Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@eomer ben de aynı komisyondanım.mülakatım iyi geçti ama yedeklerin sonundayım neredeyse.kısmet diyelim.
-
Dostlar Selamın Aleyküm. Süreci o veya bu şekilde idrak ettik. Kazanan dostlarımız burayı, bu süreçte yaşadıklarını ve nereye neden gitmeleri gerektiğini unutmaksızın çalışırlarsa eğer ben gelecekten oldukça umutluyum. Bunu romantizm olsun diye söylemiyorum. Çünkü yanlış giden bir şeyler varsa onu ancak doğru insanlar düzeltebilir. Burası da bu insanlardan çok sayıda ihtiva etti ve o unvanlara makamlara uğurladı. Burada bir dost meclisi kurduk. Muhabbetimizi de ettik, bilgi de paylaştık ama her şeyden evvel birbirimize yoldaşlık ettik. O nedenle birbirimizde hakkımız var. Şayet bir hakkım varsa, bugünleri unutmayan herkese helal-i hoş olur. Onlara benzeyenlerinse iki elim yakasında olacaktır bilinsin. Allah utandırmasın ve sırat-ı müstakim'den ayırmasın.
Geri kalan dostlarım. Biz daha kalabalığız. Biz daha güçlüyüz. Biz hakettik çalıştık ve aslında kazandık. Birçoğumuz için geçerli bu. Bizim olanı almak tek seçeneğimiz. Bugün düşen onları mutlu edecek. Bugün vazgeçen hepten kaybedecek. Her olan şey, eşyanın kaderi ve akıbeti O'nun elindedir. Bugün olmadıysa bir bildiği vardır. Emin olun ki vardır. Yusuf kuyuya düşerken, Eyüp hastalıkla boğuşurken, İsa zulme uğrarken, Peygamberimiz tahkirle karşı karşıya iken, Yunus balığın karnındayken, İbrahim ateşin ortasında vakarla beklerken, Hüseyin'in başını yolunda feda ederken, Musab iki kolunu birden verirken, Bilal kayalar altında ezilirken her yerde O görüyordu ve biliyordu. Muhakkak ki Allah oyun kuranların en hayırlısıdır ve şunu asla unutmayın; Üzülme! Allah sabredenlerle beraberdir.
Bu yol, bu kavga var oldukça biz var gücümüzle yanınızda olacağız. Allah güç kudret nasip ettikçe çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolları tek tek hep birlikte aşacak hepinizin güzel günlerini göreceğiz. Buna yürekten inanıyor ve her birinize sabır niyaz ediyorum.
Yarın yeni bir gündür. Yeni gün yeni bir kavgadır dostlarım. Kavganız kutlu olsun.
-
@guy, içinde söyledi: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
Mülakat sorularını eksiksiz bir şekilde cevapladım, saygıda kusur etmedim, hatta sorulan soruların birinde fikrin nedir neler biliyorsun diye anlat denilince 3 dakika kadar soruyu etraflıca ve komisyon heyetinin bile bilmediği noktalara değinerek açıkladım. kpss puanım 83 kurum sınavı puanım 79du ancak olmadı . Kısmet diyip geçiyorum. Bekle beni askerlik
8 soru soruldu çoğunu kendimden emin şekilde cevapladım,oturuş kalkış diksiyon genel anlamda olumluydu.Çıkarkende olur bu iş diyordum olmadı.İnsanın isyan edesi geliyor.
-
@1903bjk hocam insallah rabbim size daha guzel kapilar acar insallah daha yuksek mevkilerde yeriniz hazirdir sabredin
-
Arkadaşlar hepinizi tebrik ediyorum rica etsem mülakata ve kuruma hangi kaynaktan çalıştığınızı söyler misiniz imeceyi 3-5 kere çözmek yetmiyor anladığım kadarıyla artık o şekilde sorulmuyor dediler
-
Kurum sınavında kazanamadığımı gördüğümde ben de dokunsalar ağlayacak gibi olmuştum. Kazananlardan bir arkadaşımızla soyadındaki bir harf dışında aynıydı ismimiz. Bir an sevinir gibi oldum sonradan fark ettim. Bir işe yaramaz hissediyorsunuz kendinizi ama hayat devam ediyor, ölecek gibi oluyorsunuz ama hayat devam ediyor. Biliyorum kurum sınavını geçememekten daha zor mülakat tesellisi fakat hayat devam ediyor. Allah çalışana karşılığını verir isteyene değil. Siz ideallerinizin peşinden koşun, illa ki ileride yorulup sizi bekleyecek.
-
Hiçbirinizi tanımıyorum ama çok yakın arkadaşlarım elenmiş gibi üzülüyorum. Umarım hepiniz bu günleri ''iyi ki olmamış'' diye anarsınız...
-
dershanede hukuk hocalarımdan birisi 30 civarı yaşlarındaydı. Vallahi çok güzel ders anlatıyordu üstüne tanımam. O da her sene girer kpssye . Haliyle yüksek puan alıyor. Her sene ve. müf. guy dener hiç almadılar adamı daha . Listeye baktım yine adı yok . Kriter bilgi değil arkadaşlar bir sonraki guy sınavına girecek bir kardeşiniz olarak bunu şimdiden gördüm.
-
Arkadaşlar yaptıkları haksızlıkları ve hakkımızı helal etmediğimizi yüzlerine haykıracağımız bi numara var mı?
-
Ne hal kaldı ne yaşama sevinci. 86 aldım kurum sınavından daha ne yapabilirim diye düşünüyorum okulum dilim her şeyim vardı ama nasip olmadı yanı toparlanmak çok zor gerçekten. İnsan onca emeğine o kadar üzülüyorki.. 2 yıldır yaşamadan ders çalıştım. En çok ta aileme mahcupluk inan tarifi çok zor. Keşke böyle bi imtihanım olmasaydi
-
Kazanmak neye yarar ki kaybeden olduğunda demişler, doğruymuş. Daha iyi yerler olsun daha çok mutlu olun diyorum tüm bu seferlik kazanamayanlara.
İnsan bazı yollardan geçmeden ne yazık ki bazı şeyler yoluna girmiyor, hayırlı olana inanmak lazım; kalpten diliyorum dilerim şu an yaşadığınız mutsuzluğu giderecek kadar büyük mutluluklarınız olurSevgiler...
-
@köyün-ağası referansı sağlammış demekki 2-3 tane kolay soru sorup yollamışlardır ne olucak vergi nedir sorusuna cevap dahi veremeyen adamlar ankarada guy oldu yazıkki ne yazık
-
@1903bjk, içinde söyledi: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
Hic bisey annemim aglamasi kadar yikmamisti beni.
Ne hayirsizmisim.Kurum sinavim 87, yds var, 11 soru soruldu.Yetmemis demekki bunlar.Daha ne yapmak lazim bilmiyorum.
Hakkiyla kazananlari tebrik ediyorum.Cok sey paylastik halkinizi helal edin.Zor toparlanirim artik.Dostum bu durumda ne desek boş. Üzülmemek elde değil ama kendinizi de yetersiz olarak görmeyin 2 kişiden biri eleniyor ama kriter ne belli değil. Referanssız olarak giren biri olarak inşallah çok dahi iyi yerler nasip olur diyorum size..
-
Benim girdiğim 5 liden 4 ü kazandı ben elendım . Kurum ve kpss puanım onlardan yüksek olmasına rağmen . Mülakat da 4 5 soru soruldu hepsını gayet güzel cevapladım. Kimse torpılın donmedıgını soylemesın yüzde 90 bu var . Artık ders çalışmanın ötesınde referans arayın derim allah herkese hayırlısını versın ne diyelım
-
@balans-etkisi artık işin hayırlısı falan bence kalmadı bildiğim referansı olan 4 5 arkadasım var hepsi kazandı referans bulmak için kimin kapısını çalacaz çok merak ediyorum
-
@bybredd Bunu çok iyi tecrübe ettim.Yok öyle nasipte kısmette varsa olur hepsi yalan torpilin sağlamsa oluyor.Kimsenin hakkına girmemek için torpil ayarlamadık.Yıllarca mülakatta elendik fetocular eledi durdu.Şimdi yine değişen bişey yok.Müslamanım diyip mülakatlarda insanların haklarını çalıyolar Babamın oğlu bile olsa hakkımı helal etmiyorum zehir zıkkım olsun.
-
@köyün-ağası insanlar kimlerin kapısını çalmıyorki hiç tanıdığı yoksa bile adam meclise gidiyor vekillerden rica ediyor böyle böyle diye kaybedecek bişeyim yokki diyor
-
Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun.Benim İstanbul için olmuş.Kazanamayan yakın arkadaşlarım kadar bende çok üzüldüm.Ayrica daha önce kaybettiğim sınavlarin acısı sebebidir mi bilinmez çok ya sevinen edim, inanamadim. Bilen arkadaşlara bir sorum olacak, güvenlik soruşturması yapıldı mı acaba ? Yani süreç daha ne kadar uzar?
-
Her sey sifirlandi bi anda o kadar beklyeis mucadele hepsi bos geliyo gercekten cok uzucu alternatifimizde yok baska bir sonraki ilan ne zman gelcek belli degil bu moral bozukluguyla gelecek sinavlarida kaybederim gibi geliyo cok uzgunum.Itiraz edip olumlu donus alan var midir
-
4 yılın sonunda babam kansere yakalandıktan sonra en çaresiz en kendimi ve geleceğimi düşünmeyi rafa kaldırdığım zamanda oldu arkadaşlar, kazandım. Babamı biraz olsun mutlu edebildim. Gerçekten her zorlukla birlikte bir kolaylık varmış. Kaybeden arkadaşlarım sakın vaz geçmeyin en çaresiz en zor zamanınızda rabbim yetişecek. Bol sabır, Bol dua..