Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@smith ben bi tek bugün girdim o strese ya kendimi direkt çarşambaya odaklamışım olmayınca yorulduğumu hissettim :)İnşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olsun
-
Öncelikle Allah herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar. Oldukça uzun bir süredir forumu takip ediyorum, heyecanlı arkadaşları gördükçe kendi sınav günlerim aklıma geliyor. Hemen başında söyleyeyim ki yok 8'den sonra olmaz, şu saatte açıklanmaz diyenlere itibar etmeyin ben gece 11.45'de açıklanan birçok sınav gördüm, biliyorum. O yüzden ben bunları yazarken bile açıklanabilir. İkinci bir nokta, torpildir referanstır bunlara çok fazla takılmayın. Mesleğim gereği özellikle de guy mülakatları ile ilgili mülakatı komisyonunda daha önce yer almış kişilerle bazen konuşma fırsatım oluyor, bu gibi mülakatlarda işe alım genelde şu şekilde olduğu kanısı hakim. Çok iyi torpilleri olan ve hiç de hak etmediği halde mesleğe girenlerin oranı %10 civarı. Hem sağlam referansı olan hem de hak edenlerin oranı %50 civarında geri kalan %35 referanssız ancak hak eden %5 ise araya kaynayan aslında pek de nitelikli olmayan ancak iyi göz boyayabilen insanlar. Maalesef gönül ister ki torpil denen şey hiç olmasa ancak maalesef bu ülkenin yadsınamaz bir gerçeği. Ancak şöyle de bir durum var ülkenin siyasal yapısı gereği özellikle son mülakatlarda referanssız sade vatandaşların şansı daha fazla arttı çünkü en azından kimseyle bir alakasının olmadığı biliniyor, anladınız siz onu. Ben en çok referansın gerektiği, referans olmadan alımın mümkün olmadığının söylendiği kuruma okuldaki hocamı referans kısmına yazmaktan başka herhangi bir durumum olmadan girdim. Yani olacak olanın önünde kimse duramaz, ne demiş atalarımız, nasipse gelir hintten yemenden nasip değilse ne gelir elden. Biraz da gelir uzmanlığı yardımcılığından bahsedelim. Bu meslek eğer çok çok idealist değilseniz müsteşar olacağım, bakan olacağım demiyorsanız bir Türk genci için en güzel mesleklerden birisi. Biraz araştırın, Devlet gelir uzmanlığı yardımcılıktan uzmanlığa geçis sınavında %70'lere varan elemeler oluyor sınavlar çok ama çok zor 3 sene uğraşıyorsunuz ve sınavı geçemeyince düz memurluğa düşüyorsunuz, SGK denetmenliğinde bu oran %25'lerde, Vergi Müfettişliğinde %25'lerde üstelik vergi müfettiş yardımcılığı en zor yardımcılık sürecine sahip mesleklerden birisi, SGK müfettişliği iyi ama kazanması da yardımcılığı da zor, sayıştay kazanması zor mesleği icrası zor senede 6 aydan fazla turnesi var, maaşı ve özlüğü iyi ama günden güne itibar kaybı var. Yinede halen en iyilerden biri. Ancak gelir uzman yardımcılığı hem mesleki zorluk açısından ideal hem de yeterlik sınavı açısından. Yeterlik sınavı a kadronun belasıdır arkadaşlar. Şimdi, olsun nolursa olsun yaparız dersiniz ama bu hengameden sonra bir de üzerine 3 sene daha öğrenci gibi ders çalışmak (guy hariç saydığım diğer müfettişlik ve denetçilikte böyledir) oldukça yorar adamı. Uzun lafın kısası Eminim ki buradan hak eden onlarca arkadaşımız kazanacak hem de hiç beklemedikleri, olmaz dedikleri, benim tanıdığım yok, referansım yok dedikleri halde...
-
@kzxp Kaymakam Kemal Bey, vali Recep Yazıcıoğlu, bakan Gün Sazak Bey. Hepsine rahmet olsun. Allah devlet ve millet yolundan gidenlerden eylesin.
-
@kzxp önerin üzerine araştırmadan direk açıp izledim.film biteli birkaç dakika oluyor ve ben ne yazacağımı bilemedim
-
@karakalpaklı Adnan Kahveciyi unutmamak lazım .
-
@yalovalı Baştan dedim ama cidden etkileyici diye. Mesuliyet kabul etmiyorum:)
-
@bay-kamber İnşallah dediğiniz gibi olur refaransı olmayanlar kazanır.Öyle olacağına Pek umudum yokta bakalım ne olacak.
-
@kzxp önerin için çok teşekkür ederim sadece daha önce neden izlememişim dedim kendime
-
@yalovalı Kpss sürecinde pek izlenilmiyor ondandır.
-
@kzxp doğru evet
-
@bay-kamber hocam öncelikle böyle bir yazı paylaşmanızdan ötürü şahsım adına teşekkür ederim. Merak ettiğim bir husus var, "hak eden" ifadesini kullandınız, konuşmuş olduğunuz komisyondaki veyahut eşdeğer pozisyondaki insanların nezdinde hak etme kriterleri nelerdir, ben merak ediyorum çünkü bazı arkadaşlarımızın mülakatı 3-5 dakika sürerken bazılarınınki 10 dakikayı bile bulabiliyor.
-
@karakalpaklı
Kalpağınıza sağlık:D -
Ekrana bakmaktan, stresten, yorgunluktan gozumun altinda morluklar olustu..Goren tinerci sancak beni.
Tamam besiktasliyiz ama o kadar da degil -
@1903bjk üstadlar sizin halinizi görse bir an düşünmeksizin açıklarlar hocam
-
@sofuoglu
Durum o derece vahim -
@sofuoglu Asıl hak etme durumu bence alırsın KPSS puanı ile kurum yazılı sınav sonucunu alırsın ortalamasına göre sıralarsın en adılı bu olur.5 dk sözlü mülakata gireceksinde oradan değerlendirmeyle bişey çıkmaz insanız ya insanız belki o gün olumsuz bişey yaşamışız belki canımız sıkkın nasıl kendimizi karşı tarafa kendinimizi iyi bir şekilde anlatabilelim.Bi de en büyük sorun refarans ne dir refarans kul hakkından başka bişey değil bence refaransı olanı alacaksın olmayanı eleyeceksin bu sistem müslüman bir ülkeye yakışmaz neyse ya herkes herşeyin farkında da kimsenin bişey yaptığı yok.Bizimkiler anca başkalarıda redarans bulduysa sende bul bu nasıl bi iş ya.
-
@sofuoglu rica ederim hocam bu süreçten geçmeyen bizi anlamaz o yüzden buradaki her arkadaşın neler çektiğini ayrı ayrı anlayabiliyorum. Komisyonda daha önce yer almış üstadların bazılarını bizatihi tanıyorum, bu konuda hep söylenen şey şu, komisyon üyeleri bu işi yıllarca yaptıkları için zaten öncelikle bir insan sarraflığı söz konusu. Görünüm, konuşma, giyim kuşam, hal hareket insanı belli eden unsurlar. İkinci unsur kesinlikle sınavlarda alınan puanlar, daha önce kazanıp kazanılmadığı hangi sınavlara girildiği. Üçüncü unsur hitap ve özgüven. En önemsizi ise sorulara verilen yanıtlar. Birkaç üstaddan bizzat duyduğuma göre bu tip mülakatlarda sorulan sorulara ne cevap verildiği değil nasıl cevap verildiği önemli. Beşte beş yanlış cevaplayanın alındığını da duydum, beşte beş doğru cevap verenin alınmadığını da. Maliyede en önemli şey saygıdır, buda mülakata hitap, üslup ve bir nebze de kendine güven olarak yansır. O yüzden bu 5-10 dakikalık görüşmelerin temel amacı soruları yanıtlamak değil, kişileri görüp mümkün olduğunca analiz etmek.
-
Arkadaşlar yedek olunca ne oluyor yedek olup göreve başlayan yakınlarınız oldu mu
-
@şimbilli geçen alımda 44. yedektim sıra gelmedi maalesef
-
@şimbilli yedeklikte hakkın yazılı sınav sonuçları aöıklandıktan itibaren 1 yıl.Yedeği olduğun kurumdan başka yeri kazanıp ayrılanlar kurumla ilişiğini kestiğinde sıradaki yedek aranıp çağrılır.Benim çok arkadaşım oldu göreve başlayan ki benim de olmuştu yedeklik durumum.