Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@zenginmemur herkes kendi alanıyla ilgili yerlerde çalışsa da yeter meslek lisesinde marangozluk okuyup üni de gazatecilik okuyan bir arkadasım geçen gün bir şirkette muhasebe de iş başı yaptı :)iibf okuyanın yarısı pişman şuan
-
Yalnız sayın müezzinoğlunun 1 milyon istihdam sağladık dediği o 1 milyonu merak ediyorum
-
@aylin İstatistikler İl Müdürlükleri'nden gidiyor. 1 Günlük sigorta girişleri bile toplam rakama dahil. İşten çıkışlar göz önüne alınmıyor. İşe giriş/çıkış devri hiçbir şekilde hesapta yok. bir kaç ay içinde muhtemelen 3 milyon olur istihdam. İşsizlik de %3'e falan düşer.
-
@paretowilfredo ne güzel bir istatistik. Her yer toz pembe:)
-
Tablonun pembeleştirilmesinin sebepleri var. Herkes her şeyin farkında. Morale sığındık başka sığınacak bir limanımız kalmadı ekonomide. Ancak dediğim gibi malesef herkes her şeyin farkında bu işi bilen. O yüzden rakamlar manipule ediliyor. En olmadık oranlar güzelmiş gibi lanse ediliyor. Mesela dış ticaret açığını güzel bir olay gibi, konut fiyatlarının şişmesi bir büyüme parametresi gibi lanse ediliyor. İşsizlik ile alakalı rakamlarla oynanıyor. Yapısal problem olarak genç işsizlik dile getirilmiyor. En büyük problemimiz aşırı talep olmasına rağmen talebi kısacak hiçbir önlem alınmıyor. İnsanların harcaması tam aksine teşvik ediliyor. Ekonomik canlılık insanların geleceğini ipoteklemesine karşın tartıda daha ağır basıyor. Sonsuz bir spiral bu. İnsanlar olmayan paralarını harcarken fiyatları şişiriyor, sonra bu fiyatlara yetişebilmek için daha çok harcıyor. Bataklık, sonu yok. Sonu belli. Daha anlatmak istediğim çok şey olurdu bu konuda ama şu özet bile durumun vehametini göstermeye yeter malesef. Duam o'dur ki 2001 gibi özgün bir krizle karşılaşmayalım. Memleketin yarısından çoğu borçlu ve varlığını ipoteklemiş haldeyken çıkacak bir kriz sosyal olarak da çok kötü sonuçlar doğurur. Allah yardımcımız olsun hepimizin.
-
@köyün-ağası sorun bu işte muhasebecilik için okumaya gerek yok.Evrak getir gmtür bi iki programda öğren 1500 tl ile hemen başlarsın.Hadi senin o arkadaşın avukatlık doktorluk yada bi makine mühendisi olsun olamaz çünkü bunlarda diploma önemlidir.Bizi değersizleştiren küçük duruma düşüren durum bu.
-
dostlar şu an askerdeyim de zamanımda yok acaba mülakatlar ne zaman olur. birde nerden çalışayım. imece çıkmış mülakat soruları yeterli mi acaba?
-
en az 45 gün vereceklerine göre kurban bayramı öncesi olması muhtemel dışı duruyor eylül 15 civarı diye düşünmüştüm hem yaz olması sebebiyle herkes izne gidiyor gitmek istiyor kurban dönüşü olması daha büyük ihtimal ama sayfadaki arkadaşların bazıları kasım aralık diyen var
-
En az 45 gün olma durumu zorunluluk mu yoksa sizin düşünceniz mi
-
Sözlü sınavın yapılması ve değerlendirilmesi
MADDE 14 – (1) Sözlü sınav, yazılı sınav sonucunun duyurulmasından en az 15 gün sonra yazılı sınav konularından yapılır.Yönetmelikte yazan bu;fakat arkadaş önceki sınavları referans alarak söylemiş diye tahmin ediyorum,nitekim önceki sınavlarda mülakat tarihleri ile mülakat arasında 45-50 günlük bir zaman oluyor;fakat bu kurumun insiyatifinde, yönetmelikte yazana göre şuan açıklayıp 1 ay sonra da yapabilme ihtimalleri de var teknik olarak ama bu hayal olur tabi.
-
benim beklentim o kadar uzak degil önceki deneyimlerime göre genelde yazili sinavdan bir bucuk iki ay sonra ilan ediyor 20 gun sonrada mülakat ediyorlardi . bu senede sanirim bir iki haftaya tarihleri belirler agustos ortasi gibide mülakata tabı tutarlar bizi ..
-
@Dadaş inşallah hemşehrim dediğin gibi olur.
-
Arkadaslar bende tuyo nun onceki basimi var yeni basiminda cok bi degiklik var mi acaba bilen var mi?
-
@Manifalitikoos dostum hukuk haric iş gorur ama hukuk cöp ona göre
-
Atanamsdim KPSS girdim bu süreçte beklemeyim diye özel sektörde iş arıyorum işkur dahil her yolla iş aradım en az 20gorusmeye gittim .geri ararız diyorlar aramiyorlar
Adalete bitirdim bu dip lomayla dahi başvuru yapıyorum .neden iş yok. -
@Dadaş sen hangi kitaba çalışıyosun hocam
-
Yahu açıklayın artık yolumuza bakalım
-
@De_lorean bu hafta da açıklanmazsa temmuz sonu gibi açıklanır bi de 2000 kişinin mülakatı 3 hafta filan sürer ağustos ilk hafta tatil olacak 30 ağustos çarşamba perşembe de yarım gün tatil ramazanda yapmadılar 9 gün ama kurban bayramı için o ara 10 günlük bi tatil patlatabilirler ondan dolayı eylül 11 ve sonrası diye düşünüyorum yazın mülakatı yapacak olan kişilerin çoğu izne vs gidiyor bi de yazın verimsiz geçiyormuş sıcaklar vs yüzünden
-
O zaman açıklasınlar Eylül'de yada Ekim'de yapacaz desinler belirsizlik ortadan kalksın ortak sorun mülakatların geç olması değil mülakat tarihinin açıklanmaması diye düşünüyorum
-
@napsak kesinlikle ya en azindan kasim olsa bile kasim desinler askere gidecek olanlar yada gecici işe girmek isteyenler için bu önemli. Belirsizlikler ilanin gelmesinden sonraki bütün sureclerde devam ediyor