KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@by123 bu sene en düşük hesapladığım netler şu şekilde. sadece emin olduğum doğruları saydım. geri kalan hepsi yanlış olarak düşündüm. boş sayımı da biliyorum zaten.
gkgy 65 net
hukuk 17.50
iktisat 17
maliye 25.5
muhasebe 25yani toplam alan neti 85. ama bu robotta hesapladığımda 80 puan gelmiyor p48. ben böyle bir ihtimal olduğunu düşünmek istemiyorum, belki de kabullenemiyorum
-
@bytheodoras Ben geçen seneden daha fazla gy gk neti yaptım ama sizin puan hesaplama robotunuz geçen seneden daha düşük veriyor benim p 3 puanımı.
-
@elessar yok artikk 80 puan nedir ben kendimi mubarek gun kesmek istemiyorm ama yani mumkun degil ya sapma var bir kere ve siz yetismeyen muhasebe de yirmi ustusunuz. İktisatinizda fena değil bence. Mumkun degil 80 olmasi bu sekilde netlere. Birde gecen sene iktisat kolay olmasina ragmen yariyi biraz gecenler 85 i buldu bende 84 almstim oradan biliyorum. Bu yil sinav zor diyorlar kafam da cok acayip sorular var.
-
@bytheodoras evet hocam. 3-5 puan daha az hesaplıyor gibi. yine de fikir oluşturması açısından güzel bir robot. tekrar elinize sağlık.
-
@elessar netlerimiz maliye hariç aynı benim 27 hocam 80 mümkün değil en az 83 bunun altında olmaz
-
@elessar rica ederim.
-
@by123 Dostum bu her sınav dönemi böyledir. bir sınav olur herkes zordu der sınav soruları açıklanır iyi yapanlar haliyle netlerini ''farklı amaçlarla'' buraya yazarlar. kötü yapan çoğunluk yazmaz çünkü hem kendine yediremez hem de bi gereği olmadığını düşünür. hatırla guy sınav çıkışı da aynen böyle olmadı mı. herkes zor dedi sonra sorular toplandı iyi yapanlar yazdı ben 85 yaptım 90 yaptım diye ama sonuç ne oldu geçmiş yıllara göre düşük kapadı.
benim kişisel görüşüm sınav geçmiş yıllara göre zordu ama bu abartılacak bir zorluk değildi. ösym'nin soru mantığı artık böyle işliyor ve dersaneler-denemeler-soru bankaları bu değişimi hep geriden takip edebiliyorlar. demek istediğim olayı şu şekilde açıklayayım: iktisatta marjinalistler ile ilgili bir soru vardı. soruya bakınca zor bi soru muydu evet zordu çünkü mikro iktisat dersane kitaplarında böyle birşey görmek zor varsa bile kıyıda köşede vardır. ama şıklara baktığında marjinalistlerin mikro konusu içinde olduğunu hatırlayıp bunların makroyla ilgisi yoktur mantığını yürütenler o soruyu doğru yaptı. ben bu soru tarzlarının gayet güzel ve eleyici olduğunu düşünüyorum. ösym'nin 2013'den sonraki sorularını da çok beğeniyorum.
puan meselesine gelecek olursak yukarıda bir dostum çabalamış ve bir puan robotu yapmış. ben naçizane eleştirimi yaptım. onun dışında yeni sistemde yorum yapmak imkansız. -
Ben de netlerimi ve sorumu yazayım...
GY 30
Gy 40Hukuk 18,75
İktisat 11,75
Muhasebe 17,50
Maliye 26,75Kamu 24
Çeko 22Bu netlere tahmini ne gelir? ve SGK denetmenlik olur mu sizce arkadaşlar lütfen yorum alayım...
-
Aslında robot olayı bizi yanıltmamalı 2014 sınavında 67.5 gygk neti 120 de 55 alan netiyle p35 83.7 gelmişti. Bana kalırsa 65 gygk neti 4 temel dersten 2 tanesinin asgari 20 neti geçmesi ilgili puan türünü 80 üstüne çıkarır
-
@elessar bence puanlar gecen seneye oranladiginizin altinda gelecek arkadaslar gecen sene 85 e tekabul ediyosa bu sene 80-81 civari olur diye dusunuyorum
-
@RootofAllEvil şu robotoun linkini banada özelden atabilir misin hocam ?
-
Saygideger hocalarim, tecrubeli kimselerin robotun tutarsizligina dair yaptiklari olumsuz yorumlar uzerine kullanima kapattim. Olumlu elestirileri dikkate aldigimiz gibi olumsuz elestirileri de degerlendiriyoruz. Insaallah herkes bekledigi ve hakettigi puani alir. Herkese Basarilar.
-
@kenanus123 söylediğiniz şey imkansız bence hocam. geçen seneye göre bariz derecede zorlu bir sınavdı. muhasebesi nispeten kolaydı ama onda da süre sıkıntısı yaşandı. hani aynı gelir deseniz yine tamam derim ancak siz aynı netle daha az puan geleceğini söylüyorsunuz. bana göre ihtimaller arasında bile değil.
-
@Priss dostum yanlış anlama ama tam hakim değilsin bu konulara anlaşılan ne demek maaşla alakası yok.Mhuy taşra uzmanlıktır.Ankaradaki mhuyların maaşıda guyla aynı veyada maksimum 200 tl fazla.Öyle olsa mhuylar idareyle niye mahkemelik sence.Az kaldı ama merkez taşra diye bir şey kalmayacak.Ozman da o dalga geçilen guy hakettiği değeri alacak.Ankarada merkez umzan kiminle konuştuysam hepsi guyda kalma diyolar.Yeminle insan kazandığında mülakata kaldığına bile sevinemiyo.
-
Dostlar sizn amacınız ne hedefinizi yazın sonra puanı ele alın.Tekrar yazıyorum hedef guysa sevinin,hatta guyun direk mülakatına odaklanın.Hedef çok önemli hedefin merkez uzmanlıksa 85e sevinmeyin dostlar birbirinşz kırmayın çünkü 85de guy mülakatta olcak sizde.Tabi her şey nasip ama bn biliyorum bu süreç böyledir.Bir yer az kişi alıyosa orda rekabet daha fazla ve daha değerlidir özlğk olarak.Eminim bu grupta guya kalmış ama çok çalışmış kişiler guydan kaçışım derdinde şuan.Bu nedir ya guy bu kadar mı kötü?
-
@zenginmemur hocam konuya hakim değilsin dediğin adam 10 yıllık mali hizmetler uzmanı.Ve ne söylediyse a'dan z'ye doğru.klavyede tuşlara basarken biraz daha düşünerek bas derim kardeş tavsiyesi
-
@elessar umarim dediginiz gibi olur:) benimde istegim bu ancak ben bu dedigim sekilde olacagini dusunuyorum
-
Iktisat 11
Hukuk 12
Malı ye 30
Muhasebe 28
Gk gy 60 -65 kaç puan gelir bana da bisi soleyin -
@keymes hocam tamamen tahmine dayalı olarak söylüyorum, hani ekstra bir bilgim duyumum olduğunu düşünmeyin. bana kalırsa 80-82 aralığında puan gelmeli p48 bu netlere.
-
@zenginmemur madem maaşla alakalı senin söylediğine göre mhuy da guy da taşra uzmanı. Peki bu 200 tl fark nereden geliyor ayrıca bir bak bakalım o taşra uzmanı dediğin mhuy belediyelerde ne kadar kazanıyor bak dostum ben az çok mevzuata hakim birisi olarak sana durumu dilim döndüğünce anlatayım mhuy ne taşra ne merkez geçer çünkü belli bir standardı yoktur mesleğin. Bakanlıkta Yeni başlayan mhuy 3450 tl para alır üniversite de böyledir ancak %70 belediyelerde bu ücret 4000-4700 arası değişir. Merkez uzmanlık taşra uzmanlık ayrımı ise maaşla doğrudan alakalı şeyler değildir. Merkez taşra ayrımı Ğ bendi ile alakalıdır. Ğ bendinde yer alan uzmanlıklar merkezdir açıkça yer almayan uzmanlıklar taşradır ancak buradan mhuy taşra diyemeyiz umarım derdimi anlamışsındır