2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
-
@eksi-ikibucuk arkadaşlar eski bir polis olarak bilgi vereyim size gelen ekip ilçe güvenlik büro ekibidir en az iki kişi ya da üç kişi olurlar anne baba ne iş yapar evliysen kaç çocuk vs. Ev senin mi değil mi kardeşlerden başka memur olan var mı? Bir form var ellerinde onu doldurup görüş kısmı da var dolduruyorlar kafalarına göre beni de dün aradılar eski mesai arkadaşlarım oldukları için tanıyorlar zaten en son görev yeri ikametimin olduğu yer olduğu için... Çok endişe edecek birşey yok klasik şeyler bunlar, normal memurlar içinde doldurulan bir form bu...
-
@ugur55 Kardeşim eksi-ikibucuk da yazmasaydım bende şüphe edecektim bunlar ne iş diye Benim de 3 kişi gelmiş biri dışarda 2 si yukarı çıkmış sivillermis vs vs . Emniyetin yaptığı araştırmadan bişey çıkmaz zaten önemli olan mit de falan sıkıntı çıkmasın . Size de gelirler yakınd belki de gelmişlerdir
-
--Alintidir arkadaşlar --
Selamun Aleykum Arkadaslar,
Ben sınavdan 73,00695 puan aldım. 1068 sıralamam. Bugun 10.00 da kitapçığımı incelemek için ÖSYM ye gittim. arkadaşlar zaten alternatif cevapları yazmışlar burada ama ben sadece birkaç konu da aydınlanması gereken şeyleri acıklamak isterim sizzlerle.Öncelikle ÖSYM bir çok soruya çokça alternatifli cevaplar koymuş, öyle ki bazı soruların alternatif cevapları 7 taneyi bulabiliyor.
Bunun yanında "Köy Sandığı", İçişleri Bakanı" gibi net ve tek cevap olanlarda var.
GK ve GY testinin 9. sorusu yani İMKB cevabı olan soru bazılarına puan verilmiş bazılarına verilmemiş gözüküyor . onun için şöyle açıklama yaptılar.
"Sorulara yapılan itirazlar degerlendirilirken kitapçıklar okunmaya baslandı. Bundan dolayı okunan kıtapcıklara tam puan 2,5 yazıldı kagıda, karardan sonra okunanlara ise 0 oalrak yazıldı. GERÇEKTE İSE HERKESIN O SORUSU IPTAL SAYILARAK O SORU TÜM SINAVA GİREN ADAYLARA EŞİT ŞEKİLDE DAĞITILDI" dendi. Yani 0 yazan da 2,5 yazan da puanlama olarak bişey fark etmedi dediler. iz Sistemde düzelttik dedıler. ona göre net puanlar hesaplanıp sonuçlar acıklandı.Türkçe soruları da dahil olmak üzere gayet net ve açık cevaplar yazılmış.
Aktif nufus diye herkesin paylaştıgı sorunun asıl cevap ve alternatif cevapları
Kurumsal Olmayan Sıvıl nufus
Kurumsal Olmayan Nufus gibi kavramalrdı. aktif nufusu kabul etmemısler.İktisatta ise ; Tam Dışlama, Tam Engelleme ... yani başında "Tam" olanları kabul etmişler diğerlerini etmemişler (Engelleme, Dışlama vs kabul edilmemiş)
2005, 01.01.2005 ve Ocak 2005 i kabul etmişler.
Gün yazmayan hiç birşeyi kabul etmemişler.
"7 gün" yada "yedi gün " doğru kabul edilmiş.Hizmet Yönunden Yerinden Yönetimin alternatif cevabı olarak da
Kamu Kurumu
Mal Topluluğu gibi kavramları da kabul etmişler.Soru, Soru önergesi, yazılı soru önergesi, sözlü soru önergesi, meclis soru önergesi ... bunların hepsini kabul etmişler.
KISACASI, ŞAHSIM İÇİN SÖYLÜYORUM: ADAMLAR PUAN ALALIM DİYE BİR DÜNYA ALTERNATİF CEVAP KOYMUŞLAR AMA MALESEF BİZ ONLARI YAZAMAMIŞIZ.
ÖSYM de sıkıntı yok daha detaylı çalışmamız gerekir. Bu Kadar.
Yeni sınav için herkese başarılar dilerim. -
Yaşıyormuyuz herkes kayıplarda:)
-
@refik-soydam hocam mavi tiki nasıl alıyoruz
-
@fc-real-gdp benlik bir şey değil yada bilmeden elde ediliş:) neyi kast ettiğinizi dahi bir saatte anca fark edebildim;)
-
@fc-real-gdp :))) hocam ilahi...
-
Icim sisti ya.. itirazcilar imkbsi hesaplanmayanlar puani eksik gelenlerr.. bisi bisi.. foruma giresim gelmiyor.. mulakata calisiyor musun arkadaslar ??
-
@eksi-ikibucuk ösym daha resmi cvp vermeden dedikodu vari birbirini fişnikleyen bir algı oluşturuldu ve itiraz furyasında hala devam kişi 70 lerin başinda puanla öyle yazıyor sanki ösym ona farkli diğerlerine farkli cvp anahtarı uygulamiş. Öyle fahiş hata denilecek ösym ilan ettiği örnek sorular dışında genişletmede bir iki soru da var birini de ösym soramamiş zati iptal oldu. 1999 yılından bu yana ösym hatasız soru sorduğu tek sınav olmadı ki 40 soru ise bunu artık onca yıldır kabul ettik 38 39 soru baz al çaliş puanlama kısmında da ösym genelde hata etmiştir sürekli listenin güncellenmediği tek sınavı yok maşallah... yani işleyişe göre adım atmali ne olur n olmaz önlemli yazılmali hatalarından döncek mi ösym dönmeyecek mi o da resmi olarak net değilken kılıç kalkan takımı ile gördüğü her online kapıya yazı yazmak bu sınava hazırlanan adete adı olması gereken kanuni idare ilkesine de aykırı.. belgeni al netleştir hata ettin haksızsin de ki devletin bir kurumuna belgeye dayanmadan saldırı kılıç kuşanırsan BAZILARININ ekmeğine yağ sürersin bilmeden de olsa. Haksızlik oluştuğu açık olsn puanlamaya dahil olmayan net cvp olanlar dahi var ve resmi cvp ds düzeleceğimi ümit ediyor listeye haklarını alarak ekleneceği yanliş olanı da liste dışı edeceğine güveniyor en azındsn güvenmek istiyorum. Yazılar geldiğinde uygulamayı göreceğiz düzeltilmeyen haksızlik için de hukuk yolu açık bu yola başvuru için maddı gücü olmayana da 6100 hmk göre adli yardım yolunu kullanabilir (dava kaybetsen dahi harç ve masrafları taksit ile uzun vadeli ödersin)
**mülakata kendi alanımla ilgili sorulabilecek sorular şeklinde çalişmaya eski kaynaklarımı karıştırıyorum işe yarar mi emin de değilimm -
Alanı kamu yönetimi olan arkadaşlar alana yönelik nasıl bir çalışma yöntemi izliyorsunuz? Kaynak var mı alanla ilgili? Alan dışında hangi derslere bakmak gerekir? Tecrübeli kardeşlerimiz yardımcı olabilir mi bu konuda?
-
@conii bilal eryılmaz kamu yönetimi kitabı sipariş ettim. Mezun olalı 7 sene oldu en azından ordan biraz aklımda bir şeyler kalır düşüncesindeyim.
-
Kamu mezunu için spesifik bir şeyler sorarlar mı? siyaset biliminden sorsa belki ama Kamu yönetimi için sorabilecekleri teşkilat, kamu görevlileri gibi şeyler olunca aslında Kamu yönetimi özelinde soracaksa sadece idare ve anayasa hukuku soracaklar.
-
- sırayla herkese hayırlı olsun tekrar arkadaşlar. Mülakat günüm 16 Aralık orada görüşmek dileğiyle ****
-
@osaduman üniversitenin ilk yılında dekandan aldığım kitabı vardı bilal Eryılmaz hocanın 2012 baskı pek fark yoktur sanırım yeni baskıyla aralarında?
-
Arkadaşlar bu mülakatın yapılacağı salonun konumunu atabilecek var mı? Eğitim dairesi başkanlığı çıkıyor haritada ama bakanlığın yerleşkesinde mi salon onu çözemedim?
-
@althusser geçen mülakatta girdiğim gün geleneksel kamu yönetimi yeni kamu yönetimi anlayışı gibi sorular da sorulmuştu diğer arkadaşlara
-
@conii dostum teorisel olarak aynıdır türkiyedeki son gelişmeler eklenmiştir sanırım. Ayrıca salon bakanlığın içinde personel genel müdürlüğü katında
-
Bende kaymakamlık sınavına hazırlanmak istiyorum amma süreçler hakkında fazla bilgim.lutfen bana yol gösterir misiniz,sınav konuları vs.
-
@rlg, içinde söyledi: 2017 Kaymakamlık Sınavı Mülakatları
Bende kaymakamlık sınavına hazırlanmak istiyorum amma süreçler hakkında fazla bilgim.lutfen bana yol gösterir misiniz,sınav konuları vs.
Burası mülakat kaymakmlik 2018 formuna yazınız hocam kolay gelsin
-
@refik-soydam
Tşkler.