozardim askere giderdim yada o sure zarfi icin bi is arardim ya da bi kac ay gider tatil yapardım bu belirsizlik yüzünden hic bir seyi yapamıyorum evde oturuyorum gerçekten artik defter kitap gormek zaten ayri bi sıkıntı bide bu beklenti daha ayri sıkıntı cok dua ediyorum inşallah bu hafta ici bir gelisme olur ya aciklasinlar da tarih ne zaman olursa olsun Allah hepimizin yardımcısı olsun hepimiz bu işe ihtiyaç duyan insanlariz..
-
twitterde büyük bi etkinlik şart.yoksa sürec 2018 e kadar uzar
-
@Cerkes46 sonuna kadar katılıyorum kardeşim, bana da 3 hafta önce 2-3 yerden iş arayışınız aktif mi diye telefon geldi;fakat mülakat hususunda belirsizlik hakim olduğu için bir şey diyemedim.Düzgün bir işe girsek 1/1,5 ay sonra mülakat olsa çıkmak durumunda kalırsın, askerlikte bir yanda bekliyor vallahi ne sancılı bir süreçmiş.Daha ilk senem olmasına rağmen belirsizlikler boğuyor resmen beni ileriye dönük tek hamle yapmamıza imkan vermiyor.Umarım dediğin gibi bu hafta içi bir gelişme olur da önümüze bakarız...
-
@sofuoglu sen daha ilk yılında bu sıkıntıyi yapıyor isen biz 30 yaşında kafayi yiyelim o zaman:) Benim bu haftadan umitli olmamin nedeni hem bayram sonrasi ilk hafta olmasi bide bu yapilandirmalarda son tarih 31 temmuz bizi unuttusalarda belki akıllarına geliriz.
-
32 yaş tayin durumu çalıştığım leş kurumda elensemde yoluma baksam umut adamı öldürüyor
-
@Nameless yani hocam herhalde bu durumun belkide en iyi örneklerindenim Kocaeli guy a sınırla girdim kurum sınavını 1 net fazlayla geçtim. hep bir stres hep bir heyecan. inşallah Allahım tüm emek verenlerin yardımcısı olsun yüzüne gülsün aminn
-
Okumak kötü bir şey değildir;lakin türkiye gibi gelilmekte olan ülkelerde sosyal bilim okunmaz.Meslek kazandıracak bölümler okunmalı.Mühendis olsak kpssyi deneriz ama özrldede ilk başta maaş az bile olsa okufupun bölümle alakalı çalışırsın.Bizde durum farklı çalışcapıız yerlerin diplomayla alakası yok.Bunun aksini söyleyen çıkmaz.Bimde kasiyerlik için biz 4 yılımızı heba etmedik.Sorun bu.İibfler kapanmadıkça aöf saçmalıpı bştöedikçe değerimiz olmaz.Avukat olsan yşne okuduğunla alakalı işler özelde.Edebiyatçıyı niye vergş müfettişi yaptılar o zman çünkü bizim bölümleri herkes okuyo.Zamanında çaycı bile maliyede uzman yapılmış niye çünkü değersizleşme o zmandan başladı.Bunlar düzelmesse sıkıntı büyük.Gelir idaresi uzman alıto ama b grubu memurluk gibi özlük hakkı.Al ozman gelir idaresinde P3 puanıyla puanlar 75lere kadar düşer sadece kültür yetenek çöz atan.Sen o kadar alan bil vergi bil sonra kurımdan kaçmaya uğraş.Bu da yanlış.İşte bu sebebpler aljmları azalttı.Mali hizmetlerde aynı kültür spor msb uzmanıyla aynı şartlarfa giriş koşulaarına sahip ama maaş olarak 1000 tl eksik bunlar hep sorun ve düzelmesi lazım
-
@Cerkes46 vallahi hocam yapı meselesi, ben sizlerin sabır ve dirayetinize hayranlık duyuyorum.Ben yapabilir miydim bilemiyorum, kurumdaki yetkili kişiler bu sayfaya bir göz gezdirseler ağustosun başında başlarlar heralde.Allah yardımcımız olsun siz de inşallah kazanırsınız hocam belli ki ciddi bir emek var yaş itibariyle de.
-
@Cerkes46 Belirsizlik, tüm işkencelerin en kötüsüdür. / Alexandre Dumas inşallah biran önce hayatımızı bir düzene sokabilir ve sevdiklerimizi mutlu edecek haberler vereceğimiz günler görebiliriz hocam
-
@murti1930 amin kardeşim..aslında bu askerlik durumu bir çok arkadaşta var gibi bu konuda bile başkana sıkıştırılma yapılarak net bir tarih istenebilir açıkçası ben sürecin uzun süreceğini düşünüyorum maalesef..