2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
@uzmanyrdd insallah hocam,cok gec olmadan bitirirler insallah. benim hocam yayinlari da a grubundan video koyacagi icin rekabet olcaktir, buda isimize gelir diye umut ediyorum:)
-
Arkadaşlar elimde çok güzel sıfır Alan kitapları mevcut.
Uzun soluklu bir hazırlık süreci geçirmek istiyordum ancak özel sebeplerden ötürü KPSS ve diğer sınavlara yönelik herhangi bir çalışmam olmayacak bundan sonra. Elimdeki kitaplar sıfır ve hiç kullanılmamıştır, 2. el kitap alış satışı gerçekleştiren yerlere de bırakmak istemedim yani onların alacağı fiyatlardan bu forumdaki aday arkadaşlar alsınlar daha iyi diye düşündüm
Öncelikle elimde bulunan iktisat grubu kitapları satışa sunuyorum
hepsinin topluca satış fiyatı 25 Tl'dır. Ankara içi elden teslim yapabilirim sadece. Görüldüğü üzere içerisinde Yüksel Bilgili'nin hiç kullanılmamış MAKRO kitabı da var gerçi biraz eski basım da olsa (çok da eski sayılmaz bence 2014-Aralık)
Bunların yanısıra küçük bir kaç hediye vermeyi düşünüyorum kitapları alan arkadaşa. Benim için önemli olan gerçekten kitaplardan faydalanabilecek/faydalandırabilecek arkadaşların eline geçmesi kitapların. Ve tabi ki de bu yüksek bedeller ödeyerek satın aldığım bu kitapların bedelinin bir kısmını en azından geri alabilmek. Umarım bu dileğim gerçekleşir.
İsteyen olursa ayrıca her kitabın tek tek resmini de gönderirim.
YÜKSEL BİLGİLİ-1MAKRO İKTİSAT (2014)
EKONOMİKA-MAKRO İKTİSAT(2015)
PARA BANKA (İbrahim EROL)
İKTİSAT DURAĞI(2000 SORULUK SORU BANKASI) KİTAPSEÇ'den
YASİN ÇOBAN (PAra BAnka, Ulusl. İktisat,Türkiye Ekonomisi,Kalkınma Büyüme)
(url)[http://imageshack.com/a/img923/9908/nQZvPI.jpg](görsel url) -
Yukaridakilere ilaveten gene satmayı düşündüğüm bir grup iktisat kitabı daha var.
Bunlar da topluca 25 TL. Gene yanında az kullanılmış kitaplar,dersane notu, PDF notlar şeklinde küçük hediyeler var.
Bu resimdeki grup da tamamen sıfır ve toplam fiyatı 25 TL
http://imageshack.com/a/img922/9803/wX2ytG.jpgÖZetle;
Türkiye Ekonomisi Soruları 2012 (Yüksel Bilgili , İkinci Sayfa)
Para Banka ve Para Politikası 2013 (Abuzer PINAR, Turhan Ktabevi)
Sorularla İktisat '' Hipotez'' 2015 (Adem YILMAZ, İkinci Sayfa)
Labor İktisat Soru Bankası (Yargı Yayınevi)
İktisat Öğreten Soru Bankası 2015(Uzman KAriyer) -
arkadaşlar merhaba
elimdeki tüm kitapları birine ücretsiz vermeyi düşünüyorum. kocaeli gölcük tarafında olanlar iletişime geçebilir. elimde çogunlukla kullanılan alan kitapları var. fakat evde çok bulunmadığımdan tahminen 2 haftasonu sonraki haftasonu gibi kitapları gelip benden almanız gerekecek.1- Kamu Maliyesi bütçe ve borçlanma maliye pol soru bankası-2014 7. baskı
2- Vergi Hukuku Nurettin Bilici 28. baskı
3- Dönüşüm Kamu hukuku 15.baskı (2015)
4- KPSS İktisat Zeynel dinler çıkmış sorular 2012
5- Numerus 2015 5.baskı
6- Mikro iktisat- İsmail Bulmuş 6.baskı
7- Konsensus Özel hukuk 2015 3.baskı
8- Uluslararası iksitat Halil seyitoğlu 2001
9- Themis 6.baskı (her alan için parçalara ayrılmış ama temiz)
10- Kanunname Anayasa 2015 6.baskı
11- Klavuz 2 ekonometri, çeko, istatistik,ua ilişkiler, kamu yönetimi
12- Karşılaştırmalı makro iktisat teoriler ve politikalar Ersan Bocutoğlu
13- Genel Muhasebe Problemleri Ercan bayazıtlı 11. baskı
14- Maliye Politikası İsmail Türk 12.baskı
15- Ceteris Paribus 2009
16- Detay 3000 2009
17- Themis hukuk soruları kpss 2009
18- Maliye Lidet Yayınları 2014
19- Kanunname İdare 2015 6.baskı
20- Muhasebe Çıkmış sorular Ferhat yıldız 2009
21- İktisata giriş Zeynel Dinler 11.baskı
22- Themis Kpss tarih 3.baskı
23- Savaş yayınları Maliye soru ve çözümleri- klasik maliye sorularu 2013
24- İlhan kılıç tamamı çözümlü genel muhasebe problemleri
25- Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla para banka kredi ve para politikası
26-Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla milli gelir ekonomik büyüme
27-Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla kamu maliyesi ve maliye pol28- Themis idari hakimlik cilt 1-cilt 2 2013
29- Nur keyder para teori politika uygulama
30- İlker parasız Makro ekonomi teori ve politika
31- Dönüşüm Özel hukuk 2001-2014 soru ve çözümleri
32- Genel Muhasebe Orhan sevilengül 14. baskı
33- Nurdan Aslan kpss ve kurum sınavları için makro iktisat
34- Sami taban Kalkınma ekonomisi 2.baskı
35- Yasin Çoban işletme iktisadı
36- Ankara kariyer çözümlü kpss hukuk soru bankası 2014
37- 2014 9. baskı altın seri Cengizhan doğruyol Kamu maliyesi bütçe borçlanma
-
Arkadaslar 2018 kpss ye hazirlanacagim bu sene benim de olmadi. Evde hazirlanacagim fakat bir turlu baslayamiyorum. Sizce nasil toparlayipda baslayabilirim lutfen yardimci olur musunuz
-
@elif-atılgan hocam, kütüphane genellikle mantıklı olan. Ama imkan yoksa, pomodoro tekniği (internette var) ile çalışmaya başlayın derim. Focusme, Stayfocused tarzı da internet ve sosyal medya için genellikle yararlı. Tabi ben yapıyor muyum? Hukuk hariç biraz, hukukta imkansız ve hayır. Bir kaç puan ile çok kaybettim kurum sınavı. Şimdi 1 soru olsun bak diyorum kendime hukuk klasikten. O sebeple başlayın (15 dakika x 5 bile yeter başlarda), zaten bitmiş bazı konular, arada da deneme yaparsanız anlarsınız 2018 KPSS size ne getirecek? O bir güzel moda sokuyor, en azından ben de yaradı. Bir de hocam sevdiğiniz ve kolay gelenlerden başlayın isterseniz. Canınız istemezse video dersleri var. Onlarda daha pasif, belki öyle öyle GK+GY bitecek. Sonra alandan hızlı bir şekilde devam edeceksiniz.
-
Merhabalar herkese,
Ben bir uluslararası ilişkiler mezunuyum ve kpss-a sınavına girmeye karar verdim ancak pek bir bilgim yok hep sağdan soldan duymayla kafamda karışık bilgiler var. Daha önce soruları görmek amacıyla gy-gk sınavına girdim 70 puan aldım ancak biraz çalısarak girersem 85 puanı geçerim. Alan sınavlarıyla ilgili az bilgim var.
-Uİ mezunu olarak alanda hangi sınavlara girmeliyim? Hepsine mi yoksa belli bir gruba girip hedefe mi odaklanmalıyım?
-Uİ mezunu olarak mı değerlendirilicem yoksa İİBF mezunu olarak mı? Çünkü sırf ui mezunları kadrosu az sanıyorum.
-KPSS-A'ya girsem bile gy-gk puanı ile b grubu kadrolara başvurabilir miyim?
-Üniversitede iktisat(yoğunlukta), muhasebe, maliye, hukuk dersleri gördüm. Az da olsa temelim var diyebilirim. Ekim ayında başlasam gereken puanları alabilir miyim? (Boş adam değilimdir ve sınav şansım vardır )
-Dersaneye gitsem ne kadar fark eder evde çalışmakla?
Bu konularda beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.
Herkese iyi günler dilerim. -
..........
-
...........
-
@kelaynak, içinde söyledi: 2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
@pochemuja ui mezunları kadrosu az oluyor ve zaten yds istiyor genelde bölüm bazlı alımlar. eğer ydsniz yoksa kpss a hazırlanın hukuk maliye iktisat ve muh çalışacaksınız. ama yine de ui bölümünü de ihmal etmeyin ona da çalışın bence. gygkdan en az 80 puan alırsanız çok iyi olur. bu ay başlasanız önünüzde 8 ay var rahat yeter, derece bile yapılır güzel bir çalışmayla.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Şöyle ki ben yabancı dilime güvenirim. YDS'ye yine öylesine girdim 60 aldım 2 sene önce. Püf noktaları öğrenirsem 70'i rahat geçerim(hedefim 80'i geçmek). Yani bu durumda söylemek istediğiniz şu mu;
YDS varsa öğleden sonraki oturumda yapılan ui, kamu yönetimi, çeko sınavlarına katıl, yds yoksa ya da az kontenjana çalısmak istemiyorsan sadece sabah oturumundaki hukuk, maliye, muhasebe, işletme sınavlarına katıl? -
...........
-
@kelaynak ben çalışılacak ders sayısını daha aza indirebilir miyim diye düşünmüştüm ama dediğiniz doğru en iyisi hepsine hazırlanmak
-
@pochemuja hocam ben sizin yerinizde olsam, Özellikle YDS, Uluslar başlarım. Alanı da ister ders ders ister hukuk, muhasebe gibi yerden götürürüm. Dış İşleri'ne kurum sınavı sırasında girmek zorluyor. Ben, geçen sene https://www.ytb.gov.tr aynı zamana geldi artık 20 saat günde okurum (güzel bölümmüş) dedim ama sonra Dış İşleri'nde bir de 2 kere yazılı ya da sözlü aşamasında sınavına giremem diye girmedim. Ama ben iş-sınav arasında bile bölümüm Uluslar olmadığından az bir şans için çalışmaktayım. Bir de hocam 2017 Çeko'da ben ÇSGB mülakatları için çalışmıştım, aradan aylar geçmesine rağmen iyi yaptım (millet de ortalama yapınca) KPSS'de. Bence o kadar çalışılmaz bir ders değil. Ama en azından atarak da yapılıyor net, puanınız hesaplanır.
-
@impressiveunit gerçekten takip etmem gereken yolu belirleyemedim bir türlü. Çünkü tam sistemi kavrayamadım. Ne kadar alım yapıldığı bile belli değil ve herkes kötümser. Dersaneye gitmek istemiyorum çünkü aynı zamanda özel sektörde iş arıyorum kendimi bir yere bağlamak istemiyorum. Bana sağlam bir çalışma planı gerekiyor sanırım...
-
Kpss a muhasebe çalisirken:
1.) Şakir demirbuga hocanin pdf kitabindan konu calisin.
2.) 3 kere numerus u bitirin.
3.) 3 kere cikmis sorulari bitirin
Fazla dagilmayin bunlar kafidir insaallah.
-
@pochemuja hocam dersanelerin çalışanlar için olan gruplarından tek ders için, örneğin Hukuk, yararlanabiliyorsunuz bazen. Bence zaten programszız çok zor çünkü "yarın yaparım" başlamakta bir de.
-
Merhaba arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Yüksek lisans yapıyorum ve anlatmam gereken bir konu var ama konu hakkında pek bir şey bulamadım.
Verginin doğuşu, kim ortaya çıkardı, gerekçeleri ne, yaklaşımlar neler, doktrinler, vergiyi neye dayandırdı, nasıl buldu vs.
Bu konudaki tüm makaleler, yazılar, PDF’ler işimi görür. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Bu 2018 kpss ne zaman olur acabayine mayis sonu mu olur. Ramazandan dolayi one alinmisti, ama suan yine ramazana denk geliyor. Akademik takvim ne zaman aciklanir ki
-
@kismetnasip Ocak ayında açıklanıyor. Temmuz'da olacağına dair bir duyum var. Bakalım kısmet.
-
@baumol banada temmuz mantikli geliyor. Ama ilk mayisa alindigi zaman yanlis hatirlamiyorsam eylul-ekim gibi aciklamislardi. Insallah aciklanir bian evvel bakalim