2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Sınav test olmayacak arkadaşlar boş yere ortalığı ayağa kaldırmayalım.
-
Sınavın tarihi belli değilken (eylül ama eylül ün kaçında olacağıyla alakalı olarak) rakamlar havada uçuşuyor.Temmuz diyenler de vardı fakat 2017 nin kasım ayından biliyordum 107.dönemin sınavının Eylül 2018 de olacağını şimdi temmuz diye ortalığı ayağa kaldıranlar piyasada değil her duyumu ciddiye almayın bu tarz yanlış duyumlar hep olacaktır.Bir değişiklik olursa test diye bunu ilandan dahada önce açıklarlardı sınav test diye.O yüzden çalışmaya devam edin.
-
Benim için sınav olsunda nasıl olursa olsun.
-
@istihbarat_mia 28 Mart 2015 te yapılan ilk açık uçlu sınavın açık uçlu olacağını 30 ocakta sınav ilanı ile beraber duyurmuşlar yani dediğiniz gibi ilandan önce haber verilmemiş, fakat KPSS şartı kaldırıldığı için ilan gelmeden önce aynı şuanki gibi sınav formatının değişeceği duyumları geliyormuş. Sınavın 2 Eylül de ve test olacağını söyleyen arkadaş daha önce Sayıştay ilanı gelecek ve KPSS istemeyecek diye yazmıştı aynı dediği gibi oldu. Dolayısıyla bu arkadaşın söylediğini dikkate almakta yarar var diye düşünüyorum. Sağlam duyumu olan arkadaşlar inşallah öğrendiklerini paylaşırlar da biz de daha planlı bir çalışma yürütebiliriz. @canmavi @pareto_wilfredo @amirim
-
@The-kaymakam 2015 yılındaki kaymakamlık sınavında klasik olacağı duyurusu ilandan 2 ay önce geldi sonra ilan sonrada sınav oldu.Klasik olmasındaki amaç bilgiyi bilen yapar bilmeyen yapamaz mantığından ötürüydü.Ösym testte ısrar ediyormuş falan hikaye bakanlık nihai kararı verir Ösym de uygular.Arkadaşınız sayıştay için söylemiş olabilir ben kaymakamlık için söylüyorum.Tarihi bakanlıkta ösym ile görüşmeleri sürdüren kaynağım bilmiyor 2 eylül diyende yalan söyler 22 eylül diyende yalan söyler belli olmayan şeyin tarihi verilemez sadece tahmin olur.Temmuz diye ısrar edenleri gördükçe sadece tebessüm ettim şuan net tarih verenlerede tebessüm ediyorum.Görüşmeler sürüyor ÖSYM ile.Daha birşey belli değil net tarih vermekte yanlış.
-
Sonuç olarak biz burada ne dersek diyelim birşey geçmez elimize bekleyelim hep birlikte görelim neler olacak...Vesselam
-
Hocam ilk olarak hala en sağlam bilgi benm açımdan sınavın Eylül ayı olduğu. Sınav sisteminin şuan için belirsiz olduğu ancak önümüzdeki ilk sınavın açık uçlu olacağı. bir sonraki sınav da teste dönüleceği. Hemen teste dönülürse kpss şartı aranmayacağı.
1-2 hafta daha beklememiz lazım. daha net bir görüş için. bir durum var ondan sonra inşaallah -
kimse alınmasın beni de yanlış anlamasın. Ben hiç kaymakamlık sınavına girmedim, ilk denemem olacak. Ancak daha önceki çıkmış TEST sorularını çözdüm bana göre test sınavı daha kolay geldi.
Nasıl çalışıyorsunuz bilmiyorum ama ben özet hazırlarken bana buradan soru sorsalar ne sorarlar diye akıl yürütüyorum soru çıkarıyorum kendime. örnek çıkmış varsa onlarıda inceliyorum. -
@istihbarat_mia hocam 2015 te sınava girenlere sorduğumda açık uçlu olacağı ilanla beraber belli oldu diye söylediler. Ben de netten araştırma yaptığımda ilanın öncesinde bir bilgilendirme yapıldığını bulamadım. Sınav tarihi ve test olacağını paylaşan kişi benim tanıdığım biri değil, demek istediğim Sayıştay KPSS den alacak diye önceden ÖSYM açıklaması olmasına rağmen bu arkadaş KPSS istemeyecek demişti ve bilmişti demekki içeriden sağlam bir duyumu olabilir, bunu anlatmaya çalıştım. Ayrıca 2 Eylül tarihi burada başka arkadaşlar tarafından da paylaşıldı ben farklı bir kaynaktan da bu tarihi duydum o yüzden tekrar değişmezse bu tarihte olma ihtimali yüksek olarak görüyorum.
-
@rorschach159 açık uçlu sınavda çok uzun zaman veriyorlar yavaş yavaş rahat rahat çözebiliyoruz. Test soruna şuan kolay diyenler sınav anında o şıklar aynı gelince ne demek istediğimi anlarlar. Umarım sistem değişmez
-
@The-kaymakam Sınav %99 Eylülde fakat bilinmeyen şey şu:Eylül ayının hangi cumartesi günü olacağı.Estafurullah sende duyumlarını yazıyorsun eksik olma teşekkür ederim sanada.
-
Gece whatsapp gurubuna gelen bilgi
1.Net tarih yok seçim dolayısıyla
2.Eylül ekim bandında olacak
3.Sınav açık uçlu
Bu bilgiyi veren bakanlığın üst düzey yetkililerine sordurmuş -
İyi günler dilerim herkese.
Burada çok düzgün arkadaşlar var,çok nitelikli bir ortam. Emeği geçen,geçmekte olan herkese saygılarımı sunarım.
Ben de biraz önce aldığım duyumu (bilgi değil) paylaşmak istiyorum:
Sınav Eylül ayında denildi,tarih olarak ilk haftası yapılmaya çalışıldığı söylenildi,sayının 100 olacağı ancak düşük olasılık 150 de olabileceği (çok düşük olasılık) ve son Kaymakam Adaylığı Sınavı olabileceği söylenildi (günlerdir konuşulan Kaymakamlık makamının da Hükûmetle gidip gelme biçimine getirilmesi).
Dediğim gibi kardeşlerim,sadece duyum,bilgi değil.
İyi çalışmalar diliyorum. -
@enea, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Bakan beyin kim olacağını bırakalımda bugun bir sordurdum sinav gerçekten test olabilirmis
İnşallah
-
Sınavın test olması hakkıyla çalışanın aleyhinde bir durum , açık uçlu en iyi sistem bence , bilen yapsın. Testte bilen de yapıyor bilmeyen de.
-
sınav eylulun son haftası klasık at fava bekle
-
@captainblack klasik dediğin şuanki açık uçlu dimi
-
@kaydı-silinmiş evet açık uçlu
-
arkadaslar bana ankarada bi kurs tavsiye edebilir misiniz ?
-
açık uçluda bir cevap için alternatifli cevapları kabul etmişti ÖSYM, Kişisel verileri koruma kurumu / kurulu ikisi de kabul edilmişti. bu farkı bilmeyen birinin cevabının doğru kabul edilmesi ne kadar doğru ? ayrıca süreklilik ilkesiyle ilgili soruda kamu hizmetinin sürekliliği yazanlar ( benim gibi ) cevap kabul edilmemiş. eee süreklilik işte. klasik de Ösym'nin merhametine kalmış gibiyiz ama testte doğruysa doğru, yanlışsa yanlış, muamma yok soru işaretleri yok. test olması daha adil bence. çalışan için fark etmez diye düşünmeyin, binlerce rakip var onun bi sorusunun kabulü sıralamayı acayip değiştiriyor.