KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@paretowilfredo hocam p48 puan türünde 5000. kişinin puanı sizce kaç olur bir tahmin veyahut analininiz var mıdır? Malum mhuy 250 kişilik ilana çıkacak ve 20 katını çağırıyor,bu konuda size de bi danışmak istedim,hayırlı akşamlar.
-
GK-GY: 87D-25Y
HUKUK: 21D-15Y
İKTİSAT: 32D-6Y
MALİYE: 32D-7Y
MUHASEBE: 23D-10Y
Oranlayınca netler geçen yılkine çok yakın çıkıyor ama bu sene puanlama nasıl olur bilmiyorum. İnşallah bol alımlı bir yıl olur da bu yıl çektiğimiz sıkıntıları unutturur. -
@kpssa kardesim pek mumkun degil birincilik ama umarim puanim gelir mi diye dusunmeden girebileceğin bir puan gelir
-
@holywind iktisat mezunuyum, üniversitede idare dışında başka bir hukuk, uluslararası ilişkilerle ilgili en ufak bir ders, çalışma ekonomisi ve kamu yönetimi almadım. Ciğerimi deşen de bu durumdur.
-
@sofuoglu Kardeşim inan ki bunu öngörmek çok zor. Geçen sene kadar şişme öngörmesem de 2015 gibi olacağını varsaymıştım. Ama 2015 kadar gerilemeyecektir. Bence 2016 ile 2015 arasında bir konum alacak bu sene puan/sıralama skalası. 2016'da 80 alanın sıralaması 9000'lerdeydi. 2015'te ise 6000-7000 lerde. Buna dayanarak bir tahmin yürütebilirsiniz.
-
@ceks74 http://forum.tercihiniyap.net/topic/1392/2017-kpss-sonrası-hangi-kurum-hangi-puanla-alım-yapacak-anali̇z/ bunu bir okumanı öneririm dostum.
-
Arkadaşlar 1 doğru 1 yanlış 1 ham puan eder mı? Osym'den bununla ilgili net bir cevap alan var mı?
-
@eylül ösym değil ama dpb 1 ham puanı 1 net olarak açıklamış resmi internet sitesinde
-
@kilici hocam ben o açıklamaya bakmistim 1 net yazmiyordu:(
-
@sofuoglu mali hizmetlerdemi p48 olur?
-
@zenginmemur hocam en makulu o gözüküyor, tabi farklı bir puan türünde de çıkabilir net bir şey söylemek güç ama ihtimal dahilinde bu puan türünün yüksek olduğu kanaatindeyim
-
@eylül yazıyor hocam. Google dan KPSS 2017 değişiklikleri olarak aratınca çıkıyor ama uygulanır mı bilemeyiz bu sene çok değişik bir sınav oldu çünkü
-
Mali hizmetler p47 veya p48
-
60 gy gk 4 ana alan dersi toplam 88 dengeli bir şekilde dağılım var ayrıca çeko 12.50 , sgk denetmenliği için ilk 1500lerde olma ihtimalim var mı nasıl değerlendiriyorsunuz bu durumu?
-
@totti yeni puanlama sisteminde cekolu bolumlerin agirligi fazla puanlar aciklanmadan ve sgk nin hangi puan turunden cagircagini bilmeden aciklama yapmak zor bence kardesim
-
@gmsmustafa en %30 çeko olan bir puan türünden alacağı kesin gy gk oranları düşük oyüzden fikir yürütmek adına sormuştum tabiki şimdiden bunu tahmin etmek çok zor
-
@totti hocam benim netlerim de sizinle hemen hemen aynı( gky dahil) fakat ben nedense 85 puan altı gelir diye düşünüyorum öyle bir algı oluştu ben de,tabi burada puandan öte sıralamanın da etkisi var ama inşallah ilk 1500 olur da seviniriz
-
100 net uzerine ne gelir diyeceğim linc edilmek istemiyorum . Sadece 30 sorudan 40 a gecti o zmanda anlamadim suan da
-
Arkadaşlar 90nete tahmini kaç gelir
-
4 ana derste hesaplarıma göre bende 80 net var ve p48 yani eskinin p35 i 81-84 aralığında gelir. 90 netin üstünde olanlara 85-88 aralığı olur diyorum
Guy mesleğine atandığım 2014 p35 puanım 70 gygk 55 alan netiyle 83.75 civarıydı yani bu sınavda 160 da en az 73-74 neti gören guy konusunda endişe etmesin. Endişe etmesin derken il tercihi ve sıralama konusunda nereyi yazsanız gelir