2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
@summer Başarılar dilerim dostum.
-
Arkadaşlar aylık finansal tablo yapiliyorsa faiz gelirleri neden 210 olarak belirlenmiş. Yuvarlama bir sayı mı bu, değilse neden 310 değil. Bilen varsa yazabilir mi
-
@falanfilan Dostum soruda tutarla alakalı bir hata olduğunu düşünmemekle birlikte zaten temelde mantık hatası söz konusu olduğunu düşünüyorum. Çünkü Vade farkı için 602 Diğer Gelirler hesabını kullanmak daha doğru. Faiz Geliri bu soruda geçerli değil bence.
Tutar konusunda da 31 günün 21 günü için hesaplama yapmış sanıyorum. Ancak bu 31.12.2015 kaydı olsaydı mantıklı olabilirdi. 10 Aralık 2015 için böyle bir kaydın kesinlikle mantığı yok.
Bence ideal çözüm şu olurdu;Alacak Senetleri 16.810
Yurtiçi satışlar - 15000
Hes. KDV. - 1500
602 Diğer Gelirler 310Satış tarihinde en makul kayıt ve çözüm bu.
-
@falanfilan senet degisiminde karlı kısım için faiz geliri hesabına atılır bu soruda satış için alınan senetin yurtiçi satıştan daha büyük olması nedeniyle böyle bir kayıt yaptığını düşünüyorum. Eksik bir soru gibi.
-
@paretowilfredo @ouzakbas hocam teşekkür ederim cevaplarınız için.
Ben kpss sorularından VS hep faiz geliri olarak çözdüm. Öyle öğretildi hocam:/ Ama mantıken evet sizin dediğiniz daha doğru ama inşallah ikisini ayni anda vermezler. 21/31 *310 ile 210 oluyormuş. Hiç muhasebeden 31 li soru cozmemistim. Aklıma dahi gelmedi. Biraz tuhaf bir soru. Ezberi bozan cinsten.
-
Arkadaşlar duy sinavi için sorulara baktiysaniz genel beklentiniz, hukuk için anayasa ve idare hukukuna daha çok ağırlık verilmesi gerektiği midir?
Gerçekten böyleyse beklentimi azaltmayı planlıyorum. -
Arkadaşlar işletmeye nasıl çalışıyorsunuz araştırdım fakat doğru düzgün bir kaynak bulamadım ?
-
@tobıntax İlk mesajda yer alan KPSS Yönergemizde önerilerimiz mevcut dostum.
-
@paretowilfredo eyvallah şimdi gördüm
-
arkadaşlar hukuk için özgün soru bankalarından hangisini önerirsiniz ?
-
arkadaşlar merhaba
elimdeki tüm kitapları birine ücretsiz vermeyi düşünüyorum. kocaeli gölcük tarafında olanlar iletişime geçebilir.1- Kamu Maliyesi bütçe ve borçlanma maliye pol soru bankası-2014 7. baskı
2- Vergi Hukuku Nurettin Bilici 28. baskı
3- Dönüşüm Kamu hukuku 15.baskı (2015)
4- KPSS İktisat Zeynel dinler çıkmış sorular 2012
5- Numerus 2015 5.baskı
6- Mikro iktisat- İsmail Bulmuş 6.baskı
7- Konsensus Özel hukuk 2015 3.baskı
8- Uluslararası iksitat Halil seyitoğlu 2001
9- Themis 6.baskı (her alan için parçalara ayrılmış ama temiz)
10- Kanunname Anayasa 2015 6.baskı
11- Klavuz 2 ekonometri, çeko, istatistik,ua ilişkiler, kamu yönetimi
12- Karşılaştırmalı makro iktisat teoriler ve politikalar Ersan Bocutoğlu
13- Genel Muhasebe Problemleri Ercan bayazıtlı 11. baskı
14- Maliye Politikası İsmail Türk 12.baskı
15- Ceteris Paribus 2009
16- Detay 3000 2009
17- Themis hukuk soruları kpss 2009
18- Maliye Lidet Yayınları 2014
19- Kanunname İdare 2015 6.baskı
20- Muhasebe Çıkmış sorular Ferhat yıldız 2009
21- İktisata giriş Zeynel Dinler 11.baskı
22- Themis Kpss tarih 3.baskı
23- Savaş yayınları Maliye soru ve çözümleri- klasik maliye sorularu 2013
24- İlhan kılıç tamamı çözümlü genel muhasebe problemleri
25- Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla para banka kredi ve para politikası
26-Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla milli gelir ekonomik büyüme
27-Abuzer Pınar Soru ve yanıtlarıyla kamu maliyesi ve maliye pol28- Themis idari hakimlik cilt 1-cilt 2 2013
29- Nur keyder para teori politika uygulama
30- İlker parasız Makro ekonomi teori ve politika
31- Dönüşüm Özel hukuk 2001-2014 soru ve çözümleri
32- Genel Muhasebe Orhan sevilengül 14. baskı
33- Nurdan Aslan kpss ve kurum sınavları için makro iktisat
34- Sami taban Kalkınma ekonomisi 2.baskı
35- Yasin Çoban işletme iktisadı
36- Ankara kariyer çözümlü kpss hukuk soru bankası 2014
37- 2014 9. baskı altın seri Cengizhan doğruyol Kamu maliyesi bütçe borçlanma
-
@quadro Hocam Mesaj Attım. Özelden.
-
Öncelikle herkese merhaba ..
Sizden tavsiye almak benim için rehber olacaktır. Özel sebeplerden dolayı çalışma başlangıcımı yapamadım. Maliye ve hukuktan azda olsa alt yapım var. Bugün itibariyle başlasam, sizce hatrı sayılır güzel bir puan alabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim herkese. -
@minaz Merhaba dostum. Eğer sistematik şekilde çalışırsan ve düzenini bozmadan sınava kadar gidebilirsen alabilirsin tabi ki. Bugünden baktığımızda sınava 5 tam ay var önünde. Temmuzu pas geçerek söylüyorum. Bu da düzenli bir çalışma ve alt yapı üzerine inşa ile iş görebilir puanlar aldıracaktır. Biraz yoğun bir tempo gerekecek ama imkansız değil, mümkün.
-
@paretowilfredo çok teşekkür ediyorum. Peki hocam a nın yanına arada b grubununda yanında ekleme yapmak çok mu ütopik olur?
-
@minaz Aslında ütopik değil mantıklı olur dostum. Hem çift yıldan belki bir nebze faydalanabilirsin, hem sadece P3 ile alım yapan kurumlarımız olmaya başladı bu yıl A Kadro'ya bile. Hem de puanlarına da katkısı olacaktır. Ancak topyekûn bir hazırlık yapman zor. O nedenle mantıklı bir şekilde hareket edip, güçlü elini kuvvetlendirmeli, zayıf olan yerlerden de seçim yapmalısın. Örneğin Türkçe dersin iyi ise onu mükemmelleştirmeye çalışıp matematiğini de bir seviyeye stratejik ve kolay olan kısımlardan taşıman lazım. Aynı şekilde Genel Kültür için de taktiksel hareket edebilirsin.
-
@paretowilfredo çok teşekkür ediyorum gelişmelerden bahsedeceğim inşallah.
-
@minaz İnşallah dostum. Allah yardımcın olsun.
-
arkadaşlar kpss için ÇEKO notu gerek pdf formatında mail atabilecek arkadaş var mı ?
-
@paretowilfredo özgün hukuk soru bankası düşüncelerinizi alabilir miyim acaba¿