KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@sofuoglu hocam ben şahsen p48 83 - 87 arası gelir diyorum bu netlere.
-
@ekolaw hocam çekoyu yazmamışsınız, çekosuz sgk düşünülemez.
-
Arkadaşlar puanlarla ilgili atlanılan en önemli şeyi de belirtmekte fayda var. ÖSYM'nin puan sistemini değiştirmesindeki en büyük neden, herkesi kendi mezuniyeti ile ilgili puan türlerinden sorumlu tutmak. Kurumların büyük kısmı sınavlarına kendi alanınız ile ilgili puan türleri ile çağıracak.
Yani alan netiniz 65-70 olabilir ama kendi alanınızı 28 net yapmışsınızdır, bu durum sizi hiç ummadığınız kurumların mülakatına katılmanızı sağlayabilir. Aynı şekilde, yazılı sınavına katılmanızı sağlayacak durumlarında önünü açacaktır.
Bu nedenle netlerinize bakarken meseleyi birazda kendi alanınızdan kaç yaptığınız üzerinden değerlendirin. Gerçekten yeni dönemde puan türleri vs. çok sürprizlere açık, bekleyip göreceğiz hep birlikte. Alan puan türlerinden kendi alanınız ile ilgili olanın sıralamasına iyi bakın, kaderinizi o sıralama belirleyebilir.
-
Son bir şey olarak yabancı dil puanı çok ön plana çıkacak. Bir çok kurum dil puanına dönecek. Bu konuda kapsamlı bir kurum listesi çıkarmayı düşünüyoruz. Diğer kurumlara ait puan türleri öngörülerimizi @paretowilfredo kardeşim oldukça detaylı bir şekilde metin haline getirmişti.
-
hocam bnm alanım yok bn npcm yonetım bilişim sıstmlerı bolumum @Antimülakat
-
KPSS SINAVI DEĞERLENDİRİLMESİ
1- Maliye alanı adayların çoğunun iyi net çıkardığı kısım. 24 net üzeri yapanlar iyi olduğunu düşünebilir.
2- İktisat, Hukuk normal dönemlerle aynı netler düzeyinde. Bu iki alandan 20 neti geçenler iyi net çıkardığını düşünebilir.
3- Muhasebe yetiştirilememe problemi dolayısıyla yüksek netler yapılamayan alan kısmı. Normalde süre kıstı olmasa Maliye alanı ile denk bir tablo oluşabilirdi. 25 net üzeri için iyi denilebilirdi. Bunun nedeni, Muhasebe de yapılan soru nettir, yapan yaptığının büyük oranda doğru olup olmadığını bilir. Bu nedenle, soru işaretlenme sayısı ile doğru yapılma sayısı arasında bir yüzdelik oluşturulacak olsa en büyük payı Muhasebe alanı alırdı. Bütün bunları hesaba katarak, 17 net ve üzeri Muhasebe yapanlar iyi olduğunu düşünebilir.Yukarıda yer alan netler, iyi puanlar için alt limit olarak düşünülmelidir.
Genel Kültür için 40 net ve üzeri iyi kabul edilebilirken, Genel Yetenek için 33 net ve üzerinin iyi olduğu düşünülmelidir.
Kamu Yönetimi için alan bazlı değerlendirecek olursak, Kamu mezunları için 20 üzeri net iyidir. Uluslararası ilişkiler için ise 17 net ve üzeri yeterli kabul edilebilecektir.
Çalışma Ekonomisi zor olmasına rağmen, SGK Denetmen yardımcılığına katılabilmek için adayların ağırlık verdikleri bir alandı. Bu nedenle netlerden bağımsız olarak sadece SGK Denetmenlik için değerlendirecek olursak, 18 net ve üzeri iyidir diyebiliriz. Normal şartlarda Çeko için 14 net üzerine iyi dememiz gerekirdi ama SGK nedeniyle özel çalışma yapıldığı çok açık.
-
@İnmyheart normal dönemde kamu yönetimi ile mi sınavlara çağırılıyordunuz hocam. Tika, Afat, Hazine gibi yerler için katılımınız hangi bölüm ile oluyordu. Ona göre alanınız kamu yönetimi olacaktır.
-
@Antimülakat bılmıyorum kı hocam ılanlarda ııbf fakultesı dıye genel sart koyuln yerlere basvurabılıyrm ozel olark bızım bolm adı gecmıyor
-
Benim analizime göre en ideal netleri yapan arkadaşımız olarak görüyorum. Kamu ve ulus için durumu çok çok iyi. Maliyesi ise biraz düşük ama. Diğer bölümlerde oldukça ideal arkadaşlar. Kendisinin paylaşımı şu şekilde:
O zaman ben de sorayim. Netlerim soyle;
Gy 33
Gk 43
Hukuk 21
Maliye 21
Iktisat 21
Muhasebe 19Kamu 25
Ulus 23
Bolumum Uluslararasi Iliskiler.
Bu netlere p3 ve p48 ne gelir sizce? -
Gy gk 74
Hukuk 17
İktisat 23
Maliye 24
Muhasebe 25
Kac puan gelir dersiniz arkadaşlar ? -
@Antimülakat yazdım hocam en altta çeko 22 ... ne dersiniz sizce olur mu sgk
-
@ekolaw bizim sgk denetmenlik için açılacağını düşündüğümüz puan türlerine göre gelir hocam. 22 net oldukça iyi.
-
@Antimülakat eyvallah kardeşim yaş 33 son yıllarım 4 mülakattan elendim inşallah bu sefer olur
-
@siyasetbilimci simdiden dusuk gelicek diye uzme kendini bence bekleyip gorelim. Hem durum ne olursa olsun ortada verilmis bir emegin var. Kim ne derse desin inandigin yolda devam et derim
-
@Antimülakat hocam işletmeden 21 netim var diğer 4 ana dersten de 85 civarı sizce spk rekabet gümrük gibi kurumlar gelirmi ilk defa bu sene işletme çözdüm p48 in az çok ne kadar geleceğini tahmin ediyorum ama işletme puanlarını tam kestiremiyorum.
-
@bestof92 hocam işletme olarak güzel net. İşletme mezunları dahi bu netleri çok göremiyor. Bir çok sınav için yeterli olabileceğini düşünüyorum.
-
@kuznets bu netler 85-90 arasını görür hocam. İktisat ve Muhasebe oldukça iyi.
-
@Antimülakat eyvallah hocam sağolasın
-
@Antimülakat teşekkürler hocam görüşleriniz için ben de o aralıkta bir puan bekliyorum fakat dediğiniz gibi benım için de puandan ziyade sıralama önemli nitekim mhuy'un alım yaptığı puan türü olan p49 puanım 2016'da 81.14 olmasına rağmen sıralamam 4300 lerdeydi olası 250 kişilik mhuy ilanında sınava girebiliyordum.2017 puanlarında da bu tarz bir şey ben de beklıyorum ortalama puana iyi sıralama gibi
-
@elessar inşallah hocam ben de nedense o kadar yüksek gelmez diyorum ama inşallah ben yanılırım