Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@deepblue 3 ay a şükret sen
-
@köyün-ağası aynen kanka bencede öyle olur kazananlar zaten güvenlik soruşturmasında o kısa sürede bi halt yemediyse elenen de olmaz soruşturma yüzünden
-
Benim düşüncemde mülakat sonuçlarının erken açıklanıp, uzayacaksa güvenlik soruşturması sürecinin uzamasından yana ki erken açıklanması sonucunda kaybedenler de kendine yeni bir yol çizebilir veyahut ileriye yönelik plan/program yapabilir;fakat, mülakatın açıklanma süreci 2-3 ayı bulabilirse o süre zarfında da plan/program noktasında sıkıntı yaşanabilir ve olası mülakat olumsuzluğu sonucunda kişi bir hayli demoralize olmuş olur.
-
@Hipokrat kanka nasil dedigini anlamadim:))
-
Merhaba kürkçü dükkanı, ben vmyde 3 dersten 70 üstü alıp da hukuktan 39 olan bengidönüş. Elimde kalan bir sen varsın artık, bir de tüyo kitabım
Beni siz de üzerseniz, üzmeyin ya........
Aman üzerseniz de siz kaybedersiniz
Ben ne kaybetcem zaten kaç yıldır falan da işsiz değilim ben -
@bengidönüş :))
-
@bengidönüş gel gel bisey olmaz:)burda hep beraber mulakata hazirlaniriz bak:) olur mu bengidönüş:) seninle ufacik bi didismemiz olmustu gel barisalim:)
-
@1903bjk yaaa üzüldün dimi halime.........
Ergen mergen ama kalbi kırık bir ergen dedin dimi dedin dedin ben hissettim
Ay kalp demişken, kırdıysam seni özür dilerim cidden; beni çok ciddiye almamak lazım -
arkadaşlar tüyo mülakat kitabı için güvenilir ve de hızlı site önerir misiniz:)
-
Mülakat biter ertesi gün açıklar sonuçları guy sicilinde sıkıntı olan varsa soruşturmadan geçemez bu kadar net guy tarihinde mülakat tarihleri hiç uzamamıştır gene uzamaz
-
@De_lorean En son alımda 9 gün sonra açıklanmış yanlış mı biliyorum?
-
@Cerkes46 Bunun normali şudur: Mülakatlar yapılır kazanan adaylara güvenlik soruşturması yapılır. Mülakat öncesi bu 4000 küsür kişiye güvenlik soruşturması yapılmadı sadece ön inceleme yapıldı. Ön incelemeden kasıtta belki Fetö vs gibi bir pisliğe karışıp karışmadığıyla alakalıdır orayı bilemem. Ancak GUY'da yedek sistemi var. Şimdi önden güvenlik soruşturması yapmanın mantığı yok. 2000 belli olur içlerinde Fetö vs olaylarına karışanlar zaten mülakatta elenir geri kalanın yerine ikame edilir. 2000 kişi ne zaman belirlenirse asıl o zaman detaylı güvenlik soruşturması da asaleten göreve başlayana kadar yapılır.
Tüm bu yazdıklarımdan azade dediğin gibi olağanüstü hal zamanındayız. Dediklerim normal zamanlarda uygulanan prosedür. Yani benim yazdıklarımdan farklı bir süreçte olmuş olabilir.
Peki güvenlik soruşturması nedir? Arkadaşlar çok bilgi kirliliği var kısaca bahsedeyim. Genelde kağıt üstü olur. Senin bilgilerin emniyette var. Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit (sınırlama) olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesidir.
Burda en çok ahlaki durum kafalarda soru işareti bırakır. Asıl araştırılan sizin özel hayatınız felan değildir. Gemişte ne yaptığınız sizin özeliniz olup bunu devlet dahi soruşturamaz. Bu ahlaki durum sınırlı bir soruşturmadır. O yüzden şu zaman şöyle yaptım üniversitede şunu yaptım diyip kendi kendinize paranoyaya da girmeyin.
Ez cümle:
Arkadaşlar Fetö PKK vb hain örgütlerle ilişkin var mı
Polis araman var mı
Devletin ve vatanın bölünmez bütünlüğünü tehlikeye sokacak bilgi paylaşımı yaptın mı
Bu üç soruya da cevabın hayırsa güvenlik soruşturmasından korkmana gerek yok. Varsın 2 ayda olsun varsın önce olsun varsın sonra olsun. Geç olsun güç olmasın. Neleri bekledik bu hayatta işimiz için de bekleriz. -
@bengidönüş bu süreç hepimizi yipratti herkes bi stres altinda söylemek istemediği seyleri söyledi yoksa normal hayatta olsa hepimiz birbirimizle anlasacak insanlariz
-
@Priss Reis benimde aklima takilan feto pkk pyd ile baglantisi olanın mulakatta gecirilmeyip elenmesi kısmı mulakatin amaclarindan biri de bu degil midir o yüzden on soruşturulma üzerinde durdum ağzına sağlık.
-
Merhaba arkadaşlar ben daha ilk defa bugün kitap başına oturcam halletmem gereken sorumluluklarım vardı. Allah yardımcımız olsun bu süreç sonunda yüzümüz gülsün inşallah. Kolay gelsin hepimize.
-
@campanella son alım takip etmemiştim sınava puanım yetmediğimden öncekiler dediğim şekilde şimdiki de farklı olmaZ
-
@Cerkes46 kanka baya karışık yazmışım hata benim anlamaman normal Ocak ta en geç yerleşir kazananlar diye düşünüyorum ,dileyelim ki Mart ve sonralarına kalmasın dedim ,özetle bunu yazdım
-
Arkadaşlar selam. Ben bi şey farkettim; konu çalıştıktan sonra test çözmeyince ben koca bir hiçmişim. Öğrenmenin yaşı yokmuş. Tşk
-
Arkadaşlar üniversite okurken KYK geri ödemeli burs almıştım,geri ödeme süresi geçti şuan faiz biniyor ve ödeyemedim sonuç olarak.Sizce bu Mülakat sonuçlarını etkilermi bilgisi olan varmı
-
@anyone yok hiç birşey olmaz işsizlerin çogu bu halde stres yapıp durma boşu boşuna