2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
@sssld Dostum ilk aşamada çeşitli yayınlardan seçimler yapılabilir 657 ve ayarında yayınlar ilk kitap olabilir. İkincil kitap olarak ise Külliyat veya Themis'ten birisi olmalı bence. Çözülebilecekse tabi ki. Çünkü sanıyorum çıkmış soru da çözmeyi planlıyorsunuz. 3 kitap bitiremem der iseniz, ikinci aşama + çıkmış soru şeklinde de hareket edebilirsiniz.
-
@paretowilfredo ewet bi özgün bi çıkmış kafi diye düşünüyorum. Çok teşekkürler zamn ayırdığınız için.
-
@sssld Estağfurullah dostum. İyi çalışmalar diliyorum.
-
@paretowilfredo teşekkürler
-
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Hukuk soru bankası konusunda ek bir kaynak arıyorum. Elimde Economicus’un büyük ciltli hukuk doru bankası var. Ayrıca bir de konsensus var ama ben yanında bir tane daha iyi ve bir adım öne taşıyacak soru bankası arıyorum. Bunun için themis’e baktım ama tek kitap 80₺. Monopol ve soho nun ikisini alsam 60₺ yapıyor. Bu aralar problem yaşadığım için para konusunu da idare etmem gerekiyor. Sizce themis yerine bu ikisini almalı mıyım yoksa themise değer mi? Bu konuda yardımc olur musunuz?
-
@veblenist Themis soru kalitesi açısından en sağlam kaynaklardandır dostum. Zordur soruları ama her soruda birden fazla bilgiyi ölçer ve zorlar epey. Son aşama olarak muhakkak ki faydası olacaktır.
-
@paretowilfredo yani iyi olmasını istiyorsan themis’i al, pişman olmazsın diyorsunuz.)
-
@veblenist Anladığım kadarıyla doyurucu bir kitap arıyorsun dostum. İki kitabın zaten var, sağlam seni gerçekten ölçecek bir kitap aradığını söylediğin için evet yanıtım Themis olur. Geri kalan kitaplar hafif kalır dostum çünkü.
-
@paretowilfredo tamam, sizin tavsiyelerinize gruptaki herkes gibi ben de güveniyorum. Teşekkür ederim.))
-
@veblenist Estağfurullah dostum katkımız oluyorsa ne alâ. Başarılar dilerim.
-
@veblenist Hocam monopol de güzel kitap ama anayasa kısmında yürürlüğe girmeyen maddeleri de soru olarak yazdıkları için kafa karıştırıcı olabilir o yüzden ben de Themis diyorum. Özellikle açıklama kısımlarını atlamadan çalışırsanız themis çok faydalı olur.
-
@kilici siz de aynı şeyi söylüyorsunuz hocam. Themis’in siparişini vereyim ben pazartesi. Teşekkür ederim.)
-
@paretowilfredo hocam geçen sene iktisatta hiç iyi değildim okulla birlikte çok çalısamadım ancak suan denemelerde 20 net yapabiliyorum elimde economicus, themis, analiz ve ceteris var. Bunların bir tık üstü soruları zor olan bir iktisat soru bankası önerir misiniz?
-
@meç Dostum elindekiler icinde en saglami themis'tir. Ceteris ve economicus cok hafif kitaplar. Derli toplu en saglam olabilecek kaynak yine themis. Alternatif bildigim yok malesefm ancak soru pratigi disinda konu eksigi de seni biraz geriye atmis olabilir. O nedenle ozellikle sozel nitelikli ders konularina yogunlas dostum. Onlari bilgi olarak hallet. Elindeki kitaplar pratigi kazandirir zaten ozellikle teori disindaki sorular icin. En zor secenek olarak da savas yayinlarinin 30x20 iktisat denemeleri vardi. 40 ligini cikardilarmi emin degilim ama orada cok saglam sorularla karsilastim. Onu son bir asama olarak alabilirsin. Onun disinda konu eksigini asgariye dusurursen iyi bir net kacinilmaz bence.
-
@paretowilfredo tamam hocam sağolun ben o zaman biraz son beşli kısmına yoğunlaşayım.
-
@meç Kesinlikle dostum. İşin yarısı orası zaten ihmal etmeyesin. Kolay gelsin.
-
arkadaşlar ceterisin pdf i olan var mı ?
-
Merhaba arkadaşlar
2018 Kpss alana tekrar hazırlanmaya başlayacağım geçen yıl 2017 Kpss ye hazırlandım ama istediğim sonucu alamadım şuan özel sektörde çalışıyorum yakında istifa edeceğim yaklaşık bi 5 ay var sınava hazırlanmam için yeterli olacağını düşünüyorum. Bu kadar zamanda sınava hazırlanan varsa ve tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Özellikle kaynak tavsiyesine ihtiyacım var. En büyük eksiğim hukuk yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden. -
@gamzeja Dostum merhaba. Ben ilk ciddi hazırlığımı 6 aylık bir periyotta gerçekleştirdim. O dönemde de güzel puanlar aldım. 6 ay yeterli bir süre bu nedenle. Ancak tempolu bir çalışma gerekiyor. Kaynak tavsiyelerimiz ilk mesajda yazılarımızda mevcut onları incelemenizden sonra yeniden konuşabiliriz dostum.
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederim.