Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı, Servis Görevlisi Alımı (2017)
-
@patakute yemin ederim hiç şaşırmadım bu sene garip işler dönüyor demiştim benim daha aylar önce girdiğim açıklanmayan sınav sonuçları var. fetönüze de ohalinize de artık valla cinnet geçirtecekler adama
-
@msş telefon no gönderir misin?
-
@gerha 7 ay borsa istanbul mülakat sonucu bekledim ben bu sene olacak hiçbir şeye şaşırmıyorum artık mülakatlardan sonra mülakat sonuçlarını da bir o kadar bekletirler
-
O hiç belli olmaz arkadaslar kurumlara göre genelleme yapmayalim. Bir de her söylenene inanmamak lazım yok bankada tanıdığım var yok şurda şunu söylediler diye milleti dolduruşa getirmeye çalışıyorlar....Adamların ihtiyacı olmasa sınav açmazlar. Süreç 2 sene önceki alımlarda da bayağı sürmüş önceki iletilerde yazdım bakabilirsiniz.
-
@BluePhantom ben extra kaynak kullanmadım sınav oncesi zaten aşinaydım benim tavsiyem başlangıç seviyesindeyseniz içerisinde Türkçe telaffuz olmayan cd'li setleri kullanın (cambridge, oxford) fakat kitaplar sadece intermediate seviyesine getirir 40-50 puan gibi ileri düzeye taşımak için yaşayarak öğrenmelisiniz yurt dışında bulunmak, yabancı dizi-film, yayın, web sitesi takip etmek, arkadaslıklar kurmak, ingilizce şarkılar, oyunlar (busuu gibi) *translatele duygusal bağ oluşturmak
-
@gerha Borsa İstanbul'da beni kabul etmemişlerdi. Mülakat dediğinize göre ön elemeyi geçmişsiniz. Sizin YDS 70 puan ya da deneyiminiz var mıydı?
-
@BluePhantom yds 91 deneyimim de vardı hocam. ingilizceydi zaten sınavları da mülakatları da sınavı geçtim ama mülakatta elediler 7 ay sonuç beklediğimle kaldım
-
DİKKAT!
Çok sevgili forum üyeleri,
Mümkün oldukça içeriklerinize müdahale etmek istemiyoruz. Fakat kadın üyelere bile saygısızca hitap edecek kadar ileriye gitmenizi kabul etmek istemeyiz. Kimseyle tartışmak zorunda değilsiniz. Cevap vermeyi bırakabilir ve tartışmayı uzatmayabilirsiniz. Bu şekilde kırıcı, saygısız ve kışkırtıcı yorumlardan sakınmış oluruz.
-
Mülakat tarihiyle ilgili pek bir gelişme yok galiba
-
@gariban-guy "Ne mülakatlara girdim, zaten hiç olmadılar."
-
Ziraat finans icin bi arkadas o arkadasta baska bi yatirim kurulusunda calisan arkadas spksi olanlara oncelik tanirlar dedi.
-
@gerha hocam yds için hangi kaynakları kullandınız?
-
@mk-ank Halkbank da sınav yapılacak mı bu sonbaharda?
-
Benimde, ziraat teknoloji yazılım müh. mülakatına hak kazanmamla sonuclanmıstı. Fakat, yaklasık 2 haftaya yakın bir süre oldu. Mülakat tarihiyle ilgili halen bir gelisme yok sanırım.
Ayrıca mülakatta ne tarz seyler sorulur, bilen varsa yesillendirebilirse cok sevinirim. -
Arkadaşlar merhaba, sınav öncesi bikaç kez yazmıştım buraya, o mantıkta çalışan arkadaşlar bana teşekkürlerini iletti çünkü sınavi kazandılar, öncelikle mülakat tarihlerine çok takmayın derim, ancak şöyle bi durum var bankanın 15 ekimde yükselme sınavı var ve bu yükselme sınavına her ünvandan girecek bi çok kişi var, ben de uzmanlık sınavına gircem, banka bu tarihlere sıkıştırmaz hem yükselme sınavını hem de bu mülakatları
-
Gelelim mülakat olayına mühendisler ve hukukçular için daha çok kendi alanları ile ilgili sorular sorulur ve temel düzeyde bankacılık ve finans bilgisi gelir, ama iibf mezunu arkadaşlar için çok geniş bi alandan , para banka, bankacılık finans merkez bankacılığı, makro iktisat ve hukuktan bankacılık ile ilintili sorular gelir (kefalet nedir , adi kefalet nedir müteselsil kefalet nedir gibi, kredi nedir açık kredi nedir teminat mektubu nedir , akreditif nedir gibi yani bankacıların bildiği ama dışarıdakilerin nedir acaba şeklinde düşündükleri sorular, bankanın internet sitelerine iştiraklerine bakın, ne iş yaptıklarını öğrenin, özellikle de gireceğiniz birimin, ayrıca rahat olun, hayatınız için son olduğunu düşünerek gitmeyin , ziraat yatırım ve portföy için kesinlikle SPK lisans bi tercih sebebi olacaktır , diğer birimler için çok önemli değil işe başladıktan sonrada alırsınız, keza Bnm düzey 3 lisansım var ama herhangi bi maddi getirisini görmedim sadece her şubede ya da birimde 1 kişide olma zorunluluğu var diye biliyorum, katılım bankacılığı için girecek arkadaşlar onlara bi kaynak katılım ürünlerine iyi çalışsınlar, faizsiz bankacılık muhabbetine :)) bi de bi kaynak önericem şuan aklıma gelmedi
-
@gozgoz oncelikle tesekkür ederim. Eger oyle bir sınav varsa, dedigin gibi sıkıstırmaları biraz zor gozukuyor. Peki biz bu mülakatı kazanırsak, bizde uzman yardımcısı olacagız degil mi? Yeterlilik sınavına mühendislerde giriyor mu?
-
@gozgoz hocam tahmini hangi tarihlerde olur bu mülakat bir bilginiz var mı? 15 ekimden önce mi sonra mı olur sizce? ona göre işlerimizi ayarlayalım
-
@gozgoz merhaba ozelden numarani atabilir misin? Ziraat katilim uzm yrd. Icin grup kurduk seni de almak istiyoruz gruba. Simdiden tesekurler.
-
Katilim icin kasim ortasinda mulalatlar anca baslar diye dusunuyorum. Su an mulakat tarihleri ilan edilse min. 1 ay sonraya sarkar zaten. Ben de katilimi bekliyorum bakalim.