Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@Cerkes46 dostum haklılık payın var yok değil, fakat uzamasına yönelik bize aksettirilen ve en makul gerekçe güvenlik soruşturmaları. Yoksa bir gümrük bakanlığı sınavı açıklanma sürecinin 6-7 ay sürmesinin,sgk sınavı açıklanmasının 2-3 aya yakın bir sürede olmuş olmasının keyfiyetten veyahut @gökhan arkadaşımızın dediği gibi olmasını düşünmek istemememizdendir, bundan dolayı olabilecek, mantıklı, tutarlı bir sebep arıyor olabiliriz. Bu noktada ben de çok bilgili ve tecrübeli birisi değilim, bu platformdaki tecrübeli arkadaşların paylaşımları ve kişisel görüşlerim neticesinde yorumlarda bulunuyorum. Son olarak, dilerim bizim sürecimiz de öğretmenlerin ki gibi kısa sürer ve bu beklediğimiz,boşa geçen zamanımız bir anlam kazanır.
-
@sofuoglu Dostum bak gümrük bakanlığın sitesine istenilen belgelerde soruşturma ile ilgili o evrak istenmemis yani bu mulakat sürecinde yapilmis soruşturma benim tahminime göre de mulakat öncesi yada mulakat ile ilan edilmesi arasinda bu soruşturmanin yapilmasinin daha mantıklı olmasidir. Sgk da böyle oldu bakin göreceğiz onlarin ise baslama süresi kisa olacak adamin feto pkk ile baglantisi varsa neden mulakattan geçirsinler mulakatta elerler. Benim şaşırdığım nokta sosyal medya hesapların incelenmesi dediğin kisim ben sahsen inanmiyorum buna:)
-
@Cerkes46 hocam sosyal medya hesaplarının incelenmesi hususunu gerek bu forumda gerekse başka platformdaki tecrübeli arkadaşlardan duymuştum ve bana da mülakattan önce bir ön soruşturma maiyetinde olabileceği makul gibi gözüktü.Tabi bu benim kişisel görüşüm belki de yapılmaz yani 4000 kişinin sosyal medya hesaplarını incelemekte ayrı bir külfet.Velhasıl kelam " bildiğim tek şey hiçbir şey bilmediğimdir" sözü ile kapatayım,fazla da bulandırmayalım
-
@yyy Dostum güvenlik soruşturması şimdi olur mu. Daha mülakatlar olmadı aslen kazananlar belli değil o yüzden kimse durduk yere bu yükün altına girmez. Asalaten atananlar ne zaman belli olur o zaman soruşturma başlar. Guy için altta bir arkadaş da yazmış ama tekrar etmekte fayda var MİT felan girmez işin içine
-
2015 de sınav mayıs 16 da oldu mülakat tarihi 30 Haziran'da verildi Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta bitti bir gün sonrası da sonuçlar açıklandı kasım gibi işe başlandı güvenlikmsoruşturmaları 2.5 ay sürdü
Şu anda süreçte sıkıntı yok ama tarihler belli olmazsa süreç uzar bu kadar basit2013 Aralık sınavı mülakatı Mart'ta oldu yani adamlar sınavdan 2 3 ay sonra mülakat yapıyor
Ayrıca ben mülakattan önce araştırmaya gireceklerini sanmıyorum ancak ve ancak mülakattan sonra sonucu açıklamayı erteleyebilirler zira ortalık toz duman diyeFikrim bugün tarihler belli olur Ağustos'ta başlar biter bayram önü ya da sonu sonuçlar açıklanır.
Kişisel fikrimdir duyum vb değildir -
@De_lorean inşallah dediğin gibi olur dostum
-
bütün cins olaylar bizi buldu.o sene kpss 1 yıla düştü.soru sayısı 40 ' a cıktı.sınav her ilde vardı.sadece büyükşehirlere alındı.Tek şansımız referandumda sınav ilanı geldi.ama şimdide bu süreci uzattıkca uzatıyolar.
-
@Priss peki hocam şunu soracam gümrük bakanlığın mulakat sonuçları açıklandı onundw uzun bir süre sürdü aciklanmasi işe baslamak icin istenen belgelere baktim soruşturma icin istenen belge yok. Merak ettigim her kurum bu soruşturmayi değişik aşamalar da mi yapıyor? Zaten mit ve sosyal medya arastirmasi vs pek inandirici şeyler değil hocam.
-
@Cerkes46 Tabi kurumdan kuruma değişiklik gösterebilir bu konu dostum. Ama gümrükde de durum farklı değildi en başta güvenlik soruşturması yapılmadı yüzeysel bir inceleme yapıldı. herkes bunu karıştırıyor güvenlik soruşturması farklıdır araştırma farklıdır. kurumların %80'i güvenlik soruşturmasını aslen kazandıktan sonra yapar. Birde küçük bir uyarım var. Sosyal medya araştırması yapan kurumlar var mesela sayıştay bunu yapıyor. Guy yapar mı emin değilim.
-
@Priss anlıyorum hocam hakimlikte yapiliyor diye duymustum ama guy da yapilacagini sanmıyorum hani son ise baslamak icin evrak tesliminde güvenlik soruşturması evraki istiyorlar ya doldurup kuruma veriyoruz onu gümrük istememisti dikkatimi cekti
-
Facete bir arkadaş, gibi aradığını ve bir kaç aya mülakat tarıhlerın acıklanacagı cevabını verdıklerını iddia edıyor..
-
@atanamayan bir kaç güne mi bir kaç aya mı eğer aya ise ben aramadan bunun doğru olduğunu söyleyebilirim
-
@sradaninsan aya yazmış arkadaş
-
@atanamayan gibtekiler şaşırmış mı sgk da sürekli yakında açıklayacaz diyip duruyordu twitterdan 6 7 ay sonra açıkladılar. bakan bile yakında alım olacak diyordu 2 ay sonra ilan geldi bir iki ay çok uzun
-
@sradaninsan Ağustos Eylül de tarih mi açıklanacak yani doğru mu bu?tahmin mi bilgi mi hocam
-
@Hipokrat hocam ben bilmiyorum askerden takip ediyorum durumu sadece geçmiş mülakat tarihlerlerinden baz alarak söylüyorum bir en fazla iki ay sonra açıklanmıştı fakat bu sene bilmiyorum
-
@sradaninsan anladım hayırlı tezkereler kardeşim , sınav üzerinden bir buçuk ay geçti yakın zamanda açıklanır diye düşünüyorum bende
-
Eskiden buralar dutluktu
-
@Priss çok sağol sende olmasan napardık
-
Bir kac aya mi mulakat tarihi açıklanacak ben gib in adaylari bu kadar mağdur edeceğini düşünmüyorum bir insan hayatında 8 9 ay az bir zaman değil gerçekten eğer böyle olursa bütün adaylar cok mağdur olacak ilana cikilsaydi sinav tarihi açıklandigindan belli bir süre sonra 7 ay sonra olacak denseydi mulakat bizde askere gider gelirdik ya biu nasıl bir acimasizliktir:((