Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@aylin aylin hanim temel kavramlar ile ilgili notunuz var mi?Uluslararasi iliskiler sozlugu yeterli olur mu ? Kusura bakmayin sorularimla bunaltiyorum sizi sanirim ilk mulakatim olacaginda biraz heyecan var.
-
@cmk genelde sözlük öneriliyor bizde mülakat kitabı olmadığı için,sözlükten başka ben makale okuyorum tdp yi bitirdim ders notlarımla kitaplardan da çalışıyorum, bir de mülakatta genel olarak tdp sormuşlar geçen yıl onu da dikkate alın
-
@cmk tdp için http://www.abalci.com/2017/03/29/gorseller-ile-turk-dis-politikasi/ buna göz gezdirebilirsiniz , son dönem dış politikası da var ,dönemleri kavramsal yorumlamamız açısından faydalı olabilir
-
@napsak Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017 içinde söyledi:
@davetsiz hocam ne mezunusunuz ?
Çeko
-
@cmk
Ben de bize uluslararasi iktisat ya da gundemle ilgili sorular sorarlar diye dusunuyorum.Teori, uluslararasi hukuk falan sorarlarsa cevaplayamam sanirim herseyi unuttum -
Yok mu uluslararasi mezunu olup daha once mulakata giren birisi? Bi fikrimiz olsa sorular hakkinda
-
@aylin cok tesekkurler
-
@aylin hukuk,iktisat,maliye,muhasebe de calisiyor musunuz tuyodan
-
@1903bjk bende hic bir sey hatirlamiyorum.
-
-
@aylin ya evet aylin biz azinliktayiz sanirim:( ve isimiz biraz daha zor:( ben kendi bolumume bakmayi hic dusunmuyodum aslinda ama o attigin linke bi bakiim en azindan her ihtimale karsi.kpss de de calismadm hersey uctu gitti ne yazik ki:(
-
@cmk
Ben diger alan derslerini calisip bolumle ilgili de temel kavramlara bakarim, bi de gundemle ilgili seylere iste yeter, napalim. -
@De_lorean hocam bu süreçte (ohal) de mi bu kadar hızlı açıklanır sizce? Ön araştırma vs diye 2 ayı bulur 2000 kişinin ilanı diye düşünüyorum inşallah dediğiniz gibi olur.
-
@aysesal ön arastirma yapildi zaten. Bu 4 ay bunun icindi. Ohal etken olmaz en gec 1 haftada aciklanir..
-
@davetsiz kanka peki ön araştırmada neye baktılar güvenlik soruşturmasında neye bakacaklar fikrin nedir bu konuda?
-
Bence hiçbirşeye bakmadılar geçiniz o işiön araştırma nedir nasıl yapılır olumsuz varsa gelme desinler zahmet ettirmesinler genel soruşturmada birşey çıkarsa bu önceden de çıkıyordu mesela adam taciz den hagb almış memur olabiliyor sorun yok ama böle uzmanlık kadrolarında lönk diye eleyebiliyorlar o aşamada ama kavga vb olayların olmuşsa ki burası Türkiye yan bakıyorsun diye kavga çıkabilen bir ülke bunlardan adam elemezler ki sonraki aşama bu İstanbul özelinde diyorum ki 150 yedeğe kadar sıra gelir genel soruşturma işe başlamayan başka kuruma giden son anda vazgeçen vb
Onun için mülakata konsantre olmanızı öneririm
Benim kişisel fikrimdir kesinlikle şu aşamada bu işler olmaZ ancak ohal döneminde olunca bu soruşturma aşamasında memur olanların işi hızlı sonuçlanır diğerlerinin soruşturmaya artı face Twitter herşey irdelenir ondan kazandıktan sonra süreç 1 aysa 2 ay olur anca bu Zaten birine ana avrat sövmediysen yöneticilere ya da pkk ya övgü düMediysen ya da fethöye baylovk vb yoksa dinlen o sürede tebligatını bekle bu kadar net -
@Hipokrat
Ön araştırmada daha önemli konulara.yani atamaya engel şeylere..
Cünkü sen zaten kazanamayacak kadar sıkıntılıysan kurum seni o listeye sokmaz, sonradan atmak istemez..(mahkeme vb olmasin diye) bu yüzden atandıktan sonra zaten guv sor da kimse elenmiyor..bu şahsi görüşüm ve deneyimlerimle elde ettiğim fikirlerdir kesin bu diye hiç konusmuyorum..
@De_lorean .mülakat başlamadan adayların evine boya badana yapmaya mı gidiliyor bazı kurumlarda? Guy da eve gidilmez başka bir şekilde yapilir bu. Nasil yapildigini sen de biliyorsun da işte konuşmak için konuşuyorsun.
Ayrı bir konu, ptt eski başlıkları okurken gördüm iletini Ptt ye başvuran insanlara cehenneme hoşgeldiniz demişsin..dilini biraz düzeltmeni öneririm kardeşim insanlar ne şartlarda hangi konumda bilemezsin. Biraz sakin ol olur mu -
@davetsiz anladım kardeşim sağolasın cevap için
-
Günde 50 sayfa çalışacağım diye plan yapmıştım. Tüyo ve imece bitecekti sözde ağustos sonuna kadar ama tabii ki planladığım şekilde gitmiyor:( çalışırken arada kitaba bakmadan cevaplamaya çalışıyorum o an bile heyecanlanıyorum. Yazarak çalışmayı denedim onda da işin içinden çıkamıyorum
-
@aylin bende varim ua ilişkiler mezunu