2018 İdari Yargı Sınavı
-
Dostlar is tamamen keyfiyete birakilmis durumda malesef. Olumlu dusunmeye calisiyorum ancak bu duzenleme cok da lehimize gorunmuyor. Yine de sorusturacagiz.
-
Eski şekli
''İdarî yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya
yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip
başarı belgesi almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde
alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere ihtiyaç oranında, hukuk veya hukuk bilgisine programlarında
yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya
bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak''Yeni şekli
''İdari Yargı adayları için: hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip
başarı belgesi almış bulunmak ya da bakanlığın ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği diğer alanlarda en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak -
Arkadaslar kota varken en fazla %20 diuordu yani bakanlik istemezse 1 tane bile iibf li almayabiliyordu. Simdi ise kota kalkti. Eger yaptigi bakanligin adi ile mustesna adaletli bir bakan gorev basina gelirse madem sinav bu o zaman herkes adil sartlarda yarissin diyip ornegin 400 kadronun belkide yarisi haketmisse puani iyiyse belkide yaridan fazlasi bile iibf li olabilir. Tabii akside mumkun. İibf linin ne isi var aramizda diyip ilan metninden bile iibf ve siyasali cikartabilirlerde. Hayirlisi olsun ne diyelim. Yeni sistem bircok yenilige gebe...
-
2016 sinavinda IIBF mezunlari olarak mulakatta 278 kazanan arasinda 40 kisi arasina girmeye calisirken , hukuk mezunlari 322 kazanan arasinda 160 kisi arasina girmeye calisti.
Sahsen %20'lik kotayla magdur olmaktansa bakanligin takdirine kalip hukuk mezunlariyla ayni sartlarda yarismayi veya sinava hic girememeyi tercih ederim.En azindan emegim bosuna gitmez.
-
Yine anlamı bin kapıya çıkan, ucu açık metinler.
Acaba bunu mu dediler,acaba kota mı kalktı yoksa hiç mi giremeyeceğiz.Vallahi yıldım, tükendim.
Şu ilan gelse de kim kaç kişilik kotaya başvurabilecek kesinleşse artık.İkilemde kalmak ne yapacağını bilmemek...
Vallahi tekme atıcam ha oraya buraya, bardak kırıcam kafamda. -
@buseneatanıyorum caner toygar fanclub:D aynen ben de o moddayim:))
-
@1umut çılgınız.
-
@avexer eee hic giremezsek bizim yillardir verdigimiz emekler ne olcak:) keske kota olsaydi ama sinava girebilecegimiz kesin olsaydi
-
@corleone belirleyeceği diğer alanlarda demiş.. bence karamsarlığa kapılmamak lazım.iibf nin idari yargı hakimlik yolu kapanmıştır diyemeyiz kesin olarak, fakat kotanın kalktığını söyleyebiliriz.
-
@iibf, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
ö
Bence de karamsarlığa kapılmamak lazım. Yıllardır idari yargıda İİBF'li bulunmuş. Bundan sonra da bulunacaktır. Ama bakanlığa sosyal mecralarda iyi baskı yapmak lazım.
-
Yeni duzenlemeye gore fen edebiyat fakulteleri mezunlari filan da idari yargi hakimi olabilir dimi:) o anlam cikiyor maddeden:)
-
Son yapılan idari hakimlik sınavında 120 kişi alındı 40 kişilik iibf kadrosu dolduruldu hukuk kontenjanı boş bırakıldı bunu düşünerek lehimize bir adım olarak yorumlayabiliriz. Ayrıca ilk halindede iibflileri almak zorunda değillerdi ki
-
@corleone benim anladığım sanki iibf nin dışında da alımın olabileceği yönünde yeni bölüm ekleyebilirler
-
@1umut vergi müfettişi olmuşlardı hakimde olabilirler ne hale geldik
-
@paretowilfredo hocam duyumlarınızı öngörülerinizi bekliyoruz, durum çok karışık bir hal aldı hele ki yıl sonu sınavına kendimizi bu kadar alıştırmışken.
-
@mminervaa Dostum acikcasi iki secenege de yakiniz bence. Su durumda iibf nin metinden cikarilmasi olumsuz bir durum iken halen inisiyatife bagli da olsa acik kapi olmasi demek. Bakalim en saglikli bilgiyi bakanliktan alabiliriz. Sorusturalim bakalim
-
Tahminim bu ay sonuna kadar ilan gelir. Orada iyi kötü her şey belli olur.
-
@paretowilfredo beklemedeyim hocam güzel haberler alırız inşallah.
-
@corleone elden ne geliyorsa yapmak lazım diye düşünüyorum hepimizin destek olması lazım arkadaşlar
-
Son yapılan sınavlarda kotanın tamamı doldurularak alındı iibf mezunları bu yüzden ben olumlu anlam çıkardım bu metinden. Bakanlığın bu yönde bir isteği olsaydı eğer yüzde 20 kotayı uygulamazdı çünkü uygulama zorunluluğu da yoktu üst sınır yüzde 20 ydi sadece.