15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)
-
@genclerbirlikli sitesinde karma diyor.
Aradığımda da tam emin olmayan biri karma demişti. -
Geçen sene sadece yabancı dili test yaptığı için bu sene de öyle olur. Zaten son birkaç alımdır hep yabancı dili test yapıyor. Yabancı dilin de çeviri olduğu düşünülmesin diye öyle bir açıklama yapmışlar. Yoksa kurum niteliğe önem verdiği için işletme, iktisat vb. oturumları asla test yapmaz.
-
@piko Sınava ilişkin yetkiyi tamamen ilgili üniversiteye devrettiklerinden çok bilgi sahibi olmuyorlar. Sınavın alan kısmı hep klasik, ingilizce kısmı hep test şeklinde oldu ve yine böyle olacaktır. Açıklamanın nedeni ise bence sınav ilanının hiçbir yerinde sınavın yapılış şekli hakkında bilgi olmaması. Yıllardır forumlarda hep sınav klasik mi test mi tartışmaları döner durur, sürekli de kurum aranır. Bunun önüne geçmek için açıklamayı yapmış olabilirler.
Saygılar.
-
Arkadaslar iktisattan girecek kişiler sınav türünde diğer seçeneği mi secmeli? Hukuk ve bilişim disinda bir tek o var.
-
@danzig aynen "diğer" seçiceksin
-
Sonuçlar ne zaman açıklanır.89 puanım var, ona göre yds çalışmasını bırakacak. Benzer puan türlerinden baka 92 ile kapatmıştı.tabi 40 kişi çağırdı.
-
@piko başvurular 22 Agustos'a kadar sürecek. Ay sonuna doğru da listeler açıklanır muhtemelen
-
arkadaşlar 87 puanım var ingilizcem yok sizce ne yapmalıyım ? şansım var mıdır düşer mi
-
@yetkili-AĞAbey ingilizceniz yoksa nasil gececeksiniz sinavi ?
-
@Mimar hocam yds 40-50 civarı alacak seviyedeyseniz şansınız var ama o kadar bile yok diyorsanız bence hiç başvurmayın.
-
@burcuburcu hocam onu bana demeyin benim dil puanim 72.5
Onu @yetkili-AĞAbey e deyin. Bir yanlislik olmus -
@Mimar pardon
-
@Mimar hocam başvuru için yds şartı var mı sınavda ingilizce var diye biliyordum.. onun için sordum
-
@yetkili-AĞAbey ben seviye hakkında konuştum yoksa başvuruda yds şartı yok.
-
Kurumun çıkmış ingilizce sorularını bulabilir miyiz?
-
@odtüsbky hocam kurumu bir hukukçu için önerir misiniz? Yurtdışı imkanları, işin tekdüze olup olmaması, kendini geliştirme fırsatı verip vermemesi ve özel sektöre geçiş açısından nasıl bir bilginiz var mı?
-
@pek12 Kamuda İİBF mezununun ya da bir hukuk mezununun Rekabet Hukuku alanında kendini geliştirebileceği ve özel sektör ayağı olan birkaç kurumdan biridir. Hatta ileride emekli olup Rekabet Hukuku alanında firmalara danışmanlık yapabilmek için kurumdaki birçok İİBF mezunu AÖF'den adalet okumakta ve yatay geçişle hukuk fakültelerinden mezun olmaya çalışmaktadır. İngilizceniz ve İktisat bilginiz iyiyse tam sizlik bir kurum diyebilirim. Kurumdakiler İngilizce metinlerden okuma yaptıklarından kurumu kazanan 60 YDS 'li bir arkadaşın ilk başlarda çok zorlandığını öğrenmiştim. Zaten 55 altı YDS'si olanların kurumun dil sınavından geçebilme ihtimali yok. Forumda da bu kimselere çok laf edilmişti ama YDS şartı yok ki, puanı olan başvuruyor. Kurum en azından 50 YDS şartı koysa yazılı sınava girip mülakata kalanların daha çok olacağını düşünüyorum. Kurum hakkında sitede tanıtım yazısı var diye hatırlıyorum ama bir bakarsanız iyi olabilir. Yurt dışı imkanının olduğunu pek sanmıyorum ama @aliveli kurumun hukuk mezunu uzman yardımcısı olarak bu soruyu daha iyi cevaplayabilir.
-
@odtüsbky hocam cansınız can bir de bir hukukçunun iktisatı nereden çalışması gerektiğini yazarsanız çok memnun olurum. Iktisati çok seviyorum ama sınav odaklı nasıl calışsam bilemedim.
-
Sınav başvurusu için siteye üye oldum, lakin sonradan şifremi unuttum şuan başvuru yapamıyorum. Şifremi nasıl alabilirim ? Şifremi unuttum kısmı mevcut değil..
-
Sınav başvurusu için siteye üye oldum, lakin sonradan şifremi unuttum şuan başvuru yapamıyorum. Şifremi nasıl alabilirim ? Şifremi unuttum kısmı mevcut değil.. yardımcı olabilecek var mı acaba.. Teşekkürler.. @paretowilfredo