2018 Guy Alımı
-
@duymhuyguy İlan haberini mı verecek dersin
-
@duymhuyguy 5. Günün şafağı derken ?
-
@duymhuyguy 29 Mayıs Salı Akşam saat 08.30 civarı diyerek ne yapmak, nereye varmak istemektesin? Şayet bu bir algiysa linç yersin benden demesi :)))
-
@gannicus, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
Yarın Akp seçim beyannamesini açıklayacak. Vaadlerini sıralayacak. Şahsen ondan sonra Naci Ağbal 'in da bir açıklama yapmasını bekliyorum. ( Duyum değil )En kotu birkaç gün içinde. Zaten yine birşey soylemezse sanırsam bizim için umutlar yavaş yavaş tükenir.
Dedgin gibi yarin aday tanitimi olacak ve secim beyannamesi aciklanacak..asıl kampanyaya yarından sonra baslayacaklar.bizler icinde ilerleyen günlerde açıklama neden yapmasınlar..onlarca danismanlar seçim vaatleriyle ugrasan insanlar vs var illaki birisi bizden bahsetmistir(insaallah)..böyle kritik bir seçimde bizi görmezden gelmezler diye umut ediyorum
-
Yarin demisim yanlislik oldu..bugün :))
-
@duymhuyguy @ronay92 @sa55 adam lotrdan alıntıyla espri yapmış gençler sakin olun.
-Yok beyim aragorn biz yalnızız. -
@sinek önce kendim için sonra sizin için sonra forumdaki tüm dostlar için şunu söylemeliyim hocam .. Rabbimiz Bakara Süresi 216. ayette buyurur ki : ’’ Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür.Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir,siz bilmezsiniz.'' ... Hikayelerimiz aynı hocam ,, çok çalışıyoruz ,, çok hakediyoruz ama her seferinde eleniyoruz ,, ama buna da şükür hocam ,, olmayanda da bir hayır var belli ki ama şuan için o hayrı göremiyoruz .. Biraz daha sabır bakalım ,, Allah rızkımıza kefildir ,, Allah kolaylık ve sabır versin size ..
-
@moonlight ben imama sordum. Dedim hocam durum boyleyken boyle. Surekli mulakattan eleniyorum. Referans torpil vs cok donuyor dedim. Bu kader midir dedim? Hoca dediki bu kader degil bu hirsizliktir. Baskasinin nasibini calmaktir dedi. O gunden beri ben artik kader kismet nasip kelimelerini kullanmiyorum. Suna inaniyorum. Namuslular ve namusuz hirsizlar.
-
@thorstein-veblen duygulandım sarılmak istiyorum
-
@asyasy 3 yıllık KPSS mağduriyeti sonrası mali müşavirlik stajımı başlattım zar zor staj yapacak yer buldum şimdi de çalışanlar iş göstermek istemiyor işe yaramıyor pozisyonundayım ve canım sıkılıyor yüksek puanlar al elen stajı başlat hala bir olduramamazlık
-
Kardesim bu ülkede fetocu köpekler ve onlarin ayakcilari Ösym binasina hat cekip tüm sinav sorularini çaldilar. emegimizi emanet ettiklerimiZ ise sadece izledi. Bu ulkede istisnasiz bütün sinav sorulari bisekilde hirsizlarin eline gecti. Ve hep magdur olan kazik yiyen namuslu vatandas oldu. Hakkimi helal etmiyorum en kucuk payi olana dahi
-
@asyasy bu arada KPSS bilginle ilk girişte kazanırsın
-
Bu serefsiz hirsizlardan kurtulduk derken bu defa da mulakatta hirsizliklar basladi. Yazili sinavdan birinci olan şahsimi mulakatta eleyenler Sizde Allah korkusu yok mu lan basinizi yastiga nasil rahat koyabiliylrsunuz!
-
İçimden bir his bugün ilan gelecek diyor:)
-
DİYANETE SORDUĞUM SORU:
Merhaba iyi günler. Bu dönemde sözlü mülakatlarda karşıma çıkan refarans konusu hakkında bilgi edinmek istiyorum. Birçok kurum da sözlü mülakata girdim ve kpss puanım sözlü mülakatı kazanan bazı adaylardan yüksek olmasına rağmen sözlü mülakatlardan elendim. Bazı mülakatlarda elenme sebebimin refaransımın olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Refarans arayışına girmiyorum. Refarans ayarlayıp işe girmenin kul hakkı olduğu düşüncesindeyim. Genelde mülakatlarda refaransı olanlar sözlü mülakatı geçiyor olmayanların çoğu eleniyor .Refaransın bir nevi torpil yerine geçtiği düşüncesindeyim. Çevremdeki bazı insalar herkes refarans ayarlıyor sende ayarla diyor ama benim vicdanım el vermiyor başkasının hakını çalmayı. Refarans ayarlayarak mülakata girsem o mülakata girenlerden bir kişinin bile KPSS puanı benden yüksek olsa ve ben kazansam benden puanı yüksek olan kişi elense ben o kişinin kul hakkına girmiş olurum diye düşünüyorum. Refarans ayarlayarak girilen iş başkasının kul hakkını yemek yerine geçmez mi ? Refarans ayarlayarak girilen işten kazanılan paralar başkasının hakkı olmaz mı ? Bu işten kazanılan paralar haram olmaz mı ? -
@asyasy, içinde söyledi: 2018 Guy Alımı
DİYANETE SORDUĞUM SORU:
Merhaba iyi günler. Bu dönemde sözlü mülakatlarda karşıma çıkan refarans konusu hakkında bilgi edinmek istiyorum. Birçok kurum da sözlü mülakata girdim ve kpss puanım sözlü mülakatı kazanan bazı adaylardan yüksek olmasına rağmen sözlü mülakatlardan elendim. Bazı mülakatlarda elenme sebebimin refaransımın olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Refarans arayışına girmiyorum. Refarans ayarlayıp işe girmenin kul hakkı olduğu düşüncesindeyim. Genelde mülakatlarda refaransı olanlar sözlü mülakatı geçiyor olmayanların çoğu eleniyor .Refaransın bir nevi torpil yerine geçtiği düşüncesindeyim. Çevremdeki bazı insalar herkes refarans ayarlıyor sende ayarla diyor ama benim vicdanım el vermiyor başkasının hakını çalmayı. Refarans ayarlayarak mülakata girsem o mülakata girenlerden bir kişinin bile KPSS puanı benden yüksek olsa ve ben kazansam benden puanı yüksek olan kişi elense ben o kişinin kul hakkına girmiş olurum diye düşünüyorum. Refarans ayarlayarak girilen iş başkasının kul hakkını yemek yerine geçmez mi ? Refarans ayarlayarak girilen işten kazanılan paralar başkasının hakkı olmaz mı ? Bu işten kazanılan paralar haram olmaz mı ?
BU DA DİYANETTEN GELEN CEVAP:Hak edene görevin veya işin verilmesi adalet, hak etmeyene verilmesi ise haksızlık ve zulümdür. Bu itibarla liyakat sahibi olduğu halde hak ettiği görevi alamayacak kişinin referans talebinde bulunması kul hakkı ve bu kimseye yardımcı olmak da iltimas/torpil niteliği taşımaz. Bu manada o kimsenin ehil olduğuna dair referans olmakta sakınca yoktur. Ancak şu kadar var ki; referans, başvuranın ehil olduğuna dair kendisine itimat edilen bir kaynak olarak görülmeli yoksa haksızlığa bir alet olarak uygulanmamalıdır. Nitekim referans, başkalarının hakkını gasb etmek için olursa caiz olmaz.
-
@gozde41 Hocam ne güzel histir o
-
@mathilda umut Gözde nin ekmeği napalım:))
-
@i̇şsiziibfli oda doğru
-
@asyasy hocam
" Ancak şu kadar var ki; referans, başvuranın ehil olduğuna dair kendisine itimat edilen bir kaynak olarak görülmeli yoksa haksızlığa bir alet olarak uygulanmamalıdır. "Derken burada ince bir çizgi var . Bu adam ehil diye kaynak gösterirken zaten diger adaylar açisindan haksizlik ortaya çıkmakta.
Boyle şeylerden tamamden uzak durmak lazim. Sonuçlari ağır olabilir Allah muhafaza.