Ilk maaş❤
-
Yapacağım ilk iş kesinlikle Mısır'a gitmek olacak.Bütün ihtiyaçlar ve istekler ikinci planda.
Ramses'in Nefertiti'nin Kleopatra'nın ve diğerlerinin yaşadığı, nefes aldığı, hükümranlık sürdüğü topraklara basmak, havasını solumak istiyorum.Bu kadar gizemli ve kendine çeken büyülü bir yer daha bilmiyorum.
Keops'a dokununca yapımında çalışan işçilerin yorgunluğunu, firavunların hırsını, gücünü, antik çağın hayrete düşüren bilim ve tekniğini ve binlerce yılın tılsımını o piramit taşları arasında bulacağımdan eminim.bütün taşlara, tapınaklara, heykellere dokunucam.
-
Nasip olur da sınavı kazanıp atanırsam, ilk maaşımının hepsiyle kpss kitapları alıp çekilişle dağıtacağım.
-
-
@buseneatanıyorum Siz anlatırken o anı yaşadım hocam.O nasıl anlatıştır öyle.İnşallah en yakın zamanda hayaliniz gerçekleşir.Hayırlı akşamlar dilerim.
-
@ilerlemeyedevam teşekkür ederim.umarım hepimizin hayalleri gerçekleşir.o vakit ordan kart atarım size
-
Bir gün mesaili ve sabit maaşı olan bir işte çalışabilirsem ilk maaşımla bugüne kadar ne yapıyorsam onu yapacağım. Zaten üç kuruş para veriyorlar, başka ne yapılabilir ki.
(Özel sektör kastedilerek yazılmıştır.)
-
@agor merak etme kamuda farklı değil. Emin ol biz senle öğrenciyken çok daha fazlasını yapabiliyorduk.
-
@antimülakat ben hala öğrenciyim ve sanıyorum ki hala senden fazlasını yapıyorum Allah yardımcımız olsun hepimizin, gerçekten üç kuruş kazanmak için paha biçilemez hayatlarımızı stres, mutsuzluk, bıkkınlık içinde geçiriyoruz
-
İlk maaşımın hepsini çekip yastığımın altına koyup sıcagında uyuyacağım
-
@buseneatanıyorum birlikte gidecegizz ama:( onu yazmayi unutmussun
-
İlk maasla kangal kangal cumhuriyet sucugu alacam esseegin samani yedigi gibi yiyecem :))
-
@1umut biz seninle roket takımıyız ayrılabilir miyiz hiç her zaman benimlesin
-
İlk maaş...
Öyle borçlandım ki değil ilk maaş ödemeyi ilk birkaç maaşa yaymak gerekiyor Zaten okurken de borçla okuduk -krediler- oradan da vardı; başlıyoruz bakalım ödemeye:) Tüm bunlar bir tarafa elbette bugüne kadar desteğini hiç esirgemeyen aileme ufak tefek de olsa hediyeler almayı ihmal etmedim, dostlarımızın tatlı tatlı talepleri oluyor hala onlara yetişmeye çalışıyorum. "Kesene bereket" sözünü her işittiğimde bir gün bana da söylenecek mi acaba diye düşünürdüm. İnsanlarla paylaşabileceğin yeni imkanlara kapı aralaması anlamında, araçsal olarak yaklaşıyorum tabi ki konuya.Güzel bir duygu, henüz yaşamamış olanlarımızın tez vakitte yaşayabilmesi dileğiyle.
-
O değilde ilk maaştan sonra ki aylarda her geçen gün paylaşma duygusunun günden güne azalması konusunda bir çok insan ortak hareket ediyor.
-
Ben işe girip ilk maaşımı aldığımda kitap ihtiyacı olan 5 kişiye totalde 500 tl yi geçmicek kitap alcam,1 tane kuzu kestirip fakirlere dagitcam.
-
@antimülakat çünkü hepimizin ihtiyaçları var mecburen azalması normal , azalmaması anormal geliyor bana ,
-
@sinavparambitti kaldıki zamanla aile kuracağımız için artık kendi çocuklarımız için yatırım yapmamaız lazım zamanla paylaşma duygusu ondan azalır
-
@sinavparambitti halbuki paylastikca cogalir,azalmaz:)
Insanlarin cogu para kazanmaya basladikca azcik bile yardimi cok goruyor kendilerine. Mesela en basiti bayramlarda cocuk sevindirmeyi bile kendilerine yuk goruyorlar. Ama o tarz kisilerin “biriktirdikleri” hic bereketli olmuyor gibi geliyor bana. Yillarca ugrasiyolar ama bi arpa kadar yol katedemiyolar. Ama paylasanin azina bereket veriyor Allah, cogaldikca cogaliyor:)
Allah hep veren el olmayi nasip etsin, veren el hep ustundur -
İlk maaşımı sadece babama harcamak istiyorum.Sonra aileme sonra yine aileme... daha sonra kendi ihtiyaçlarım inşallah.Allah nasip etsin inşallah.
-
yakacağım