Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@köyün-ağası
Daha neler yaa o mu bu mu demeden elimizden geldigince calisalim, Allah nasip ettiyse olur baksana kitabi yalayip yutsak da boyle bi soruyla karsilasma ihtimalimiz var, cok kafaya takmamak lazim aslinda ama tecrubesizlikten hep bu telas:) -
@1903bjk yani kitaptaki tüm kavramları öğreneyim diye çabalamayın komisyon önündeki o heyecanla herşey karışır. Komisyondakiler vergi nedir mükellef kime denir diye sorsa herkes şaşırıp kalıyor. Ömer dönmezin kitabıyla mülakata gelen var. Pek kasmayın rahat olun biraz
-
@köyün-ağası
Sağol ağam sen ne diyosan odur sonra terligi yemeyelim kafamiza aman
Insallah burdaki herkes mulakatlarin aciklandigi tarihte " mulakati gectim" iletileriyle doldurur burayi, mutluluktan uyuyamadigimiz bi gece olur
Herkese hayirli geceler kader arkadaslarim:) -
Arkadaslar adres guncellemek icin ne yapmak gerekiyor bilen var mi?
-
Burada yazılanları okuyunca insan kendini görüyor.
Ben de 6-7 ay kadar önce SGK denetmenlik mülakatina katıldım insan su an hissettiklerinizi hissediyor hâliyle. Sorulara nasıl cevap vericem ?
Ya sorulanı bilemezsem heyecan çok yaparsam diye.
İnsanız neticesinde heyecan oluyor bildiğini unutabiliyor insan. Stresten aşırı heyecandan uzak güzel bir mülakat geçirmeniz dileğiyle
RABBİM gönlünüze göre versin. -
@FameFabre peki bizimle mülakat deneyimlerini paylaşır mısın ?
-
@guyman
Başka bir konuda uzun uzadıya paylaşım da bulunmuştum. Okurken canınızı sıkmazsa buyrun ;&&&&_
Hayırlı geceler forum sakinleri;
İlk ve tek Mülakat deneyimim olan SGK 8.Dönem Denetmen Yardımcılığı için birkaç kelâm da ben edeyim Arkadaşlarıma .Kpss malum yorucu stresli ve uzun bir maraton.
Ee madem bu kadar kasvetli ne işimiz var bu uzun yolda diyenler için ben de dahil, yolun sonu çok tatlı müthiş bir haz duygusu verdiği için olabilir mi ?..
Evli 2 çocuklu bir baba olarak 8.Dönem listesine kaldığımı öğrenince hâliyle mutluyuz sevinç var heyecan var güldük eğlendikte Mülakat var. Takvim yapraklarından 1 şafaktım askerin duvarda yırttığı misali günler peşi sıra döküldü Mülakat günü geldi çattı.
Yeni aldığımız takımla (lacivert kareli bir takım beyaz gömlek ve bordo bir kravat) yola çıktık vira BİSMİLLAH diyerek.
Mülakat günü geldim kimlik ibrazı yapıldı girişte imza atıldı geldiğimize dair neyse yol gösterildi lobiye geçtik.
Heyecan var lakin desibeli yüksek değildi diyelim. Lobiye geçtiğimde Baktım aşağısı Şampiyonlar Ligi gibi. Ders çalışanı da var sohbet edeni çay yudumlayani da çıtını çıkarmadan oturanı da mevcuttu. Kişisine göre değişir ama kendimden örnek vermek gerekirse konuştukça sohbet ettikçe kasvetli ortamdan stresten uzak hissediyordum daha rahat geliyordu.5erli gruplar halinde yukarıya gidiyordu arkadaşlar ben öğleden sonraya kalmıştım. Vakit gelmişti 5kisi adımız okundu görevli Arkadaş bize yolu gösterdi ve uzunca bir koridor ve 1-2 kattan sonra bir kapının önünde beklemeye koyulduk. Ee heyecan ister istemez artıyor Doktor hastadan nabız alamıyorum der gibiydi : ))
İçeriden çağrıldık kapıyı çalıp girdim. Yer gösterip buyur ettiler, oturduğum yerin arkasında duvara CV'imiz yansıtılıyor bu arada . Kendinden bize bahseder misin ?
Seni dinliyoruz dedi komisyon başkanı.
Bu Faslı keskin bir net bir şekilde kronolojiyi bozmadan geçtim. Bu arada komisyon 5 kişi biri başkan olmak üzere ve sürekli not alıyordu . 1inin önünde laptop açık ve emin olun Sosyal ağlar kesin bir şekilde kontrol ediliyor bilginiz olsun. Kapıdan en uzak kişi sürekli sizin hal hareketlerni heyecanını takip ediyor gözlem görevi ondaydı sanırım : ))
Çok şükür herhangi bir kekeleme sendeleme olmadı siz nasıl rahat edersiniz bilmiyorum ama heyecanı kontrol edebilen arkadaşlara elleri masanın üstünde kenetleme ve dik kendinden emin bir duruş janti duruyor.
Bu özgeçmiş kısmı ortama alışmanız adına güzel oluyor..
Soru faslina geçildi size o kısmı da açayım ne uzun tuttun diyenleri duyar gibiyimİlk soru başkandan geldi ve muhasebe sorusu.
Muhasebenin Fonksiyonları nelerdir ?
Cevapladim üzerine hiç konuşmadı bile.- Soru hukuk sorusuydu.
İptal Davası nedir ?
Aklıma (saliselik olan bir olay tabi) tam yargı davası ile karıştırmadin İNŞALLAH düşüncesi içinde bu soruya cevap verdim çok uzun tutmadim cevabı.
Üzerine ekleme falan yapmadı da soruda .
3.Sorum Kurum mevzuatı ile ilgili bir soruydu 1.10.2008 sonrası Hizmetlerin Birleştirilmesi ile ilgili bir soru.
Ben öncesini anlattim en azından bunu biliyorum haberiniz olsun mesajı vermek istedim
Beni biraz zorladı ama bu söylediğin öncesi dedi : )4.sorum genel kültür sorusuydu direkt dogru cevabı verdim yoruma açık bir tarafı yoktu zaten.
Son sorum tek soru için de 4lu paket soruydu ^^
Kurumun aktif pasif oranı nedir ?
Virgülüne kadar söyledim.
Bu oran sana neyi ifade ediyor dedi.
Tek cümleyle açıkladım cevabı sevdi devam etti.
Bu oran yeterli midir sence ?
El cevap .
Ve nihayetinde kaç olmalıdır dedi perdeyi kapattı .
Mülakat bittiğinde teşekkür ettiler ben de iyi çalışmalar dileyip odayı terk ettim. Değişik ve güzel bir gündü sonrası mı..¿
**Ankara'dan hızlı trenle evime İstanbul'a dönüyordum cebimde umutlarımla..** - Soru hukuk sorusuydu.
-
@FameFabre Gayet akıcı bir dille anlatmışsınız, mülakata kadar birkaç kez okurum artık zira ilk mülakatım.Tecrübeli adaylar deneyimlerini paylaşırlarsa bir fikir olur bizler açısından da. Ayrıca sizi de tebrik ediyorum sanırım kazandınız.:)
-
@FameFabre
Daha once yazdiginizda da okumustum ama simdi okurken de ayni sekilde heyecanlandim elinize saglik napicaz ya bu heyecani nasil yenicez is hayatinda basarilar diliyorum darisi basimiza, amin -
@aylin
Çok şükür ki kazandık 1.Tercihim olan İstanbul'a yerleştim güvenlik ve arşiv soruşturması sonucunu bekliyoruz 8.donem denetmen yardımcısı adayları olarak
@1903bjk
İnanır mısın ben de 7.donem sayfalarını takip ederdim geçen sene bu zamanlar su an senin hissettiklerini düşünüp heyecan yaşıyordum okuyunca. Diyorum ya bu bir bayrak yarışı gibi ️
Kimi hedefine varmadan bırakıyor kimileri hedefine varıyor kimi daha fazlasını istemeye devam ediyor.Darısı sizin gibi Arkadaşlarıma İNŞALLAH
RABBİM yolunuzu açık etsin -
@FameFabre nasıl anladınız sosyal medya hesaplarinizin kontrol edildiğini
-
Bu mulakat sorularını okudukca korkuya kapilan bir ben miyim? Hiçbirine cevap veremeyecem sanıyorum.
-
@reagan
Mülakat günü Lobide beklerken komisyondan dönen bir arkadaştan şunları duydum.
" Ünlü bir şahsın sözünün manası soruldu ve bu benim Facebook kapak fotoğrafımda vardı. Sosyal hesaplara bakılıyor bu tesadüf olamaz demişti. "
Bunun dışında forumda yazıştığımız birkaç arkadaştan da yine bu tarz paylaşımları okumuştum. -
@FameFabre net olan varsa maille aynı bakmış olabilirler ama çakma olarak kulananan varsa farkedemezler çok detaylı olmalı inceleme o kadar kişiyi incelemek bence kolay değil
-
@1903bjk bayan arkadaşlar için loafer denen düz ayakkabı sıkıntı olur mu mutlaka topuk olmali mi acaba?
-
@m.sefa
Niye skinti olsun ki, olmaz:)) Düz ayakkabi ya da cok hafif topuğu olan bi ayakkabi giyilebilir.
Hangisiyle kendini rahat hissediceksen onu al bence:) -
@1903bjk herkes çok hafif topuklu mu giyiyor ya ben orta boy aldım
-
@1903bjk çok teşekkürler en iyisi loafer o zaman o stres ve heyecan ortamında kendini rahat hissetmek belki bir nebze rahatlatır
-
Hagb olan soruşturmada elenir mi taviz terör vb değil basit kavga
-
@De_lorean güvenlik sorusturmasinin tamamlanması için sorusturmanin sonucunu bekleyebilirler. Buna benzer bir olay duymustum.