Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@şimbilli en son değişmediyse eğer şu şekildedir, yedek listesi açıklanır. Asillerden kazanıpta evrak teslim etmeyen yani mesleği tercih etmeyen kişiler olması halinde 1. sıradan itibaren yedekler çağrılır. Yedek listesi 1 sene geçerlidir. Ancak eğer o il için yeni bir sınav açılırsa, yeni ilan tarihinde yedek listesi de silinir. Geçtiğimiz yıl istanbul için herhalde ilk 15-20. sıraya kadar gelmişti. Bildiğim 13 ama belki daha sonra birkaç kişi daha alınmıştır. Eğer yedekte ilk %10'da değilseniz şansınız yok gibi bir şeydir özellikle hiç sınavın açılmadığı kamuya alımların durma noktasına geldiği bu günlerde insanlar kolay kolay hak ettikleri mesleğe gitmekten geri durmuyorlar.
-
@bay-kamber teşekkür ederim hocam bu bilgileri bizimle paylaştığınız için, benim de dileğim komisyondaki üstad'ların bu belirttiğiniz hususları dikkate alarak değerlendirme yapmaları yönünde.
-
@sofuoglu bu konuyu ben de merak ediyorum kardeşim. mülakatta 40. sıradaydım saat 16'dan sonra içeri girdim. kendini tanıt dediler. başladım anlatmaya, üniversitede ve sonrasında yaptığım araştırma ve faaliyetlerden bahsedecetim, ki bunlar benim için önemliydi. lafı ağzıma tıkayıp çabuk ol bekleyen arkadaşların var dediler. bunu dedikleri zamanda sözü bana bıraktıktan maksimum 45 saniye falan sonradır. yani öyle uzun uzadıya bir şeyde anlatmıyordum. yani diyeceğim beni dinlemediler ki benimle ilgili bir kanıya sahip olsunlar, ölçsünler, tartsınlar. o an bütün hevesim kaçtı zaten şuan da hevesim yok. yani yukarda yazan kişinin dediği gibi yüzde şu kadarı hak edendir bu kadarı torpilli midir bilmem ama büyük bir çoğunluğun önemsenmediğini düşünüyorum. ve cidden merak ediyorum sabah 1. sırada giren aday ile akşam son sırada giren aday arasında nasıl bir değerlendirmede bulunuyorlar.
-
@bay-kamber haketme derken 3 dakkada 3 soru beş soruya cevap verme mi haketme
Adam tedirgin heyecanlı asam sınavı geçmiş KPSS yazılı sözlüde alan sorarak bilgi mi ölçüyor ben buna katılmıyorum.
Diksiyon konuşma ise kendini tanıtmakla olmaz
Sorarsın örnek en sevdiğin film ya da şu filmi izledin mi
İzlediim dersen bahset ne kattı sana
Ya da şu kitabı okudun mu ya da en son okuduğun kitap neydi bize bahset deyip konuştursa daha sağlıklı ve realist olur
Sözlüde haketme kriteri yoktur referans olgusu vardır ayrıca bilgi küpüysen ya da şanslıysan soruları bilip eksiksiz insafen alırlar gerisi şanstır
Sağlam referans ve haketme bence saçma bir bakış açısı -
@smith A grubu kariyer mesleklerde mülakatların kaldırılacağını pek düşünmüyorum hocam maalesef, tabi merkezi atamalar gibi olsa şimdiki düzene göre daha adil olacağı aşikar ama bizim elimizden de bir şey gelmiyor maalesef..
-
@bay-kamber yalnız atladığın nokta güvenlik soruşturması olgusu ??? Bu dönemde o soruşturmadan çok patlayan olur basit olayları saymıyorum kavga vb gibi bu dA oranı yükseltir vmy sgk kafa kafaya gelmişken
Ben ilk 1000 yani 100 kişiye gelir diorum -
@sweeney_todd Yanlış anladınız sanırım ben sorulara verdiğiniz cevabın bir önemi yok diyorum zaten. Doğru ya da yanlış cevap vermeniz sizin durumunuzu aman aman etkilemiyor diyorum.
-
@martini hocam o konuda haklısınız sabah girmeyle 16:30 girme arasında ciddi anlamda bir fark var. Gerek komisyondaki üstad'ların yorgunluğu gerekse mülakatı bekleyen arkadaşın nereden baksan 7 saat orada mülakat için beklemesi, sorulan sorular veyahut muhabbet açısından da farklılık arz etmekte. Artık nihai sonucu 2-3 gün içinde öğreneceğiz, şu saatten sonra elden bir şey gelmiyor maalesef..
-
Ayrıca 7 yıldır kamu dA çalışan ama idari izin görmeyen bir adamım farklı iki kurum alınanları görünce anlıyorum referans var mı yok mu vb şu vardır 5 soru gelir 2 soruyu bilir heyecan yapmamıştır iki üç te tanıdık varsa girme oranı yüksektir tabi Ankara gibi baba torpillerin döndüğü yerler hariç
Ya da ben gibi 2 dönem önce vergi nedire 3 defa başa dönüp anlatamayıp emlak vergisi ödeme zamanını PTT çalışanı olarak bilemeZsen ve referans yoksa 110 kişilik Muğla’yı kazanamazsın bu açıktır nettir -
@sofuoglu Ne olursa olsun mülakat yapılarak yani bilgi mi ölçülüyorki. İşte sıkıntıda bur da zaten adamın hiçbir vasfı yok adam kuruma alınıyor. Bu adamı devletin en önemli kurumlarına alıyorsun asıl bilgi tecrübesi olan insanlar giremiyor.Osmanlı son dönemlerinde böyle yaptı sonunda devleti çöküşe götürdü bu durum.
-
@bay-kamber ne etkiliyor 3 5 dakkada neyime baktılar bakıyorlar bakacaklar
-
Uzun olanlari hic okuyamiyom ya
-
@1903bjk hocam siz yatın uyuyun boşverin burayı
-
@smith beşik ulemalığı onun adı şu anda Türkiye’de İstanbul da şirketlere atanan kayyumlara bakarsan neci diye aldığı maaşada bakarsan görürsün adamım
-
@1903bjk üstteki de harbiden uzundu ama sürükleyici bi hikayeydi aslında başlasan hemen biterdi:))
-
@martini , aslında sizi yapılan bu muamele bile mülakat olgusunun bir taktiği. Yani vereceğiniz tepki nedir, canınız mı sıkalacak, moraliniz mi bozulacak, kızacak mısınız, sinirlenecek yoksa gülüp geçecek misiniz. Birçok arkadaş guy mülakatı çıkışında bir üyenin sürekli esnediğini, konuşmayı dinlemediğini, öfleyip pöflediğini söylüyor. Yine başka bir komisyonda bir üyenin sürekli lafı kestinden şikayet ediliyor. Umalım ki size yapılan da böyle bir değerlendirme yöntemi olsun canınızı sıkmayın, umudunuzu kesmeyin.
-
@maliyeciniz
Önsozu okuyup kapattim kitabi -
Gibin sitesi bir tek bana mı eror mu veriyor?
-
@sosyalikilik bende sıkıntı yok...
-
@sweeney_todd Biliyoruz dostum ya herşeyin farkındayız da insanlarda herşeyin farkında da hesabına geldiği gibi davranıyorlar.