2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@can-mavi tabii ki kardeşim. Tecrübelerini paylaşman bile çok faydalı olur inan. Düşüncen için çok teşekkür ederim. Allah yardımcın olsun.
-
@kemoenes amin kardeşim sağolasın
-
17-24 mart iki tarih konuşuluyor yeni sınav için
-
İktisat konusunda yardımcı olabilirim.Kaynak önerisi,konu anlatımı,soru çözümü vs gibi
-
Arkadaşlar sınav çalışmalarının ve konstrasyonların artmaya başladığı bugünler de lütfen gündemden de uzak kalmayın,yarın bir gün allah nasip ederse devletin önemli kademeleri ve pozisyonlarına geleceğiz o konumlara geldiğimiz zaman bugün yöneticilerin yaptiğı hataları yapmamak için gündemi sürekli takip edin,gerek sosyal hayatta gerek kamu düzeni içinde olan değisikleri gözden kaçırmayın ve sineye çekmeyin. Şunu demek istiyorum aslında örneğin bir arkadaş tanırsınız ve sürekli mülakatlardan torpillerden verdiği emeklerden dert yanıyordur ve hiç bir kurumada girememistir başarılı olduğu halde içinde bir buruklukla yasıyordur bu durum size şunu düsündürmesin ne yaparsak yapalım torpilsiz olmuyor düsüncesini aklınıza getirmesin ve böyle durumlarla karsılasınca siz daha çok çalısın, çalısın ki yarın bir gün mülakat yapacak duruma gelin ve bu arkadasın durumunu unutmayın ve mülakatı ona göre yapın.
Ayrıca hergün resmi gazetelere bakın neler oluyor neler yapılıyor diye,örneğin 2 gündür Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı Bakanlık müşavirlıgine aktrol diye tabir edilen kisiler atanıyor böyle durumlarda sizi yıldırmasın ve bu durumları sineye çekmeyin ülkede durumlar böyle yürüyor düsüncesini kendinize sindirmeyin ve böyle durumlarla karsılaştıktan sonrada siz yine coķ çalısın,calısın ki bu atamaları yapabilecek konumlara gelin ve bu konumlar için emek veren kimseleri geldiğiniz noktaları unutmayın ve bu konumlara argo bir tabirle yancı olmak dısında herhangi bir yeteneği bulunmayan kimseleri atamayın.
-
http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/11/20171121.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/11/20171121.htm
insanları twitter'da hedef gösteren ve onlara hakaret eden Hüseyin Tarık Aydın ve Hikmet Timur adlı iki trol, bugün Çalışma Bakanlığı müşavirliğine atanmış. -
@can-mavi mülakatın durumuna göre dropbox hesabı alır mesaj atarsın kardeşim.
-
@niloya çok iyi olur hocam. Sanırım çok ihtiyacımız olacak iktisat konusunda tecrübelerinize. İktisat konusunda önerilerini neler ? Bu arada daha önce sınava girdiniz mi ?
-
@kemoenes 2015 yılında kpss ye hazırlanırken girdim 55 aldım sonrasında oturup çalışmaya fırsatım olmayınca girmedim bir daha.Gazi iktisat mezunuyum.2015 yılından sonraki yılların çıkmış soruları varsa bir atın bana bir bakayım nasıl sorular gelmiş ona göre kaynak belirleyelim.Erdal hocanında yüksel hocanın da kitaplarına çalıştım süreçte,zeynel hocanın tufan hocanın erol hocanın kitaplarını çözdüm.türkiye ekonomisinde yakup ve yasin hocanın kitaplarına baktım.Aşağı yukarı piyasadaki kitaplar konusunda fikrim var elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
-
Arkadaşlar kimsenin umudunu kırmak veya canını sıkmak istemem ama bakanlık kaynaklı aldığım bir duyuma göre 2018 eylül ekim gibi bir alım planı varmış. Martta olup olmayacağına yönelik soruma ise malesef bir yanıt alamadım. İnşallah bu dediklerim yanlış çıkar. Martta olmasını çok istiyorum bende. Ancak paylaşmak istedim. Ben olumlu bakıp İnşallah hem martta hem ekimde sınav olur diye yorumlamak istiyorum.
-
@ayran mart 2018 konusunda bir yığılma var. Bekleyip göreceğiz. Kendi adıma martta olacakmış gibi çalışmaktan başka bir şey gelmiyor elimden
-
@kemoenes inşallah martta gelir kardeşim. Duydugumu paylasmak istedim. Çalışmaktan başka bizim elimizden gelen bişey yok.
-
@ayran kardesım özel değilse kaynağını da açıklar mısın, bakanlıkta görevi nedir, söylediği kişisel tahmini mi yoksa somut planlardan haberdar olarak mi söyledi?
-
@öktem_ilteriş Kardeşim kaymakam bir arkadaşımın bakanlığın içinden bizaat aldığı bir haber. Umarım yanılır. Ben bu duruma inanmak istemiyorum. Bununla ilgili bir habere veya duyuma ulaşabilecek arkadaşlar elbette vardır. Onlar da araştırıp buraya Şöyle bilecek olan olursa çok iyi olur.
Mülakat esnasında oradaki görevli kişiye de sorulabilir. Onlarda bilgi sahibi oluyor, soran olursa çok iyi olur. -
@ayran duyumunun net bilgi olduğunu düşünüyorum . 3 ay sonra kaymakamlik sınavı mi var yani ? Eylül - ekim çok mantıklı .
-
Arkadaslar sinav olmayacak diye duyulmus galiba dogru olabilir elbet ancak bende tam tersi duyumum var.. son kaymakamlik sinavindan ciktiktan sonra daha sonuclar aciklanmadan once 100 kisilik bir sinav daha olacagi, sinavin en gec nisan ayina sarkacagini duydum halada oyle bir tahmin var.. 100 kisilik son sinav olacagi sonrasinda 60 kisilik ilanlara baglanacagi soylendi. Bunu soyleyen kisi gecen kaymakamlik sinavinda daha sinav ilan edilmeden aylar once sinav "9 eylul"de dedi o yuzden guveniyorum..ve umudunuzu kaybetmeyin diyorum . insallah ilan gelir.. benim inancim gelecegi yonunde..
-
@eksi-ikibucuk kardeşim inşallah senin dediğin gibi Mart bitmeden sınav olur . Çalışıp hazır beklemek lazım. Ancak tamamen bu sınav için Marta odaklanip hüsrana da uğramak gerek. Gerçekleşmesini hiç istemediğim duyum daki tarih olursa 1 yıl çok uzun bir süre olur bizlere. Allah yardımcımız olsun.
-
@ayran aynen hocam hazir olmak gerekli..
zaten kpss var arada ona da calismis oluyoruz.. bu bir kisir döngu.. hayirli zamanda olur insallah -
@eksi-ikibucuk Amin kardeşim
-