Kültür-Sanat / Bugün hangi kitaptan kaç sayfa okudunuz? Okuduğunuz kitaptan bir bölüm/anekdot paylaşır mısınız?
-
@Phoenix
Dert içinde sevinci bul da yaşa;
Haksız düzende haklı ol da yaşa;
Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın,
Varından yoğundan kurtul da yaşa.Ömer Hayyam - Rubailer
-
İçimiz bir dolap değil ki açıp bakalım. Açıp gösterelim. Yine de anlatıyoruz ama. Bizi farkedince eşyaların arasına gizlenmeye çalışan bir böceğe benziyor anlattıklarım. Eşyayı kaldırınca kımıldamadan durduklarını görürsünüz. Söylediklerim bir defterin yaprakları arasına kıvrılmıştır. Sayfaları açtıkça onları göreceğimi sanıyorum ama, anlıyorum ki asıl söylediğim şeylerdir altına gizlendiğim. Farkedilmesinden korktuklarımı kapadığım eşyalar oluyor anlattıklarım.
Zarifoğlu - Yaşamak
-
Bir gecedir sana doğru senden...
Geçen yaşadığındır, yaşarken anlamadan.
Kalan bir gerçektir belki,
Bir iğne gibi kaybolan, bir bardak gibi kırılan.
Gelen sanki beklediğindir,
Ve giden, en tadlı, en sıcak, en kocaman. Özdemir Asaf'ın GİDEN adlı şiirinden -
Öğretmenin sana vermese bile piyanoda daha çok hoşuna giden şeyleri çal. En çok yapmayı sevdiğin şeylerden öğrenirsin, öyle ki zamanın nasıl geçtiğini bile fark etmezsin. Sıklıkla işlerime öylesine gömülüyorum ki öğle yemeği yemeyi bile unutuyorum.
(On bir yaşındaki Hans Albert'a, 4 Kasım 1915)
ALBERT EINSTEIN, BENİM SÖZLERİMLE DÜNYA -
Bir resim çerçevesinin
En zor çakılan tahtası bile olmaya razıyım bu günlerde
Yeter ki boş olmasın... -
@garipbülbül Hocam o kitabı okumak konusunda çok kararsız kaldım. Önerir misiniz?
-
Burada biriken birbirinden kıymetli kitaplar ve o kitapların toz tutmamasına sebep olan inci gibi yazılarla karşılaştım. Benim gibi yeşilçam ile büyüyen toplumun itilmiş kakılmışların arasından çıkan ezilmişliğinden dolayı oluşan kamburunu ceket gibi üzerinde taşıyan birinin de ekleyecek bir şeyleri olduğunu bilesiniz.
-Çalışmak yiğidin harmanıdır.
-Volta cezanın törpüsüdür.
-Adamı yüzüne karşı methetmezler!
-İnsan bunca zulüm, bunca haksızlık görür de rahat yatabilir mi? O zaman ben de ortaya fırlarım ve adama dur derim. Bu dünyanın hesabı ahrete kalmamalı!!!
TATAR RAMAZAN
-
@Phoenix Ben kitabı çok beğendim. Kitap, Einstein'in makalelerinden, mektuplarından ve diğer mecralarda verdiği demeçlerden alıntılar yapılarak hazırlanmış. Bu alıntıların kaynakları da cümlelerin hemen altında yazıyor; buda kitabı güvenilir kılıyor. Einstein gerçekten çok farklı bir insan; hayata karşı bakışı ve tutumu çok akıllıca. Bunu her alıntıyı okuduğunuzda hissediyorsunuz. Hocam bence okuyun. Kitap bir çok farklı konuda düşüncelerimi sorgulamama neden oldu. Burada bir alıntı daha yapmak istiyorum.
' Kişinin hayatı yalnızca diğer tüm canlıların hayatının daha asil ve daha güzel olmasına katkı koyduğu müddetçe anlamlıdır. Diğer bir deyişle hayat kutsaldır, diğer tüm değerleri kendine tabi eden üst değerdir' -
@garipbülbül Hocam muhakkak alacağım kitabı bu hafta çok teşekkür ederim
-
@Phoenix Önemli değil hocam.
-
Bugün kent ve kültür kavramları üzerine çok zengin okuma yaptım. Şimdi burada incelemek oldukça zor ve uzun olacaktır fakat keşke hoş bir sohbet masası olsa da faydalı paylaşımlar yapsak diye iç geçiriyorum şimdi. Kendiniz kadar güzel bir güne uyanın arkadaşlar.
-
"Dünyada hiçbir dil izah edemedi olup biteni. Sessizlik böyle böyle icat edildi."
BUTİMAR -
"Doğru insanla koyu bir sohbet paha biçilemezdir. " kimin sözü hatırlamıyorum o yüzden kaynak gösteremiyorum, ama sohbetinizi üçüncü bir göz olarak okuyup mutlu oldum ve bu sözü hatırladım :girl_tone1: @Phoenix @conurt
4 gün geçmiş olsada izninizle ben sorunuzu üstüme alınmak istiyorum.
Birşeylere rağmen iyiyim, şu sınav sürecinde olabildiğince hayatı ıskalamamaya çalışarak iyiyim, ama harbi iyiyim :slight_smile: bugün yine ceplerimi dolduramadım muhasebe dışında cepten yiyeceğim.
...Kızmak, inkar etmek, öfkelenmek düşüncenin zehiriydi. Gelişimin engeliydi. Anlamalı, kabullenmeli, sakince analiz etmeliydi. Deniz'in dediği gibi iyi kötü yoktu ki: bilenler ve bilmeyenler, görenler ve görmeyenler, umursayan ve umursamayanlar, hisseden ve hissetmeyenler vardı. Hayatın sorunu, uçlardaki duyguların çatışmasındandı. Dengede olamamaktı...
Azra Kohen- Çi -
@hayatım-sınav sırf nasıl olduğunuzu ozel bir sekilde sormak için yeni bir dil öğrenesim geldi. Teşekkürler güzel düşünceleriniz için. Adını bir türlü animsamadigim bir yazarın bir arkadaşına şunu dediğini hatırlıyorum. "Bahar dallarinin hatrina iyi ol" kendinize iyi davranın hocam. Kitap paylaşımı için de çok teşekkürler
-
@Phoenix patlamış mısıra benziyor sohbetiniz, ısınıyor ve patlıyor asıl ben teşekkür ederim yine farklı birşeyler okudum sayenizde :girl_tone1: ...Küçük bir tırtıl gibi büzüştüm yatağımda
Hep böyle uyudum yıllarca...
iyi geceler herkese -
Her insan budalalığını, zaafiyetini ve kusurunu şunu aklımızdan çıkarmayarak hoşgörüyle değerlendirmeliyiz: Önümüzde bulduğumuz kendi budalalıklarımızdan, zaaflarımızdan ve kusurlarımızdan başkası değildir; çünkü bunlar bizimde mensup olduğumuz insanlığın zaaflarıdır. Dolayısıyla da biz kendimizde insanlığın bütün kusurlarını taşıyoruz ve bundan ötürü eğer şimdi kızıp öfkeleniyorsak bunun tek sebebi bu belirli anda bunların bizde görünmemesidir. Dolayısıyla şimdi onlar su yüzünde değildir, içimizde derinliklerde uyumaktadırlar, ama ilk fırsatta başlarını kaldırıp kendilerini göstereceklerdir, nasıl ki biz şimdi onları başkalarında görüyorsak...
ARTHUR SCHOPENHAUER, HAYATIN ANLAMI -
..."Sus konuşma; hepinizin ölü olduğunu biliyorum. Bundan bir tek ben kuşkulanıyorum. Bunu bilerek, uzun zamandan beri, sizi diriltmeye çalışıyorum. Bana büyük bir sabır gerekti; çok büyük sabır. Hanefi oğlum, zira siz uzun asırlardır ölüsünüz. Ah! Benim neler çektiğimi bilemezsin. Ama beni Tanrı gönderdi. Sizi diriltmek için, sizi bu cehaletten çekip almak için. Çünkü siz, sadece ölü olmakla kalmayıp, bahtınızında kölelerisiniz, mutlusunuz ve ilelebet mahvolmuşsunuz! Görüyorsun ya, bu mahallede yerine getireceğim bir misyonum var. İstediğiniz kadar eziyet edin bana, azabımı ses çıkarmadan çekerim. Ben size özgürlüğü ve kültürü getiriyorum, siz de bana yumruklarla ve laf dokundurmalarla teşekkür ediyorsunuz. Mühim değil! Allah affetsin sizi. Ben sizi size rağmen bilgilendireceğim, anlıyor musun Hanefi? Size rağmen"... diyor postacı Zuba ütücü Hanefi'ye.
Albert Cossery-Tanrının Unuttuğu İnsanlar minik bir kitap, hikayelerden oluşuyor. Sınav sürecinde uzun sayfalara dalamıyorsanız benim gibi, okunur.
İyi geceler :girl_tone1: -
@hayatım-sınav efendim güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Gönderilerinize alıştırıp daha sonra burayı ihmal etmeyiniz lütfen. İyi geceler.
-
İnsanlara ne kadar çok muhtaç olursam onlardan kaçmak ihtiyacım da o kadar artıyordu.
...
Dünyada bana hiçbir şey, tabiattan melül bir insanın zorla gülmeye çalışması kadar acı gelmemiştir...
Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna -
"İnsan iyiliği düşünmeden yapar, kötülüğü ise düşünerek. Şaşırtıcı ama böyle, iyilerin bakışlarında düşünmenin izi bulunmaz."