2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
@ff Teşekkürler
-
İlan bekleyerek olmuyor şuan twitterda etkinlik var herkes katılsın bütün arkadaşlara yayın tag #İİBFyeKadroHaktir
-
@marjinalfaydali, içinde söyledi: 2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
arkadaşlar aranızda ilhan kılıç hocanın stok soru bankasını alıp çözen var mı?(muhasebe)
yeni çıkmış sanırım.ferhat yıldız vs geçen sene çözmüştüm.aynı kaynağı çözmek istemiyorum tekrar.eğer monografileri kadar güzelse almak istiyorum.Hocam genel muhasebe problemleri kitabını çözdünüz mü İlhan hocanın?
-
@fenerbahceli hocam aldim ama henuz cozmedim.konulari bitirince baslayacagim.simdi guy olan bi arkadasim onermisti bana da.cok iyiymis
-
Arkadaşlar merhaba.
Hukuk: benim hocam videoları+Konsensus
İktisat: benim hocam videoları+ceteris paribus
Maliye: Pareto+4T
Muhasebe: Ferhat Yıldız çıkmış sorular.Bu kaynaklar Kpss A için yeterli midir? Yoksa bayağı bir yetersiz mi kalır? Şimdiden teşekkür ederim.
-
merhaba arkdaşlar. ceza hukuku için önerebileceğiniz bir kaynak var mı acaba ?
-
@rintintin yeter bence test sinavlar icin . Ancak çözerken üstüne cozmeyin tekrar tekrar cozmeniz gerekebilir
-
@faktıkpss ceza genel için biraz altyapınız varsa direk Türk ceza kanunundan bakmanızı öneririm. Altyapınız yoksa konu anlatım olarak da muratin büyük kitabı
-
@faktıkpss ceza genel için themis ismail ercan öneririm
-
Arkadaşlar selam. Hukuk temelim yok denecek kadar az. Hukuk için soru bankası alacağım, bazı sorularım var. Öncelikle, kitapların basımı önemli değil mi? Kesin olarak 2017 basım mı almalıyım?
Konunun başında 657/Themis/Külliyat denmiş. Themis çok kalın kaba bi kitap olmuş. Çalışması zor olur diye onu eliyorum. 657 ve külliyat arasından cevapların açıklayıcılığı, soruların kalitesi vs düşünüldüğünde önde olan hangisi, hangisini daha çok önerirsiniz? (Sanırım ikisi de kitap kitap ayrılmış, bu açıdan hoşuma gitti)
Son sorum: Çıkmış soruları çözmek şart mıdır? Çözmezsem kaybı çok olur mu bana? Çünkü konsensusun maşallahı var en ucuzu 140 tl! -
@armindo çıkmış çözün konsensusu tavsiye ederim onun için de ama fiyatı daha uygun bulacağınız yerler olabilir themis hakimlik düzeyi o kadar kasmayin ama açıklamalarıyla birlikte 3-4 defa bitirirseniz konsensusu bence başka özgüne de ihtiyaç bırakmayacaktır kaldı ki ben kimseye tavsiye etmiyorum hukukta özgün soru çözmeyi
-
@muratkılıcc himm anladim hocam. Dogru diyorsunuz gerci onceden cikmamis bir soruyu konu tekrarıyla yakalama ihtimali özgün soruyla yakalamaktan daha fazla. Olmadi oyle yapayim hocam sagolasin, elimiz mahkum alıcaz gerekirse konsensusu:))
-
@marjinalfaydali çok teşekkürler
-
arkadaşlar merhaba. Benimde birkaç naçizane önerim olacak. Özellikle İktisat için kaynak arayan arkadaşlara Adem Kılıç- Usta İktisat kitabını öneriyorum. Benim gibi iktisat özürlü birisi bile anlayabiliyorsa belli bir alt yapısı olan kişilerin rahat yapabileceği bir ders olabilir. Ben kaynak önermeden oldum olası çekinmişimdir. Ancak bu kitabı gönül rahatlığı ile önerebiliyorum çünkü kitabın ön sayfasında yazdığı gibi iade edebiliyorsunuz beğenmediğiniz takdirde. Ben şuan 100 sayfa ilerledim ve gayet memnunum ileride ne olur bilemiyorum. Göz atmanızda fayda var. Son olarak Hukuk konusunda özellikle idare hukuku İlker Eroğlu hoca var. Daha önce murat yayınlarında görev yapıyordu sanırım oradan ayrılmış. Bu adamın anlatış ve akılda tutuş tarzı çok değişik. Varsa videolarını muhakkak edini pişman olmazsınız.
-
Arkadaşlar themis hukuk soru bankası kitabının son baskısı 2016 ocak basım.Elinde olan var mı?Bana çok eski geldi.
-
Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin hepimize. Yorumları okudum herkes kendi çalışma yöntemini özetlemiş ben de bir katkıda bulunmak istiyorum. Ben kpss 2017 ye şu şekil çalıştım ;
Hukuk alan bizi zorlayan bir alan lakin imkansız değil. Genel esasları öğrenip belli bir net aralığı oluşturmak gerek. Her gün bir hukuk dersinden 2 ya da 3 ünite bitirip çıkmış soruları çözdüm. Özgün soru hiç çözmedim. Çünkü hukuk mantığı çıkmış sorularda daha öncelikli bir yol. Günde iki farklı ders çalışmak her zaman iyidir. Fazla karıştırılınca panik yaptırır insana. Ardından 2.ders olarak sayısal muhasebe dersini seçtim onda da aynı şekil her konu sonrası konuya ilişkin çıkmış sorular kitabından çözümler yaptım. 2 3 ay bu şekilde ardından mikro makro ve 4lü iktisat için ise defter notlarıyla bağlantılı yine çıkmış sorular la devam ettim böylece hukuk lar bitmiş oldu muhasebe yoğruldu iktisat mezunu old. için iktisata hakimdim kısa notlarla konuları bitirip her konu sonrası tasniflenmiş şekilde sırayla çıkmış sorular çözdüm. En önemlisi kurtarıcı ders olarak maliye kaldı onda da yine günde 3 4 konu bitirip çıkmışları çözdüm. Puanım 80 ve 80 üstü olan diğer puan türlerim mevcut. Çok çalışmak her konu sonrası mutlaka çıkmışları çözüp oturtmak gerekir. Ezber sistemin yoğun olduğu bir sınav zeki olan değil çok iyi hatırlayan yapıyor bu sınavı. sınava yakın zamanda da denemeler alıp her dersin denemelerini çözdüm lakin denemelerin hepsini bitiremedim çünkü bir yandan gy gk vardı onlara da alan tekrarı için deneme çözdüğüm süreçte başladım biraz video biraz özet notlar çalışıp test çözme girişiminde bulundum. Umarım yardımcı olabilmişimdir..tekrar iyi çalışmalar dilerim -
@irmak Öncelikle tebrik ederim. Yardımcı olursanız sevinirim. Çalışma programınız nasıldı? Bir gün hukuk - muhasebe , bir gün maliye - iktisat şeklinde miydi ?
Şimdiden teşekkürler -
@zuzu1911 aynen öyle hocam
-
@olursaolur, içinde söyledi: 2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
Arkadaslar Medeni Hukuk kitabımi yenilemeyi düşünüyorum.şimdiye kadar hep tan tahsin zapata dan calistim bu kez ikinci sayfa yayinlari M.remzi den bakmayı düşünüyorum bu jitap hakkında fikri olan?
Mehmet remzi gayet iyi bir kitap konu sonunda çıkmış ve özgün sorular mevcut biraz kalın ama kpss kurum ve özellikle hakimlik için yeterli olur
-
@irmak Peki konu çalışmalarını tahmini kaç ayda tamamladınız? Çok mu soru sordum ne