KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@annarf baraj puanı olacağını zannetmiom genelde onu hazine spk bddk gibi klasik sınavlarda yapiyorlar bence katı olayı olur umarım 20 katı filan olur en azından mhuy ösym yaptığı için orda katı istiyor onla kıyasladım yanılmıyorsam tabi
-
@requescatinpace
dogru hocam. Sıkınti yok. Siz 100un uzerindeki herseyi 100 tam puan olarak yorumlayin. -
gygk 65net
hukuk 19 net
iktisat 11 net
maliye 23 net
muhasebe 15 netvala moral gitti iktisattan çok emindim oysa. 75 puan filan mı gelir tahmini bana ? çok yere baktım ama puanı tam kestiremedim. ama yalan olduk bu sene onu biliyorum malesef
-
68 net sanırım alan.
2013 li sistem i paylaş ti bı arkadaş 62gygk 70 net79.7 puan almış
Bu yıl i göz önüne alırsak 80 rahat gelir -
2013 sınavı zor degildi birde 20 muh netim vardı o yıl .gygk Dr daha kolaydı o zaman .bı sınav daha da zordu bana göre geçmişle kiyssladigimda ama insanlar yapaboldimi o da önemli .bklim
-
@siyasetbilimci 2013'e göre daha düşük gelir. çünkü sürekli bi azalış var puanlarda sanki. 68 net alan için 75-76 gelecek ya siz çok söylemediniz mi ?
-
Sadece azalış 2016da vardı .onda tarih çok kolaydı Türkçede keza öyle
Gygk için herkes yaoti.alanda iktisat kolaydı .benim en çok netim iktisatta.bu yil da enaz net iktisatta .değişik sorulardi saçma belirsiz soru coktu.hukukta muhasebe de kasmisti
bence gayet iyi netiniz -
Iktisat 11
Hukuk 12
Malı ye 30
Muhasebe 28
Gk gy 60 -65 bana kaç puan gelir -
Muhasebe konusunda cevaplar ve tavsiyeler için teşekkür ederim olası bir sayıştay sınavı için dikkate alacağım önerilerinizi
-
@Hipokrat Mhuy taşra uzmanlık değil gençler
-
@Priss taşra değil de keşke taşra olsa diyor mhuy olan arkadaşlar:) Yds var 5 yıl çakılı kalma var sorumluluk gırla ama iş maddiyata gelince tırt
-
@guyan-gelmiş kardeşim sorumluluk ağır felan degil. Hatta birçok kurumdaki mhuylar akşama kadar yatıyor. Sen kurumdakilerin dediklerine bakma Yok vergi müfettişi olmayın çok zor yok mhuy sorumluluğu çok. İnan yok öyle birşey herşey normal standardında o yapıyorsa buradaki herkeste rahatça yapar..
-
@safiTÜRK69 ekleyeyim maddiyatı da çok iyi. Rahatlık batmasın ne yapsın 5000 tl mi versin devlet.
-
@safiTÜRK69 yok bizzat ben şahidim il özel idaresinde 1 yıllık uzmana muhasebe müdürlüğü bıraktılar gittiler.Sırf merkez uzmanlık geçiyor diye yds 70 şartı var ve öyle merkez uzmanlık gibi ek ödemelerden de faydalanmıyor taşra guy ile aynı tek farkı 70 yds ki bu bence çok ağır.Ben imkanı yok 70 yapamam mesela.
-
@guyan-gelmiş benim mhuy arkadaşlarım iş yerinde boşluktan KPSS felan çalıştı hepsi iyi puan alır.. Demekki kurumdan kuruma farkediyor.
-
@safiTÜRK69 kesinlikle farkediyordur.
-
@guyan-gelmiş Şimdi arkadaşlar mhuy dediğiniz meslek 1 2 ve 4 sayılı cetvellerde yer alan kurum ve kuruluşlarda kendine yer bulan geniş çeperli bir meslek. bu nedenle her sayılı cetvelin kendine göre artıları ve eksileri var tabiki. bazı yerlerde akşama kadar pek iş yapmazken bazı yerlerde adam akıllı çalışırsın. bazı yerlerde kılık kıyafete dikkat edilmezken bazı yerlerde jilet gibi gitmen gerekir çünkü her an müsteşar ya da müsteşar yardımcısıyla toplantıya girme ihtimalin vardır. hatta şunu da söyleyeyim meslek içinde maaş birliği bile yok. belediyeler sdt adı altında ek ödenek verirler ve yeni başlayan mhuy maaşı olur sana 4500 tl. mesleğin problemleri yok mu var tabiki. Başta ek göstergesi merkez uzmanlıklar gibi 3600 değil 2200dür. ancan garip bir şekilde merkez uzmandan istenen herşey sizden de istenir. 70 yds tez ve yeterlilik gibi. bu nedenle meslek dernekleşmiştir ve sonunda hak ettiği özlük haklarına kavuşacaktır. mhuy ile ilgili bilgi isteyen bana sorabilir.
-
@Priss hocam denkleştirme mi olacak ayrışma mı? Benim duyduğum merkezdeki uzmanları strateji geliştirme uzman yardımcısı yapıp 3600'ü vermeye,taşradakilerde de yds'yi kaldırıp 2200 devam diye.En son süreç nedir açıkcası açılması muhtemel mhuy sınavına yds'den dolayı şuan için girmeyi düşünmüyorum.
-
@guyan-gelmiş dostum o konuda çeşitli söylentiler var. kestirmek zor ama sonuç er ya da geç alınacak. dernek faaliyetlerine etkin bir şekilde devam ediyor. mhuy önü oldukça açık bir meslek çünkü mevzuatın neredeyse %80'ine hakim olmak zorundasın. örneğin bir bakanlık uzmanı sadece kendi bölümüyle bir vergi müfettişi yine kendi kanunuyla sorumluyken mhuy bunların dışında birçok kanun yönetmelik ve tebliğ ile haşır neşirdir. üst yöneticiler de bunun yavaş yavaş farkına vardı. bu nedenle yapılacak toplantılara alınacak kararlara bir de mhu baksın diyen kişiler biliyorum. yds'den hiç korkmayın 3 yılın var eğer bu süreçte alamazsan artı 2 yıl daha verilir ancak uzmanlığa geçişin olmaz. etti sana 5 yıl. bu süreçte yds den 70 almak mhuy'u kazanan bir aday için oldukça basit. ayrıca bu yds olayının her uzmanlıkta 50'ye düşürülme çalışması da var bunu pek kimse bilmez
-
@Priss hocam ilk 3 yıl yds'de alamazsa ondan sonraki 2 yılda alsa bile mhu değil de mhuy olarak mı kalır?