KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
Bence sayıştay 80 veya 85 gibi bir sınır koyup bu puanların üstünde alanları sınava cagricak sonuçta osymnin yaptığı bir sınav osym az katılımlı bir sınav yapmaz
-
@Hacettepe-Üniv. Hocam 2013 te bi arkadaş 114 alan netiyle p35 türkiye 3.sü olmuş. Bu sene biraz netler yükselse desek, 110 net ilk 250 ye girebilir.
-
@wearenotthesame bize 100 net yapın derece dediler. Baya baya yalanmış o zaman
-
@RootofAllEvil bende acikcasi soyle dusundum o kadar gireni kesmek icin. Puan getirilmistir yani 20 kati olsun en fazla 60 kisi alsa 1200 eder hadi 1400e sira gelsin . 5000 ler falan olmayacaktir
-
@Hacettepe-Üniv. Gk gy de etkili olacak
-
@Baumol hocam 100 netle derece zor. Ama saglam puan gelir. Tabi bi de gk gy var. O arkadaş 98 puan yapmış
-
@wearenotthesame 90 puan gelir mi hacı
-
@Baumol yanlış bilgi vermek istemem ama gkgy netiniz 80 üstüyse 88-91 arası gelir
-
boşverin dereceyi müfettişliklere, merkez kadro sınavlarına girmeye yetiyor mu puanınız ona bakın siz 88 ve yukarısı açılacak hemen her sınava girecektir
-
@wearenotthesame gk-gy 72 net
-
@Hacettepe-Üniv hocam rahat gelir naptın sen, 87 alan neti 67 gk/gy ile p35 sıralaması ilk 100deydi geçen sene
-
Dostlar merhaba, puanlarla ilgili genel bir çerçeve çizmek elzem oldu. Kaç nete kaç puan gelir? Elbette standart sapma vs. durumları nedeniyle net bir tahminde bulunmak doğru değil ama ben genel bir çerçeve çizmek istiyorum.
75 gk-gy (35 gy - 40 gk)
80 (4 temel ders): 78-82 civarı
87 (4 temel ders): 82-85 civarı
95 (4 temel ders): 86-89 civarı
100 (4 temel ders): 90 üstü
108 (4 temel ders): 95 civarı.
115 (4 temel ders): İlk 50 sıralama. -
@Antimülakat çizdiğin aralığa göre sınavın aslında herkes tarafından yapılabilir olduğu ortaya çıkıyor. Ben ısrarla bu kadar yüksek netlerin olmayacağını düşünüyorum. Kendimi de bu kıstasın içine dahil ederek konuşuyorum.
-
gy gk-65-70 alan:100 netle bu sene p 48 rahat 90 gelir ancak puan türleri şu şekilde olur merkez uzmanlıkları ve üst kurullar ın puan türleri için sıkıntı yaşanabilir yani puanına göre 82-84 arası olabilir
-
Arkadaşlar gygk72 net alan hukuk 21 iktisat 18 maliye 32 muhasebe 20 nete kaç puan gelir acaba görüşlerinizi alaım
-
Valla sınavın zor olması buraya bakarsak kimseyi etkilememiş olsa gerek .. Netler havalarda uçuyor resmen .. Yapanlara helal olsun diyorum.. Ben bazı yaşadığım olaylardan dolayı tam hazırlanamadım sınava alan netim 55-60 arası gkgy 60 net civarı geliyor hesaplamalarıma göre bakalım ne gelecek ama geçen yıl alandan 49 net yapmıştım gkgy 58 net yapmıştım sanırım p35 im 77.303 gelmişti kıyas yapmak isteyen buradan da yürüyebilir ..
-
@muratb KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
Valla sınavın zor olması buraya bakarsak kimseyi etkilememiş olsa gerek .. Netler havalarda uçuyor resmen .. Yapanlara helal olsun diyorum.. Ben bazı yaşadığım olaylardan dolayı tam hazırlanamadım sınava alan netim 55-60 arası gkgy 60 net civarı geliyor hesaplamalarıma göre bakalım ne gelecek ama geçen yıl alandan 49 net yapmıştım gkgy 58 net yapmıştım sanırım p35 im 77.303 gelmişti kıyas yapmak isteyen buradan da yürüyebilir ..
Bu sene 77 alabilir misiniz. Bu sene düşüş mü yasadiniz. Ayni netlere sahibim o yuzen soruyorum.
-
@bytheodoras Hocam bot için teşekkürler. Hesapta hata var diyen arkadaşlara yds yüzdesinin kalktığını, sapmanın da bu hesaplamada katılmadığı söylemek lazımdı. Çünkü ben de kendi imkanlarımla puanımı hesapladım, sonuç aynı.
Hocam benim bu noktada sormak istediğim standart sapma hangi bölümlerde çok etki eder? Yüksek neti olanın puanı uçar gider mi? Normal puanımıza +2 mi, +4 mü gelir? Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
-
@titoizm
Yds faktorunu soyledim ama ikna olmuyorlar. Yds si 30 olana bile 3 puan geliyordu. Onu aradan cikarinca bir kac tane daha alan neti yapmak gerekiyor ki, eski dengesini bulsun.Yapilan en buyuk yanlis gecen senelerle kiyas yapmak. Bu yepyeni bir sistem. Neden eskisiyle kiyaslama yapiyorlar anlamiyorum.
Sorunuza gelince, ben yeni mezunum ve ilk defa bu sene hazirlandim. Sapmalar konusunda tahmin yapamiyorum. Basarilar -
@bytheodoras kardeşim hazırladığın robot iyidi hoştu güzeldi lakin içinde yds ağırlığı olmayan p35 i yani bu yılki p48 i hesaplarken olması gerekenden daha düşük gösteriyordu mesela 30 maliye 22 hukuk netim var sırf bu ikisiyle 85 hesaplaması lazımken 78-79 hesapladı iktisat 17 muhasebe 10 net bu arada