İç İşleri AB Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@lisbeth geçen yıl kalkınma bakanlığı tc leri falan da açıklamıştı
-
kesin olmayan listeye göre 91,581 ile kapamış.
bu listeyi dikkate alırsak KPSS 80 üzeri almış 500den fazla adayın YDS C seviye ingilizcesi var gibi gözüküyor. Çünkü alımda kullanılan genel bir puan türü idi. Bu puanı 80 üzeri olan adayların genel olarak puanları 80 üzeridir. Artık 85+ KPSS ve 70+ YDS merkez uzmanlıklar için önkoşul oldu gibi.
o değil de 91,5 KPSS 97,5 YDS notu ile sınava giremeyen arkadaşın acısını ben bile hiseettim resmen.
bir de listenin en altında başvurusu kabul edilmeyen kişileri koymasalar iyiydi -
@JanTinbergen İç İşleri AB Uzman Yardımcılığı Alım İlanı içinde söyledi:
kesin olmayan listeye göre 91,581 ile kapamış.
bu listeyi dikkate alırsak KPSS 80 üzeri almış 500den fazla adayın YDS C seviye ingilizcesi var gibi gözüküyor. Çünkü alımda kullanılan genel bir puan türü idi. Bu puanı 80 üzeri olan adayların genel olarak puanları 80 üzeridir. Artık 85+ KPSS ve 70+ YDS merkez uzmanlıklar için önkoşul oldu gibi.
o değil de 91,5 KPSS 97,5 YDS notu ile sınava giremeyen arkadaşın acısını ben bile hiseettim resmen.
bir de listenin en altında başvurusu kabul edilmeyen kişileri koymasalar iyiydi@JanTinbergen Çıkarımlar güzel ancak biraz hatalı. Zira, P86 puan türünde %20 GY, %10 GY ve %20 YDS etkili. Başvuran üniversite öğrencilerine bakarsak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi megakentlerdeki üniversitelerden başvuru çokken diğer küçük illerin üniversitelerinden başvuru çok az. Mesela 870 başvuru arasında Muğla Üni. 2 kişi, Trakya Üni. 1 kişi, Balıkesir Üni. 1 kişi, Kırıkkale Üni 2 kişi... Zaten 3 büyük ildeki yüksek puanlı üniversitelerde okuyanların genel olarak GK-GY puanları da iyi oluyor ve genelde B grubu hedeflemediklerinden YDS alanında da kendilerini geliştiriyorlar. Diğer bir faktör, başvuranlar arasında u.a. ilişkiler mezunları da çoğunlukta. Bu mezunlar daha çok Dışişleri düşündüğünden hepsinin az çok dile yüklenip kolaylıkla 70'i geçtiği ortada ve AB uzman yrd. kadrosu da çalışmak isteyebilecekleri bir kadro olup Dışişlerinin ikamesi niteliğinde. Yine, bu ilana 80 üstü puanla sadece YDS ve GK GY netleri iyi olup başvuranlar da var. Oğuzhan Öçbe gibi 98,75 YDS'si olup 85 puan alıp başka kurum sınavlarına puanı yetmeyen adaylar da mevcut. Bunların büyük bir kısmının P35'i düşük. Ayrıca puan türünde %10 kamu yönetimi ve %10 u.a.ilişkiler olması da bu puan türünü yukarıda belirttiğin gibi çok da genel bir puan türü olmadığını gösteriyor. Çoğunun alan bilgisi olmadığını varsaydığım başvuran 870 kişinin yarıdan çoğunu oluşturan kamu yönetimi ve u.a.ilişkiler mezunları öğleden sonraki oturumda alanları iyi olmadığı için bu iki derse yüklenmiş olabilirler. Yani P86 puanları 80 üstü olup genel olarak puanları 80 üzeridir diyemeyiz çünkü 2015 KPSS'de GK-GY toplamı 70,5 net ve 78,75 YDS puanının yanında 13'er net hukuk ve maliye, 8 net iktisat ve 2 net muhasebem vardı. Ancak 16,5 kamu ve 8,5 u.a.ilişkiler netim vardı. YDS'nin %10 etkilediği puan türlerinde zar zor 80-81 getirmiştim ve P35'im de 75'ti. P86'ım ise 85,4 gelmişti.Yine YDS'nin %40 etkilediği Gümrük AB Uzman Yrd.da kullanılan P88 puanım 84,5 gelmişti. YDS'nin %60 etkilediği P36 puanım 87 idi ama geçen yıl Enerji Bakanlığı P36 ile kamucu ve uluslarcıları alırken taban puan 92 ya da 91 civarı kapatmıştı sanırım. Velhasılıkelam, GK-GY ve YDS'si iyi olan ekseriyeti uluslarcı ve kamucu olan adaylar netlerinin yanına biraz kamu ve uluslar derslerini de ekleyince 80'i rahat geçebiliyorlar ancak hiç YDS'nin etkilemediği ya da çok az YDS olan puanlarda ise 70 küsurlarda kalıyorlar.
Elbette YDS önemlidir ancak her zaman önkoşul değildir. Örneğin Merkez Göç Uzman Yrd. sınavı başvuru listesine YDS şartı olmasa da istenen puan türünde %30 YDS varken 60 ya da 50 YDS altında sırf alanı iyi olduğu için 89 küsur puanlarla başvuran ve mülakata kalan, sınav sonrası mülakata kalan 45 kişi arasında yer almayı başaran kişiler biliyorum.Tabii YDS puanının özellikle sorulduğu ve not alındığı bu mülakatta bunları elerler mi bilemiyorum ama yine de "önkoşul" kavramına karşıyım. Ancak bu listeyi merkez uzmanlığa girişte "önemli bir avantaj" şeklinde yorumlayabiliriz.
Not: Listenin en altındaki YDS'si olmayıp ya tutarsa diyerek YDS'den 40 altı puana tekabül eden 28 TOEFL'la başvuran cengaveri selamlıyorum
-
Benim YDS önkoşulum sadece bu ilan için değil, genel olarak bu sene için.
Bu sene alım yapan son 10 ilana bakarak bu çıkarımı yaptım biraz.- Kalkınma Bakanlığı Uzm. Yrd. ( 70 Yds istiyor.)
- ÇSGB Uzm. Yrd.
- Hazine Uzman Yrd. (70 Yds istiyor)
- Kaymakamlık
- Rekabet Kurumu Uzm. Yrd. (Kendi sınavı hesaplamasının yarısı ingilizce.)
- Ulaştırma Bakanlığı Uzm. Yrd. (60 Yds istiyor)
- Özelleştirme Uzm. Yrd.
- Dernekler Denetçiliği
- Sosyal Güvenlik Uzm. Yrd. (60 Yds istiyor.)
-
@JanTinbergen dediklerine harfiyen katılıyorum. artık yds 70 olsa da 85 üstü hatta garanti olması adına 90 üstü puanlar iyi merkez kadrolarda yerini almaya başladı. bu arada vakıfların müfettiş yrd. alımını unutmuşsun hocam o da 50 yds istemişti, ilk açılan ilanlardandı.
-
Az önce İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nden kurye ile gönderilmiş bir zarf geldi. İçişleri AB Uzman Yrd. sınavına katılmaya hak kazandığımı ve hangi belgelerin gerektiğinin yanında güvenlik soruşturması formunun falan personel.icisleri.gov.tr sitesindeki örnek formlar ve dilekçeler kısmından temin edilebileceğini falan yazıyor. Sitedeki duyuruda bu formların nereden temin edileceğini yazmamıştı, valla bu zarf çok makbule geçti. Bu sınava hak kazanan diğer 39 arkadaşa da gelmiştir ya da birkaç güne gelecektir diye düşünüyorum. 15-16 Aralık tarihleri arasında Personel Genel Müdürlüğü'nün İşlemler Şubesi Müdürlüğü'ne elden teslim edileceği bir kez daha vurgulanmış. İnşallah başka sınavları kazanan 6 kişi başvurmaz da, şansımız artar ama ismini forum kuralları gereği vermediğim açgözlü malum kadının başvuracağından ve burayı da kazanacağından şüphem yok...
Ayrıca adresime böyle bir zarf gelmesi çok sempatik hareketler cidden. Rekabet Kurumu da sınav öncesi cep telefonuma sınav giriş belgenizi alın diye mesaj atınca da mutlu olmuştum. Belki içşleri bu zarf yerine e-posta olarak atsa bu kadar sempatik gelmezdi...
-
@odtüsbky açgözlü malum kadın dediğin kişi çalışıyor kazanıyor. Üstelik tahmin ettiğim kişiyse kendisi uluslarcı ve ab uzman yardımcılığı istemesi kadar doğal bi şey var mı
-
@nidstang İç İşleri AB Uzman Yardımcılığı Alım İlanı içinde söyledi:
@odtüsbky açgözlü malum kadın dediğin kişi çalışıyor kazanıyor. Üstelik tahmin ettiğim kişiyse kendisi uluslarcı ve ab uzman yardımcılığı istemesi kadar doğal bi şey var mı
@nidstang Öncelikle bahsettiğim kişi İçişleri AB Uzman Yrd. ilanındaki bilgilere göre İşletme mezunu ancak uluslarcı olsa da fark etmez. KPSS A Grubu'na herkes birçok fedakarlık yaparak giriyor ve bu noktada uzman yrd. ya da müfettiş yrd. olacam diye hedef koyuyor ya da puanı nereye yeterse oraya gireyim diyor. İnsanlar uğraşıyor, didiniyor, mülakat veya yazılı sınav öncesi heyecandan uyuyamıyor, hayatını buna endeksliyor, çevre baskılarına göğüs geliyor ve mülakat sonuçlarına bakıp her ikisinde de kazanamadığını görüp aynı kişinin her ikisini de kazandığını ve halen başka sınavlara girdiğini görünce ne düşüneceğini bilemiyor. Hedefi AB Uzman yrd. ise ve bu kadar rahat bir biçimde direkt mülakatlı alımları ilk sıradan kazanabilecek yeteneğe sahipse neden sadece AB Uzman yrd. sınavlarını hedeflemiyor? Madem o kurumları istemiyor o zaman neden mülakatlarına girip şansını deniyor? Hani kendisi bahsettiğim iki mülakatlı alımda yedek falan olsa, sonra Gümrük AB Uzman Yrd. yazılı sınavına girse eyvallah... İsmen bildiğim Türkiye derecesi olan başka bir kadın Merkez Göç sınavında mülakata kalsa da istemediği için belge yollamadı ve mülakata girmeyip Ulaştırma'yı kazandı. Başka bir Türkiye 4.'lüğü olan dershaneden ismen tanıdığım erkek ise malum şahsın kazandığı her iki mülakatta da yedek listede yer aldı. Kıt not verilen SGK Müf. Yrd. sınavını kazanma başarısını gösteren bu erkek ne beni tanıyor ne de malum şahsın Gümrük AB Uzman Yrd. sınavına girdiğini biliyor ama bilse eminim çok üzülür.
Tüm bu meslekler 3600 ek göstergeye sahip ve Ankara'da yaşamaya olanak veren birçok kişinin ağzının suyu akarak baktığı ve girmek için birçok zorluklara katlandıkları uzman yardımcılıkları. Sanki kurum değiştirince memleketi mi kurtaracaz? Kamu yönetiminde reform yapıp verimliliği mi sağlayacaz? Elbette kimisinde (Hazine Müst.) çok önemli işler yapılırken kimisinde basit işler (Aile ve Sosyal Pol. Bak.) yapılıyor ancak şu ilan kıtlığı çekilen, puanların 1 yıl geçerli olduğu, alım sürecinin hiç olmadığı kadar uzun sürdüğü ve tasarruf tedbirleri alınan karanlık dönemde bir insanın bu kadar çok kurum kazanıp tatmin olmayarak başka sınavlara girmesi cidden sinirime dokunuyor ve oldukça fazla beddua ediyorum (açık sözlüyüm). Merkez kadroda kazandıysan işine gücüne bak, kimse laf edemez zaten. Ben SGK'yı kazanırsam İçişleri AB Uzman yrd. için belge yollasam da İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku zerre ilgimi çemiyor olsa da bir kamu yönetimi mezunu olarak kısmette burası varmış diyerek girmeyeceğim. Çünkü 2 yıla yakındır işsiz olarak sınavlara çalışıyorum ve bu sınavlara dirsek çürüten gençliğini adayan rakiplerimi her yazılı sınavda, her mülakatta görüyorum. Mülakatlardaki heyecanlarını, kurbanlık koyun gibi mülakat salonunda titreyerek beklediğimizi biliyorum... AB'ye ilgim varsa yüksek lisans yaparak da bu ilgimi zaten tatmin edebilirim. Bu davranışı sergileyen insanların ilerisi için de mutlu olacağını sanmıyorum, çünkü doyumsuz insanlar asla mutlu olamaz...
-
@odtüsbky dediklerin doğru ayrıca bir kısım parasal olarak da sıkıntıda, her bir geliş gidiş de masraf, bunları da düşünmek lazım. Puanlar 1 yıl, adam belki tekrar kitap, ders uğraşmak isteyemez.
-
Gönderilen tebligatta bizzat elden teslim etmeniz gerekiyor diyor. Herkes Ankarada oturmuyor. Sırf basit birkaç evrak teslimi için Ankaraya git gel yaptırmak insanlara eziyetten başka bir şey değil
-
Mülakat tarihleri belli olmuş.
https://www.icisleri.gov.tr/kurumlar/icisleri.gov.tr/personel-genel-mud/2016_ab_uzm_yrd/ab_mulak.pdf -
40 kişinin listeye girdiği sınavda belge teslim eden 32 kişi mülakata kaldı ve mülakata 27 kişi girdi. Soruşturmalar mülakat evvelinde başladığı için açıklanması en fazla 2 haftayı bulur diye tahmin ediyorum. Bu mülakata girenlerin çoğu SGK uzman yrd mülakatına da girdiği için her iki mülakatın da aynı tarihlerde açıklanması yedekler büyük avantaj olacak diye tahmin ediyorum, bakalım...
-
Gecen sene 3gunde aciklanmis ama,ben bu ca bekliyorum
-
Bu hafta aciklanir diye umuyorum cunku gecen sene 3gunde aciklanmis sanirim @odtüsbky
-
@vanbismarckth aynı mesajı tekrar etmek yerine düzenleme seçeneğiyle kullanıcı adıma @ işaretiyle bağlantı verebilirdin :slight_smile: Biliyorum ancak bu sene güvenlik soruşturmalarının emniyette oluşturduğu iş yükü nedeniyle en geç 13 ocak cuma diye düşündüğümden 2 hafta dedim ama eskiden olsa dediğin gibi bu cuma bile açıklanabilirdi. Sadece 32 kişinin soruşturulması yapıldığı için de kısa sürmesi elbette muhtemel. Umarım en kısa zamanda açıklanır, diğer mülakat sonuçlarını beklemekten mahvolduk...
-
@odtüsbky kardeşim söylediklerine yüzde yüz katılıyorum ancak bir şey dışında. Eğer sende bir yer kazanırsan ki bahsettiğin yer SGK Uzman Yard. sanırım deneme süreci sonrası kurumda tanıştığın veya görüştüğün ve işinden memnun olmayanlar tarafından ciddi bir baskıya maruz kalacaksın. Diyecekler ki, bilgiler taze iken, puanlarında var iken git başka kurum sınavına gir. Belki bu baskılar nedeniyle de başka bir ilana başvuru yapacaksın. Emin ol sürece herkes bir yere başlayayım benim için bu işler biter mantığıyla giriyor ama işe girdikten sonra %90 olarak kişiler o günlerini ve düşüncelerini tamamen unutup. Sistemin götürdüğü yere gitmeye devam ediyor. Bir işe gireyim benim için her şey biter deyip de, işe girdikten sonra önüne gelen her sınava katılan onlarca adam tanıyorum. O yüzden benden bu kadar diyerek büyük konuşma kardeşim, küçük bir uyarı diyelim benden sana.
-
@Antimülakat Hocam bu cidden çok sert oldu. Dediğin gibi büyük konuşmamak lazım lakin benim beklentim çok büyük değil. 3600 ek gösterge + hobilerim için zaman ayırmak + yüksek lisans yapmak + Gençlerbirliği maçlarına arkadaşlarla gidebilmek. İlki olunca bunları da sağlayınca neden sayıştaya uğraşayım ki? İçisleri mülakatında da bu tavrım sogulandı, kaymakamlık, sayıştay ve idari hakimlikte gozüm yok, hayalim Ankara'da yaşamak dedim. Buranın soğuğu bile bir başka üşütüyor Yeter ki doğup büyüdüğüm İstanbul'dan kurtulayım rabbime şükredecem...
-
bir öngörüsü tahmini olan var mıdır sonuçlar hakkında bari bu açıklasa topu topu 30 kişi girdi sınava
-
@vanbismarckth geçen sene çok kısa sürede açıklandı ama bu seneki süreçler malum.Yine de güvenlik soruşturmalarinin yapılmasına mülakâttan önce başlanması bi nebze ümit veriyor belki bu mülakât kısa sürede aciklanir diye...
-
Bu hafta umit var mi ki