2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@genclerbirlikli, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@shady1 maliye sağolsun
Haha hazine ile birlesiyo diye mi kaciş
-
İdari Yargı soruları da var değil mi?
-
@ltfye
Kanunları buradan aratabilirsiniz.
http://www.mevzuat.gov.tr/Kanunlar.aspxGeçen sene hazzırlandığımda çok gerekli olmadı kanun. Themis " köy sandığı " sorusu hariç hepsini de çözdürdü. Sadece köy sandığı sorusu bu çokça ünlü kitaplarda görmediğim bir soruydu. O yüzden ayrıca okunması faydalı olabilir köy kanunu . Ama burada özellikle tüm kanunların okunmasını tavsiye eden arkadaşlar da var.
-
@shady1 maalesef
-
Arkadaslar aldiginiz veya alacaginiz (themis vb.) Kitaplarin linklerini veya fotolarini burdan paylassaniz da biz de yararlansak ? Nasil olur ?
-
@ese03 iyi olur : )
-
@ese03 googleda themis idare hukuku ve themis anayasa hukuku diye aratmak zor olmasa gerek. Zaten sadece Kuram kitap var
-
Temiz eğitim kurumlarından Murat kaymak hocadan aldığım son bilgi güncel "Justice Kaymakamlık sorularla çalışma kitabı" hazırlanıyormuş.Anayasa ve idare konu kitapları da güncel olarak çıkacakmış.İdare için uyum yasalarının beklenme durumu var dedi.
-
Arkadaşlar herkese merhaba yeni üye oldum uzun zamandır forumu takip ediyorum. İlanın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben kanunlardan gidiyorum şuanda fakat değişikliklerle beraber Bakanlar Kurulu kaldırıldı ancak bu kanunların hepsine ne zaman yansır en güncel haliyle ? Örneğin; Mahalli idare birlikleri Bakanlar Kurulu kararı ile kuruluyor bu bilgiler kanunda ne zaman değişir. Cumhurbaşkanı yemin ettikten sonra mı ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
@aslan-reyiz evet ama ne zaman ?
kanunname içinde 15 gün sonra diyorlar bu çok geç bi tarih .
15 gün demek bir ayın yarısı.
sınava zaten 2 ay var -
Değerli Arkadaşlarım,
Kaymakamlık Sınavına ilk olarak geçen yıl yapılan sınavda kendim başarı gördüğüm puan aldım fakat mülakata katılmam için yeterli değildi. Ancak bu yıl inşallah aldığım puandan daha fazla alma gayreti içerisindeyim önemli olan başarılı olan istikrardır benim için. Kitap olarak yine mevcut kitaplarıma çalışacam fakat alan testi içim dershaneye dahi gitmeyi düşünüyorum. Yani hem kitap alacam hem yüz yüze ders alacam.
Değerli arkadaşlar yorumlarınızı uzun süredir takip ediyorum kısmet bugün oldu size ilk iletimi yazmam, sınav zor geçecektir neden diye sorarsanız alan soruları basit olamayacaktır ayrıca 100 soruluk sınavda çok tuzaklar olacaktır. Arkadaşlar herkes kendinden mesuldür bu arada kimin çalışıp çalışmadığı sınavda sonuç olarak yansımaktadır olumsuz düşüncelerinizi kendinize saklamanız ancak olumlu düşüncelerinizi bu platformda söyleyin çünkü kaymakam adayı olan arkadaşlarımızın motivasyonlarını yüksek tutmamız gerekmekte.
Başarının sırrı yoktur arkadaşlar başarı bir şans veya yol değildir.
Başarı hedeftir.
Başarıyı getiren ise azimdir...Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
İyi günler hoşçakalın...
-
@oflu61, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@aslan-reyiz evet ama ne zaman ?
kanunname içinde 15 gün sonra diyorlar bu çok geç bi tarih .
15 gün demek bir ayın yarısı.
sınava zaten 2 ay varVallahi hocam temmuzun ortasına anca yetişir o kitaplar.
-
Türkiye ekonomisi için onerebileceğiniz bir soru bankası var mıdır
-
@görünmez-el, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Türkiye ekonomisi için onerebileceğiniz bir soru bankası var mıdır
Themis iktisat çalışma kitabının tc eko soruları olabilir.Ayrıca yüksel bilgili hoca tc eko soru bankası çıkaracak.
-
@aslan-reyiz sağolasın dostum yüksel hoca ne zaman çıkaracak belli mi
-
@görünmez-el, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@aslan-reyiz sağolasın dostum yüksel hoca ne zaman çıkaracak belli mi
Onu demedi ama çok uzun sürmez inş.
-
Gelmiş geçmiş en "zor" Kaymakam Adaylığı sınavına gireceğiz. Belirsizliklerin başrolde olduğu bir sınav bizi bekliyor.
Bu sınavda profesyonel çalışma elbette başat faktör olacak ancak şans faktörü diğer sınavlara kıyasla çok daha etkili olacak. -
Elinizde Türkiye Ekonomisi notu var mi arkadaşlar ?
-
Şubat 2018' den sonra yerel yönetimlerde değişiklikler oldu mu ya? Ahmet Nohutçu daha önce yeni basım diye 10 sayfa değişiklik yaptığı olmuştu ama şimdi uyum yasalarıyla tamamen değişir mi ne yapmalı bilemedim.
-
Hiçbir hoca ya da yayınevi özelinde konuşmuyorum ama yayın evlerinin her sınav ilanını adeta iktisadi bir fırsata çevirmelerinden bıktım. Sanırım mevzuat ağırlıklı çalışacağım.