2018 Guy Alımı
-
@hamzaömerhalid bende bazen bu insanlari anlamiyorum. Bolumu secerken is garantisi mi verdiler kpss ye girerken ilan garantisi mi sundular. Hayir. Cunku sen ucu gorunmeyen bir yola girmek istedin. Bugun cocugu olsa ya da bi yakini iibf tercih etmeye kalksa sakin yazma der. Ee cocuk sormaz mi sana sen neden yazdin bu bolumu ? Is garantisi mi sundular. Iibf bir kac universite haric, bilincsizce ne olacagini bilmeyenlerin sectigi, mezun oldugunda da asgari ucret ya da kpss gibi duvara carpan topluluk. Kpss de bir kumar. Zamaninizi,emeginizi ve paranizi ipotek edersiniz %50-50 ye gelmek icin ugrasirsiniz. Yorumum size kasit degildigi. Sizin yorumunuzuda destekliyorum.
-
@duymhuyguy arkadaşım hiç bir bölümün iş garantisi yok ozaman senin mantığın ile okumayalım..ontenjan vardıda tıp mı okumadık? Bizim burdaki isyanımız iibf lilerin her geçen yıl kadro sayısının düşürülmesi ki maliyede personel eksiği olduğu aşikar. Kadro düşerken tersine fakülte sayısı artıyor bu bir çelişki değil mi ? Yani bununla ilgili buraya 1 sayfa yazı yazarım ama değişen bir şey olmayacağı için gerek yok..
-
@duymhuyguy bu yorumları yaparken bilmiyorum kaçıncı yılınız ya da kaç kez mülakattan elendiniz, yüksek puanlarla pek çok kurumun mülakatından elenen ınsanlar var. İibfde kadro sorununun yanında temel sorunlardan biri de adaletsizlik! Üstelik kimse devletin 20bin alım yapmasını falan beklemiyor. Besyodan bile 3bin alım yapılırken iibfnin hakkı olan kadrolar yavaş yavaş başka bölümlere açıldı. Kurumiçi uzmanları hiç saymıyorum bile
-
dert çok ama hiçbir gücü bulunmayan çoğu insan neye etki edebilir. herkes kazanmaya bakıyor, kazandıktan sonra geçmişi çok düşüneni görmedim. sistem sorunu, adaletsizlik, kadro sıkıntısı bunlar hep kazanıncaya kadar insanların dilinde. çok insan tanıyorum öyle, kazandıktan sonra ev araba fiyatlarına bakıyor.
-
Dostlarım bu bir savaş,,bu savaşın galibi sabır ve metanetle dimdik ayakta kalabilenlerdir,,hepimizin en yakınları bir bir atandı bir biz kaldık.Biz de atanacağız.Şikayeti bırakalım çünkü ne dersek diyelim ne yaparsak yapalım onlar ne zaman isterse o zaman ilana çıkacaklar,sabır sabır sabır her şey olacağına varır.
-
Atananların süreci unutması gayet normal bugün 2000 kişilik guy ilanı gelse o kadar isyan ettik hepimiz bianda isyanı bırakıp kaça düşerlerin hesabını yapacaz. Belirsizlikten çok sıkıldık ders çalışmaktan daha çok bu yordu bizi ancak bunu unutup daha çok ders çalışmak gerek sonuçta tek gerçek var guy ilanına her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. İlan için mayıs ayına odaklanmak herkesi sakinleştirecektir. Allah hepimizin yardımcısı olsun
-
Öğretmenler yine duyurdu sesini. 20 bine ek 5 bin atama daha aldı az önce bakan açıkladı. Ağlamayana meme yok arkadaş İİBF hala sussun ders çalışsın.
-
@duryy şaka gibi ya valla şaka gibi. Etkinliğin gücü işte. Sağlıkçılar da 7 aydır atama Yok diye ağlıyor ama onlarda 55 bin sözü almıştı galiba. Biraz daha geç gelsin hesabı yapacağımıza erkende gelse geçte gelde sayıyı arttıralım diye niye hareket edilmez düşünülmez hayret.
-
@hamzaömerhalid sen saglikla, ogretmenlikle bir tutmaya devam et kendini. Atandigimiz kurumlardan en fazla alim yapan guy gerisi 50 yi gecmiyor bir kac kurum haric. Naci Agbal inda bi hayali var zaten surekli dile getiriyor. Vergi sorumlusu vergi dairesine gelmeden internetten borcunu odesin mumkun oldugunca ugramasin vergi dairesine diyor. Bir cesit banka ya cevirmeye calisiyor. O yuzden de bir senesinde patlatacak bizi alim yapmayacak ya da cok az alim yapacak umarim bize denk gelmez.
-
@duymhuyguy kardeş sen çok yanlış anladınn onlarla kendimi bir tutmuyorum. Ben onların birlik olup bişeler koparabilmesinden bahsediyorum. Diğer dediğin mesele de çok bilgi sahibi olmadığım için konuşmak pek yeri değil. Ancak 7 8 sene önce mm ofisinde staj gibi bişe yapmıştım o zaman bile gelişmeler oluyordu internetin etkisi artıyordu o günden bugüne bir hayli kolaylık gelmiştir şüphesiz. Ama bu vergisini ödeyen ödemek isteyenler için olan bişe. Personel sadece vergi verenler için değil daha fazla vermeyenler için kontrol için alınıyordur a ve b grubu alımlar olur ama ne kadar azalacağını veya artacağını bence 2019 seçimlerinden sonra göreceğiz. Çünkü hala darbenin verdiği bir yoğunluk var binlerce insanın soruşturması falan filan. E 2019 da da seçimler var hadi o da etkiledi biraz alımları şişirdi. Ama ondan sonra rutini göreceğiz diye düşünüyorum. Bize ne patlayacak göreceğiz o kadar alım olacak dedi bakan ama kpssden önce ama sonra artık hayırlısı olsun diyorum sadece düşünmekten bazen beynim uyuşuyor resmen.
-
@duymhuyguy Şu an zaten denk gelen gelmiş siz hangi diyardasınız acaba.
-
@hamzaömerhalid cogu konuda anlasiyoruz zaten. Dediginiz gibi birlik olma yok ama twitterdan olacak bir sey degil bu diye dusunuyorum. Konular uzar gider. Suan elimizden gelen calismak ve sabretmek. Cunku bugun ilan gelmiyo diye aglayanlar yarin 2000 kisilik ilan geldiginde bekledikleri 8 9 ayi unutuyorlar bir anda. O yuzden bakanlarla direk baglanti kurabilecek dernek tarzi bir sey sart gibi.
-
@duymhuyguy kardeş burada bir etkinlik oluşturuldu herkes saldı herkes bırak dernek kurmayı. Devlet artık iibf mezunu almayacağız dese bir hafta millet konuşur muhalefet siyasi ranta çevirir bir ay sonra Twitter etkinliğine yine 500 kişi bulamazsın. Biz ilgisiz bir gurubuz. Atananlar da ne uğraşacağım diyordur atanamayan uğraşmayacaksa diyordur istisnalar hariç tabi..
-
@duymhuyguy çalışmak ve sabretmek konusunda kesinlikle haklısın. Önemli olan birçok şekilde bırakmamak madem bu yola girdik. Guydan elenip kaymakam hakim olanları söylerler hep nasip işte ne olacağı belli olmuyor.
-
@duymhuyguy bu hayalin gerceklesmesi icin daha 25 sene var hic yoksa. turkiyede yasayan herkesi metropollu beyaz yakali saniyorsunuz galiba google'a girip gogil.kom yazan milyonlarca insan vergisini internet uzerinden mi yatiracakmis? peki :))
-
@issiz Öyle olsa ne olacak ki ayrıca.Sen herşeyi makineye çevirip personel almayacak mısın.Böyle bir dünya var da biz mi görmüyoruz.Bizim ailemizde vergi,ceza vb. herşey internet yoluyla ödeniyor zaten kaldı ki yeni bir icatta değil bu.
-
Bugünde bittiğine göre ocak ayı duyumu umudumuz da bitmiş oldu. Kadir Koç şubat demişti şimdi de onu mu bekleyeceğiz
-
@ricardo dur ya bitmedi ben hala umutluyum gece 12 ye çok var
-
@hamzaömerhalid Saat 12 de hayatlar hayalleri yaşayacaz gibi geliyorda neyse bekleyelim umut fakirin ekmeği tabi
-
@ricardo bakalım göreceğiz bi bakmışız bi kardeşimiz müjdeli haberi vermiş.