Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
@conurt Estafurullah hocam, böyle demeyin lütfen. Gerçekten laf olsun diye söylemiyorum utanıyor ve mahçup oluyorum.
-
@Phoenix e öyle ama ben de iltifat olsun diye söylemiyorum ki. Yer yer sert belki ama adama bak ya dedim içimden. Kıskandım.
-
@conurt Burada tek bir gerçek var o da doğru iletişimin çok güzel şeyler doğurduğu. Burada da kendi adıma sizin katkınız çok büyük. Sohbetiniz çok keyifli ve kaliteli hocam.
-
@Phoenix teşekkürler ancak asıl bence bu iltifat. Reelde kültür ve sanat adına tek ilgilendiğim edebiyat. Daha doğrusu tek tutkum. Tiyatro çok severim ama oyun bile gelmeyen bir şehirdeyim. Ankarayı bu yüzden çok kıskanırım. Sinema deseniz film izleyecek eski sabrım yok. Walking Dead, Black Mirror izleyebildiğim diziler. Kısaca sizden fersah fersah uzakta biriyim belli ki.
-
@conurt Hocam sohbetler de bu yüzden güzel işte farklılıkları ortadan kaldırmak için. Sizin hesabınızla pek çok konuda sizden eksi olduğum ortaya çıkar eğer bu denklemi kurarsak.
-
@Phoenix yaa harika cevap. Saygı duydum.
Başlığı takip edenleri daha fazla sıkmadan iyi geceler diliyorum. -
@conurt İyi geceler efendim.
-
E hani gene boş kalmış buralar?
-
"Zarar veren hiçbir şeyi affetmemem gerekiyor, hatta ucu bana dokunsa bile. Zira tek başıma değilim bu dünyada. Belki bugün bana birinin hakaret etmesine göz yumar ve zarar vermediğini düşünerek gülüp geçerim. Ama, ilk denemesini benim üstümde yapmış olan adam, ertesi gün giderek benden aldığı cesaretle bir başkasının derisini yüzmeye kalkar.
Ve kişi, insanları değişik yönlerinden incelemek zorundadır anacığım. Kesin bir ayrım yapmalıdır aralarında. Bunlar benim yoldaşlarım, bunlarda düşmanlarım diye.. Bu doğru bir çözüm yolu olduğu gibi insanları yormaz ve onlara bıkkınlık da vermez." GORKİ-ANA -
@Sahrud Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız? içinde söyledi:
ffetmemem gerekiyor, hatta ucu bana dokunsa bile. Zira tek başıma değilim bu dünyada. Belki bugün bana birinin hakaret etmesine göz yumar ve zarar vermediğini düşünerek gülüp geçerim. Ama, ilk denemesini benim ü
Hocam çok değerli bir kitaptan paylaşım yapmışsınız. İyi okumalar dilerim.
-
Dünyanın en uzun hüznü yağıyor
Yorgun ve yenilmiş insanlığımızın üstüne.Adil Erdem Bayazıt
Fotoğrafın sahibi: Abd Doumany
-
-
Erdem Bayazıt'ı görünce Cahit Zarifoğlu'nun yedi güzel adam şiiri geldi aklıma. Bir kısmında şöyle yazar; "ÜMMETİ GÖZETMEN GEREKLİ
Ben seni beyaz haber ustası
Olasın DİYE boğmadım -DOĞURDUM" -
Evet hatırladım
Küçük basit şeyler
Yetiyor kederlenmeye
Ya mutluluğa.. Cahit Zarifoğlu demişken -
Orası neresi.
...çağın sarsıntı duvarlarından
burası bir adam
bir aşk çapında
bir çeşit hapishane tutulan.zarifoglu dedik madem.
-
Edebiyatı çok severim ama şiir okumayı sevemiyorum. Şiir okumayan edebiyatsever olmaz diyorlar, beni üzüyorlar. (Serdar Ortaç esintili bir kafiye ile bitirmek istedim.)
-
O zaman su efsane dizelerle geceyi kapatiyorum.
Aşk bu kızılötesi
Yaralı müzesi
Hareket edemem.S.Ortaç.
-
@paretowilfredo Zehiriz yine her zaman ki gibi
-
@paretowilfredo Ben de sanardım ki Serdar Ortaç'ı sadece ben kültür ve sanat üretiyor sanıyorum . Şaka bir yana ben de bir şey paylaşayım.
"Dünya bu halde olduğu için sen bu halde değilsin. Sen bu halde olduğun için dünya bu halde."
Tanrılar Okulu -
''Kendi dışındaki dünyayı bilmeyene cahil, kendi iç dünyasını bilmeyene gafil denir.
İnsanı bir palavra makinasına dönüştüren bu ikincisidir.''
Fotoğrafın sahibi: Lee Jefries