2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
@falanfilan hocam ben ilker hocanın videosunu izlemediğim için almadım. Ama incelemiştim kitabı. Kpss için yeterli olabilir hocam ozaman
-
@1umut aslında izlerken not da aldım ama dediğiniz gibi alasım var, hayal kırıklığına da uğramak istemiyorum. Napsam bilemedim guy dguy için hukuku hızlı calisabilecegim bi kitap diye sandım. Cevaplar için çok teşekkür ederim l
-
@falanfilan ne demek hocam. Bence şüphe duymayın eğer içinizden almak geliyorsa alın, çünkü dguy için vs hızlı tekrarı olabilir düşündüğünüz gibi. Allah yardımcınız olsun,zihin açıklığı versin inşallah
-
@1umut çok sağolun hocam şu anayasayı da izleyeyim belki 2 sini aynı anda alabilirim
-
Arkadaşlar guy 2017 sorusuymus. Cevap D
Ben özel fonlar yapmıştım.
Cevabin özel fon olmamasının nedeni,
Özel fonlar hesabının "Amortismana tabi duran varlıklar" in yenilenme amaciyla satıldığı takdirde kullanılması değil mi?Burada ise arazinin yenilenme amacı olsa da amortismana tabi olmadığı için 'Diğer Olagandisi gelir ve karlar hesabına aktarımıdir olmuş.
Yanlış miyim
-
@paretowilfredo hocam musait vaktinizde sorularima bakar mısınız
Bu soruyu da A yaptım, kasımda zaten alınmış hemen amortismana ayrılır, Aralık da keza öyle ama aylık amortismani direk 2 katı şeklinde almış. Yani Kasım aralık için aynı amortisman ödenmesi gerekmekmez mi
Doğru Cevap B
-
@falanfilan taşıtlarda durum farklı kdv tutarını ya gider hesaplarına atması yada maliyete dahil etmesi gerekiyor diye hatırlıyorum . Burda maliyete eklemiş normal amortisman yöntemini kullanmış aksini belirtmiyor zaten aksi olsa azalan bakiyeler diye belirtirdi. yani maliyet:60000+kdv =70800 tl amortisman oranı 0,20 - 12 aylık 14160 tl bir aylık ise 1180 amortisman alındığı ilk ay ayrılıyor satıldığı ay ayrılmaz kasım aralık amortisman tutarı 1180*2=2360
-
@krdnl38 hesaplamaları yapmıştım hocam tek sıkıntı şu Kasım aralık amortismanlarini aylık değil de dönem sonu şeklinde ayrılması. Ben işletme finansal tabloları aylık şekilde düzenlediğini düşünerek hareket ettim o zaman. Şimdi anladım. Çok sağolun. Hocam üstteki soruya da bakar mısınız vaktiniz varsa, verdiğim cvp doğru mudur
-
@falanfilan Doğru hocam arazi ve arsalara amortisman ayrılmaz.Onun için Özel fonlar hesabı kafadan eleniyor.Geçen sene bu soru forumda çok tartışıldı.Burada azımsanmayacak kişi cevabın Özel fonlar olması gerektiğini söyledi ama cevap D şıkkı.
-
@eomer tamamdır hocam çok çok teşekkür ederim. Çok dikkat gerekiyor, birini bilmek yetmiyor:/
-
Merhaba arkadaslar yuksel bilgili iktisat cikmis sorular son basim pdf si olan var mi
-
Arkadaşlar iktisat özgün soru bankası için tavsiyeniz nedir acaba, Ceteris Paribus, Analiz ve Hysteresıs Kpss İktisat Çalışma Kitabı arasında kaldım. Bunların dışında da tavsiyeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
-
@yigido89 bu 3 kitabıda bitirmiş biri olarak seviyenize bağlı olarak Analiz, İktisat Çalışma ve Ceteris sıralamasını yapabilirim. Eğer yeni başladıysanız temel seviyedeyseniz üstün körü bitirecek şekilde ceterisden başlayın en son analiz çözün
-
@rorschach159 teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar hukuk için tavsiye edeceginiz soru bankaları nelerdir dönüşümün yeni basımi mi çikti bilen var mi?
-
@rorschach159 şimdi anlayamadım, analiz iktisat soru bankası mı daha zor yoksa soru bankası olan tufan sametin iktisat çalışma kitabı mı?
-
Ben de analiz iktisat düşünüyorum çözümlü soru bankası olarak
-
@rootofallevil analiz iktisatı ben de almayı düşünüyorum üstad, senin içeriğine dair inceleme fırsatın oldu mu kitabı acaba
-
@sofuoglu hayır hocam olmadı daha öncesinde ceteris paribus çözmüştüm bu kez farklı yayın çözmek istedim
-
@rootofallevil anladım hocam kitabı temin edip bir çözmek gerek öyleyse