2018 Guy Alımı
-
@hamzaömerhalid Mucizelere hep inanırdım zaten derim o zamanda
-
@ricardo gün doğmadan neler doğarmış derim bende
-
@hamzaömerhalid O zaman yarına güzel uyanmak dileğiyle
-
Askerlik için tecili bozsam sınava girebilir miyim arkadaşlar çok kararsızım yardımcı olacak olan var mı
-
@bybredd girebilirsin kardeşim.son sınavda askerdeyken başvurmuş.terhis olduktan 15gün sonrada sınava girmiştim
-
Dersane konusunda tespit yaptım sadece.
Yazdıktan sonra dersanelerle iletişime geçelim yazmış arkadaşlar.
Dersaneler 2017biter 2018broşürlerini hazırlarlar
Tespitti sadece kimse sizle iletişime geçmez
Hiç bir dersane bugüne kadar böyle bir şey yapamaz, yapmaz.
Size çare olana sarılın
Size çare olacak kimse ondan isteyinBurada Bakan beyi savunan arkadaşlar var.
Orasından burasında kibarlık yapmaya çalışanlar var.
Kendinizi yorarsınız sadece.
Ekmek verenin eli öpülür.
Ortada hiçbir şey yok adam yalıyorsunuz. -
Şimdi soracaksanız sorun
Anket ne oldu
Mektup ne oldu
31i değil mi bugünYazılacak o mektup
Bugün bitecek
Adminler yazacaklar
Gün daha bitmedi
BEni utandıracaklar burada.
Geceyi bekliyorduk yayınlayacaktık diyecekler.Hala iibfliler organize olamıyor tatavaları
Sorsanıza evladım mektup işi ne oldu
Bıkmadınız mı
Bir metin hazırlanacak
Anket yaptık, forum kendisi yapmayı tercih etmiş.
Tamam yapıldı bitmedi mi ?
Sorsana İibfli -
-
Her şeyden evvel kardeş bütüncül yaklaşımınla insanları töhmet altında bırakmaya hakkın yok. Bu dilini sürekli hale getirdin, kimse ses çıkarmadı diyerek her geçen gün de dozunu arttırıyorsun.
-
Biz bugüne dek neyi yapmışız neyi yapmamışız ortadadır. Senin 'emrivâkin' ile ya da sen bu duruma dair bir çıkarım yap diye bir şey yapacak değiliz. Bugüne dek ben hangi hareketin içinde oldumsa, hangi hareketi başlattımsa ben istediğim için yapmışımdır. Hiçbir zaman da kendimi geriye itmemiş, tersine hep önde bu kitle için bir şeyler yapmaya çalışmışımdır.
-
Eğer ki bu hitabınla devam edersen malesef bizim ailemiz içerisinde yerin yoktur. Bu jargonu düzeltmeni senden herkes adına istirham ediyorum. Bilesin ki bir daha istirham etmem. Çünkü fazlasıyla gıyabımızda atıp tuttun. Bu kadar sessizlik yeterli bence, bundan sonraki sessizlik senin sessizliğin olacaktır.
-
Senin takınabileceğin tavra karşı şunları da belirtmeden geçmeyeceğim;
-Dersane veya hocalar tarafında hareket ettiğimi söyleyebilirsin. Mesajlarım açıktır, eski mesajlarıma bakan hangi yayına ne şekilde eleştiri getirdiğimi ve bunu çoğu kişiden daha net ve katı dille yaptığımı görebilir.
- Bir Bakan ya da başka bir devlet büyüğüne saygı onun şahsı ile değil, işgal ettiği makam ile alakalıdır. Sen bu devlet terbiyesini edinemedin diye edinenlere böyle ithamda bulunma bence. Şayet bu ithamlarını bir gün dahil olduğun kurumlarda da sürdürürsen sorun yaşarsın.
-Mektup ya da başka bir metin konusunda senin daralttığın kapsamın dışında daha geniş bir hazırlık için varım dedim halen de sözüm geçerlidir. Biz söz verdiğimiz her şeyi bugüne dek yerine getirdik. Bu konuda da geniş kapsamlı çalışmalara talep olduğu anda metin yazmak benim için zor bir şey değildir. Kalemimiz en büyük gücümüz oldu bugüne dek. Hep de böyle olacaktır.
Şahsım ve Tercihini Yap Ailesi adına saygı ve sevgiler.
-
-
1 Bütüncül yaklaşımımın sebebi;
insanlara son bir ayda kazındırdığımı düşündüğüm,
alım rakamlarıyla, ayların yılları kovalayacağı, duyumlara takılmamaları, iibflinin twitterdan organize olamayacağı, içeriğin oranları tartışılmadan herkesin mektup örneği vermemesi gibi size göre sert olsa da farkındalığı arttırdım.-
Emrivâki söz konusu değildir.Bugün yayınlarlar "umarım utanırım" ifadesiyle emrivâki söz konusu olamaz.
-
Utanmayı dileyerek emrivâki yapılmaz.Ancak burada ben bir fikir bütünü öne sürdüm.
Sahip çıktınız.Kabul etmelisiniz
sorumluluğu fikirlerimi devrettim.Ancak son tarih 31ocak kısmı hatırlatılınca rahatsız olmamalısınız.Bu tarihi hatırlatmaya hakkım var diye düşünüyorum.
4)istirham edip savunma hakkı bıraktığınız için teşekkür ederim.
Beğenmediğiniz bir üslubum olursa sesimi kesersiniz .
Ancak ben buraya yazanlardan çok okuyup sessiz kalanların sesiyim.-
Dersane ve hocalar konusunun sizle alakası yoktur.Üzerinize alınmamanız gereken tek konu.Asla sizi işaret etmedim.
-
Burada rabia diye adlandırdığımız devletin kutsallarına laf edecek kişinin anlını karışlarım.Beni üzerimde kalmayacak çamurdur.Saygı başka şeydir, sevgisi olanların devleti saygısı tartışılmaz.Ancak bahsettiğin makam da geçicidir.Makama saygı olacaktır! Bahsettiğim şakşakçılıktır, kulluktur.
7)Şakşakçılığın kulluğun olduğu yerde devlet sevgisi de yoktur.Menfaat vardır.
En üzüldüğüm de bu menfaatin, bu küçük kullukların, insanların kurumların tutarlılığına kişilerin ağzından ifadeler de saygı duyduğumuz o insanlara zarar veriyor.- Son olarak
peşini bırakmayacağınız, yarım bırakmayacağınız işler olarak bakıyorsanız bu gibi tartışmalarla köstek olmayacağım.
Sorularımın cevabını alıp samimiyetinize ikna olana dek .
Daha kapsamlı derken Cimer'in yanına Bimer'i mi ekliyorsunuz?
Mektubun içeriğini mi genişletiyorsunuz?
Samimiyet demişken
Burada sizlere benim gibi değil de
saygıyla, umutla yazan hürmet gösteren insanlar var.
Bizi bilen bilir gibi cümlelere sık kullanma ihtiyacı duymamanızı, bu insanlara olan sorumluluğunuzu Cimer etkinliğiyle fazlasıyla somut olarak yerine getirmenizi istirham ediyorum -
-
@paretowilfredo hocam sizin görüşlerinizi burdaki çok kişi eminim önemsiyordur ve bu yüzden size çokca soru geliyordur. Öncelikle guy konusunda biraz geri plandasınız gibi hissediyorum diğer başlıklardaki yazılarınıza bakıyorum daha yapıcı ya da daha duyum odaklısınız ancak aynı durum guy durumunda malesef yok. Diğer başlıklarda araştıracağınızı belirtiyosunuz aynı durum burada yok burda sadece öngörü yapıyosunuz. Maliye Bakanlığının ketumluğundan bahsetmiştiniz bi ara ancak diğer kurumlardan ciddi duyumlar alan birisi bence guydan da alabilir. Siz böle geri planda olduğunuz sürece burda çok kalp kırmalar moral bozmalar olacaktır. Sizden ricam bize daha net bilgiler sunmanızdır. Buna gerçekten burdakilerin ihtiyacı var.
-
@meç Farkındayım dostum bunun. Bu konuda almış olduğum tek bilgiyi sizlerle paylaştım. Bunun haricinde alabildiğim bir haber gerçekten yok. Bunun sebebini de şu şekilde yorumluyorum, Bakanlığın net bir plan ve yol haritası yok. Çünkü bir hazırlık bir plan muhakkak bir yerde duyulmasa, bir yerden kulağımıza gelir. Geri planda olma sebebim malesef GUY konusunun manipülasyon ve yönlendirmeye çok açık olması. Priss kardeşimizin yaşadıklarını gördük malesef. 1000 emeği 1 dakikada neredeyse heba edildi. Bunu göre göre de hele ki sözümüzün bağlayıcılığı sıradan bir üyeden -kastım priss kardeşim değil- daha fazla iken dikkatli ve imtinalı davranıyorum dostum.
Ancak şundan emin olabilirsiniz. Bir bilgi aldığım vakit bunu kendime saklamam.
-
@paretowilfredo tamam hocam teşekkür ederiz bu durumda sadece beklemedeyiz o zaman.
-
@paretowilfredo bizim sorunlarımızın kaynağı bilgi veya duyumla giderilmez ki. Arkadaşlar farkında değil ama bugün ilan gelse, sınav , mülakat derken zaten 2018 kpss ye girmek zorunda kalacak herkes.
Bir etkinlik fikri atıldı ortaya ilk defa bu kadar umut etmiştim ben de kendi adıma ilk önce sadece guy sınavından bahsedelim diyenlerle genel sorunlarımızdan bahsedelim diyenler ayrıştı tartıştı fakat sorunlar ortak olunca herkes anket fikrine razı oldu beklemeye koyulduk etkinlik tarihi 31 ocak yani bugündü. Fakat siz de katılım az 200 kişiyle etkinlik olmaz dediniz ilk olarak
sonra kendine yontanlar var sessiz kalacağım dediniz şimdi de bir üyeyle tartışmaya giriyorsunuz. Bu sorun hepimizin değil mi neden ayrışıyoruz taraf tutmak tutmak zorunda kalıyoruz ? -
@pmb Öncelikle şunu söyleyeyim dostum, tartışmaya girmedim, rahatsızlık duyduğum konularda ikaz ettim yalnızca. Bunu da kaç gün sonunda ilk kez ve bir kez yaptım. Niyetim tartışma ya da polemik olsa sürdürüyor olurdum. Niyetim asla ikilik olmadı olmayacaktır da. Ancak şunu açıkça tekrar izah edeyim. 'kendine yontmak' tan kastım kısa vadeli hedefler için uzun vadeli çözümleri ıskalamaktır. Çünkü şu an 10 bin kişi Gelir Uzmanlığı sınavına girmeye hak kazansa bunun sadece 1/5'i iş sahibi olacak. Ben bunu istemiyorum, genel problemleri elimden geldiğince, dilim döndüğünce bir araya toparlayarak başladık harekete. Ancak söylediğim gibi hemen işin GUY ilanı noktasına evrilmesi benim şevkimi kırdı işin açığı. Çünkü bu şekilde bir yere varılacağına inanmıyorum. Yine söylüyorum daha kapsamlı hareket için ben çalışırım. Emek vermekten gocunmam. Bu konuya tekrar döneceğim, ancak kafamı toplamam gerek bir miktar. Bu açıdan da anlayışınızı talep ediyorum.
-
@paretowilfredo umarım yanlış anlamazsınız ama benim anladığım yapılan anket sonucunda '2000 kişilik guy isteyelim' şıkkı yoğunlukta olduğu için etkinliğe katılmıyor ve o şıkkı işaretleyenlere 'kendine yontuyor' diyorsunuz.
Ne farkeder ki guy isterken de genel sorunlarımızı yazabilirdik
ve ya genel sorunlarımızdan bahsederken de guy ilanı isteyebilirdik. Amacımız ortaktı ama araçlarda sapma yaşadık. Ufak ufak adımlarla aşabilirdik bu süreci bugün elli kişi mektup gönderirdi gelecek ay 100 olurduk. -
@pmb Ben anket ile çok alakadar olamadım açıkçası dostum. @Antimülakat kardeşim daha çok ilgilendi o konu ile. Çünkü o ara forumda da konuşuldu rahatsızlık geçirdim. Halen de çok sağlıklı sayılmam aslında ama işte şükür toparlandık biraz. Dediğim gibi zaten iyice toparlandığım vakit bu konuya bir daha kafa yoracağım. Ancak düşündüğün gibi o insanları hedef alarak söylemedim bu sözü. Sitemlerimi zaten dile getirdim bu hususta. Ama şu var evet asli isteğim köklü çözümler aramak. Bakalım inşallah yeniden konuşalım bunları.
-
Kendine yontmak tabirine sadece ben alındım diye düşünüyordum ama alınan arkadaşlar da varmış . Çünkü ankette bu yöne kayan bir şık vardı.
-
@berceste Yo anket ile alakalı bir söylem değil dostum tekrar söyleyeyim çünkü hiçbirinizin gönlünü kırmak için söylenmiş bir söz değil o.
-
@paretowilfredo öncelikle çok geçmiş olsun.
ben de bu konuları tekrardan konuşmayı umuyorum.
Fakat şunu da eklemek istiyorum bu etkinlik için en uygun zaman bu aylar. 10-15 gün veya bir ay sonra çok geç olabilir. -
@paretowilfredo çabanızı görüyoruz hocam size sözümüz yok. Sizin yazınızı okuduktan sonra kendi kendime bencillik mi ediyorum diye sorguladim. Ufak başlangıç olarak kadro talep edilir ardından daha etkili katılımlı etkinliklerle diğer sorunlarımızı dile getiririz diye düşünmüştüm. Belki de biraz eksik düşünmüşüm.