Neden memur olmak istiyoruz?
-
Biraz klişe gelebilir gerçi ama belki bazen çalışırken umudumuzu kaybettiğimiz zamanlar oluyor ve kendimizi neden bu yola girdim diyerekten sorgulayanlarınız elbetteki oluyordur. Acaba bu başlık altında bu soruya cevap ararsak belki zaman zaman düşen gardımızı yeniden toparlayabilir ve bu başlık altında moral depolayabiliriz. Ben başlayayım o zaman.
- Geleceğe daha güvenle bakabilmek ve daha risksiz bir hayat kurmak için. Çünkü özel sektörde yıllar içerisinde emeğinin karşılığını alabilirsin, konumun ve maaşın artabilir de artmayabilir de...
- A Grubu memur olduğum takdirde tüm bu çabalarımı ve harcadığım zamanı düşününce "bu kadar yırtınmama değdi" diyebilmek için.
- Daha iyi bir maaşla hayata atılabilmek için. Çünkü özelde banka müfettişliği haricinde başlanılan ücretlerle kim bilir kaç yıl sonra a grubundakileri yakalıyoruz...
- Özel sektöre göre uzun olmayan mesai saatleri ve daha az bir iş yoğunluğuna sahip olmak için.
- Ağır olmayan iş yükünün tezli yüksek lisans ve doktora yaparak kendimizi geliştirmemize, hobilerimize, arkadaşlarımıza ve sevdiklerimize daha fazla zaman ayırabilmemize müsaade etmesi dolayısıyla.
- Sürekli birleştirilen yıllık tatiller
- Eğer askerlik teciliyse tecilin yardımcılık süresince (3 yıl) uzayabilmesi için.
- KYK borcumuz varsa ödemeleri iş güvencesi rahatlığıyla düzenli olarak yapabilmek için.
- Ankara'da yaşayabilmek için (kimisi için de memleketinde yaşayabilmek için)
- (Bana özel) Gençlerbirliği tribünlerinde eski günlerdeki gibi tezahürat edebilmek için.
- Bu yola girip onca dershane, kitap ve en önemlisi de zamanımı, emeğimi harcadığım için. (Bu yola girip geriye doğru bakınca fırsat maliyeti her geçen gün artıyor)
- Eğer ciddi bir ilişkiniz varsa bir şeyleri resmileştirebilmek ve sevdiğinizi daha fazla bekletmemek için.
- Ekonomik sıkıntıdaysak ailemizi hem maddi hem manevi açıdan rahatlatabilmek için.
- Bayramlarda akrabanın konu komşunun karşısında dik durabilmek için.
-
2-3-4-5-8 ve 11.maddeler benim bu sınava girmemdeki gerekçeleri içeriyor.
Çok güzel bir yazı olmuş.
-
@odtüsbky yukarda yazılanların tamamına yakınını yaşıyom işe girsek dert giremesek daha büyük dert
-
@odtüsbky hepsi birer sebep ve doğru tespitler. İyi ki oraya kamu hizmetini icra ederken yolunda gitmeyen veya yanlış gördüğüm şeyleri değiştirmek/düzeltmek için yazmamışsın. Bu idealist tavrı çok gerçekçi bulmuyorum, bireysel değişiklik için işini doğru yapabilirsin ancak değiştirme ve düzeltme olayı çok zor.
Ben 2012'de son sınıfta sınava hazırlanırken tek şey beni ciddi anlamda motive ediyordu. Uzun süredir sevgili olduğum kişiyle evlenip yuva kurmak. Allah'a şükürler olsun ki, bir yıl içinde bana yuva kuracak bir işi nasip etti. Çoluğa çocuğa karıştık, bunun üstüne sonraki yıl içinde kendim için çok daha iyi olacağını düşündüğüm mesleklerin mülakatlarından beklediğim neticeyi alamadım ama hep şunu düşündüm, şükürler olsun ki bu günleri gördük, sınavmış mülakatmış kariyermiş hepsi bir noktada olmasa da olur, hayat güzel ve devam ediyor. Aile ve yuvanın geleceği her şeyden daha değerli.
Şimdi ise beni güdüleyen şey: Oğluma güzel bir gelecek sunma hayalini aldı. Kendi kararına saygı duymakla birlikte onun bir şeyler üreten, insanların gündelik hayatlarına somut olarak bir kolaylık sağlayacak bir eşya üreten Mühendislerden biri olmasını istiyorum.
Sizi güdüleyen şey ne ise, onu gerçekten isteyin arkadaşlar ve ona ulaşana kadar gücünüzü kullanın, hırslarınıza yenik düşmeyin.
KPSS için harcanan zamanların hayatınızdan çalınan onca güzel anı olduğunu unutmayın ve zamanın ölçüsünü iyi ayarlayın. Kendinize ve çevrenize 3-5 yıl gibi geniş soluklu zaman dilimlerini içeren yıllarda KPSS stresi yaşatmayın.
Allah yardımcınız olsun.
-
-İyi bir okulda okudum, iki dil biliyorum ve bunların hepsi devletin bana sunduğu imkanlarla gerçekleşti. Ben de devlete faydalı olmak istiyorum. -çok romantik bir sebep :)-
-Kurumların sunduğu yurtdışında master ve çalışma imkanları beni çok cezbediyor.- Bir kadın olarak şimdiden düşünmek zorunda hissettiğim konular var. Anne olduğumda daha kaygısız bir süreç geçireceğime inanıyorum.
Bunların yanında eksiler de çok fazla tabiki. En önemlisi ücret, özel sektörde başlangıçta alınan maaşların uzun zamanda katlanarak arttığını biliyoruz.
-
1,2,3,4,5,9,11,13 benim bu yola girme sebebimi oluşturuyor.zaten bu sebepler olmasa bu kadar çalışma anlamsız geliyor.çünkü gerçekten bazen oldukça iyi kpss puanları almama rağmen ümitsizliğe kapıldığım,zihnen çok yorulduğumu farkettiğim,saçlarımda beyazların ilk defa arttığını gördüğüm zamanlar oluyor.o yüzden bu sebepleri ara sıra hatırlamak çok faydalı bence de.
-
Kendime has sebeplerim var benim anlatsam basligin ahvalini dusunemedim bi an
-
- verdiğim emeklerin karşılığını alıp yaşamak istediğim şehirde( ankara) belli bir seviyede rahatça yaşamak için
- sıkıntı çekmeden evlenip yuva kurabilmek için
- gençlerbirliği maçlarına daha rahat, daha keyif alarak gidebilmek için
Söyleyeceklerim bu kadar
-
şimdi şu gerçeği es geçemeyiz.Düz memurluk mühendis avukat eczacılar mimarlar için düşünülülebilir.İİBF özelindede merkez kadrolar kaymakamlık sayıştya idari hakimliğe girdikmi artık kitap yüzü açan bi tanıdığıkm yok.YANİ kısacası bu yazdıkların öyle memur olunca rahat olunmuyo.Zaten @escobar_p dostumuz merkez uzmanlıkta.Yani memur olunca iş bitmiyo
-
merkez uzman ve yardımcıları taşraya göre 1000 tl daha fazla maaş alır.BU adaletsizlik düzelemedikçe yüzler gülmez.Mali hizmetler uzmanlığı yds 70 ister tez ister ösym yazılı sınav yapar burası çok önemli merkez uzmanlıkların çoğu sözlüyle alım yapar ne demek istediğimi okuyan anlar zaten ama iş ücrete gelince spor uzmanı kültür uzmanı kadar maaş alamz.Bunların düzelmesi lazım yoksa neden memur olmak istiyoruz cevabında bizi motive eden şeyler gerçekçi olmaz
-
Memur olmak istiyoruz çünkü başka bir şey yapmaya ve hatta denemeye cesaretimiz yok.
-
@zenginmemur hocam bence arada adaletsizlik yok. Şimdi guy sınavını ele alalım bi de rekabet kurumu. Guya 73 alan girebiliyor rekabete 92 alan acaba girebilecek miyim diyor. Guyun sınavı malum, rekabetin sınavında sbf iktisat bolum birincisi iktisattan 75 almış zor geçmiş. Bu liste uzar gider. Şimdi buna bakılırsa taşra ve merkez aynı olmaz, olamaz. Verilen emek var ortada.
( en yakın sınav rekabet diye aklıma o geldi, kurumlar değişebilir) -
@genclerbirlikli hocam adaletsizligin nirvanasi var.Sana sorarım milli savunma uzmanligi sozluyle alim yapiyo ve 5 kisi aliyo.ingilzice istemeyen puan turunden merkez uzman bu su anlama geliyo kpssyi gec bi asama sonra merkez uzmansin yani 4300 tl maasla basliyosun obur taraftan hadi guyu ornek vermeyim mhuy aliminia bakalim sınavı osym yapiyo ve sorularin zorluk derecesi sayistay eleme sinaviyla ayni bana gore girdikten sonra yds 70 istiyo tez istiyo maasi 3500 tl burda adalet var mi yok mu?Senin verdigin ornek uc bi ornek olmus ust kurullarin maasida arttirilamali ona bir sey diyen yok.Sonra mevzuat bakimindan guy hepsine fark atar.Kultur uzmani spor uzmani daha cok ornej var bunlarin acilen duzelmesi lazim zaten duzelecek torba yasayi takip et
-
@genclerbirlikli sen ust kurulla merkez uzmani ayni kefeye nasil koyarsin bnim merkez tasra ayrimi senin yazdigindan farkli ayni isi yapan ayni masayi paylasan devlet gelir uzmani gelir uzmanindan fazla maas aliyo bunun her yerinden esitsizlik adaletsizlik fıskıriyo.Yazdim zaten mhuy ingilizce tez her sey ayni kultur spor uzmanindan az maas aliyo sen gelmis bana ust kuruldan bahsediyosun
-
@zenginmemur tamam merkez uzmanı koyayım yerine, hazine uzm yard ile guy aynı mı. Kurumlar değişebilir aklıma yeni ilan verdi diye rekabet geldi. Hazinenin sınavı da yeterince zor, girişi de zor aynı şekilde onda da 90 alan adam acaba sıralamaya girebilir miyim der.
Ayrıca geçen sene p22 birincisi hazineden elenip rekabete girdi diye biliyorum. Hemen hemen aynı klasman yani üst kurul diye abartmak gerekmiyor.
-
kusura bakmayın ama dandik guy +3000 lira maaşla işe başlarken iki dil bilen, staj yapmış, ankarada bir okulu dereceyle bitirmiş ben 2500 lira maaş isteyince gözleri dönüyor ikacıların. patron mercedese binecek diye 1900 lira için sürüneceğim öyle mi? yok öyle. sabah 8 akşam 5 + haftasonu. oh mis. dert ve stresi başkası çeksin. banane
-
@gariban-guy hocam iyi kadrolu da olsalar TOBB, X Ticaret, Bilkent, ODTÜ, Boğaziçi vb. gibi 2 dil (B2 sertifikası karşılığı olmadıkça pek 2 dil saymayız), stajsa (yani az önemsediğimiz part time olmasa da değeri, iyi staj sadece biraz daha öne çıkarır) etmez de değeri mezunun tam 1900 üstü, işverene KOSGEB gibi birşeyle gelmezse vermemekte haklı. "Dandik" GUY da pek değişimi olmayan yerdedir. Eğer ilerisi güzel bir kariyer sunma şansına sahipse kabul edilir ki gelişme halinde 4-5 senede 6-7 çok rahat görülür. Yani varsa sektördeki bence birkaç kişiyle de görüşün, belki iyi olur. Araba konusunda kendi işiniz olmadan pek bir kötü şey demeyelim hocam. Her şey gönlünüzce olsun.
-
@odtüsbky Eğer askerlik teciliyse tecilin yardımcılık süresince (3 yıl) uzayabilmesi için... demişsiniz ya bunu biraz açıklayabilir misiniz? Uzman yardımcılığı durumunda doğrudan 3 yıl tecil mi yapılıyor ?
-
@tekin-okan evet
-
@genclerbirlikli Sadece aday memurluk süresi olan 1 yıl için tecil yapılabildiği söylenmişti o yüzden kafam karıştı. O zaman aday memurlukla alakası yok doğrudan 3 yıl tecil hakkımız var.