2018 Guy Alımı
-
Bu saatten sonra ilan gelmez diyen arkadaşlar vardı.Bende bi ara umutsuzluğa düştüm.Fakat bugün Cumhurbaşkanımız aylar sonra ilk kez Uber'e tepki gösterince tuhafıma gitti.Kaç aydır taksiciler tepki göstermesine rağmen en ufak açıklama yapılmamıştı.Bizde de neden böyle olmasın.Sesimizi daha fazla duyurabilirsek ilan gelir.İnşallah gazete ilanı işe yarıyacak.
-
@enki inşallah hocam inşallah hala umudumuz var.
-
- mesaja ulaşmadan ilan gelir mi
-
10 bin olacak çıkmamış yazıda
-
@veblenist hocam bu yazıyı okuduktan sonra ohh be dedim. Nihayet asıl amaca yönelmiş bir insanı gördüm dedim şu forumda. Ben de söylediğiniz her şeye katılıyorum. İBF okuduğumdan hiç pişman değilim. Bu süre zarfında arapça farsça osmanlıca ingilizce öğreniyorum ve paradan daha çok keyifli geliyor. Ekonomi tarih dış politika kafamızda dil ile daha güzel oturuyor. Ankarada iseniz Nuri Pakdil i ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Üstad arapça ingilizce arapça fransızca biliyor. Evine baktığımızda o kadar mütevazi ve maddi zenginliği yok. Onun için para önemli değil. Önemli olan ilim bilgi. Kendimizi üzmenin manası yok. CSO konserleri müze ziyaretleri opera ve dahası kurslar kendimizi doyurmamız için çoook şey var..
-
@zümrüdanka söylediğinizi not aldım hocam. Aldığınız keyfi tahmin edebiliyorum. Gerçekten başka bir lezzet. Umarım bu süreci de çabucak atlatırız ve kurtuluruz.)
-
@veblenist hocam üstad Nuri pakdil e ulaşmak isterseniz menejerine nasıl ulaşılmasını anlatabilirim. Bana çok şey kattı. İnşaAllah size de nasip olur. Önemli olan yolun sonuna gelmek değil. Yolda olmak..
-
Açıkçası Guy dan umdumu kestim. 1 yılı aşkındır ilan gelmiyor. 1 yıl da bunun yazılı sınav, mülakat ,sonuç açıklama ve güvenlik soruşturması aşaması var. Ömürden ömür gidiyor. İlan gelse ne olacak ki sanki beni mi alacaklar diye soruyorum kendime. Bir zamanlar her tarafa cemaat adamını yerleştiyordu. Mülakatlarda hakkımızı çalıp duruyorlardı. Şimdi de iktidar yanlıları her tarafa kendi adamlarını yerleştiriyor. Bu durum sadece bu iktidar süreci için geçerli değil. Hangi iktidar gelse kendi adamlarını sağa sola yerleştirmeye çalışacak yani yine bişey değişmeyecek. Bir siyasi görüşü felanda savunduğum da yok yalnış anlaşılmasın. Gerçekten çok Yoruldum sıkıldım artık ders çalışmaktan, insanların her memur alımı ilanında beni arayıp memur alıyolarmış niye başvurmuyon demeleri ve işsizlik gerçeketen yıprattı beni artık kendimi genç bir insan olarak dahi görmüyorum. İnsalarla muhattap olamamak için çoğu zaman dışarı bile çıkmak istiyorum. Çevremdeki arkadaşlarımın çoğu iş sahibi oldu ve ben hala ders çalışma masalarında zaman geçiriyorum. Tek isteğim bu ülkeden adalet herkes hak ettiği yere gelsin. Adil bir sistem getirilsin. Mülakatlar da insanlar sudan sebeplerle elenmesin. Polis, öğretmen, asker,hemşire....bir çok kuruma memur alıyorsunuzda neden MALİYE Bakanlığı memur almıyor. Allah herkese sabır versin.
-
Duyumcular yok mu son 1.5 ay.
-
@i̇şsiziibfli hocam ilan gelsin inşallah da kpss sonrası olsun sınav farketmez
-
@walrass06 seçim öncesi bu ilan gelmezse benim pek umudum yok hocam. Moral bozmak amaçlı değil kesinlikle gerçekçi olmak lazım. Dediğiniz gibi keşke gelse de sınavdan sonra olsa ama 2017 puanlarımızı kullanabilsek.
-
@i̇şsiziibfli başka bir bakan olsaydı hem ekim-kasım gibi alım yapardı hem de seçim var diye nisan-mayıs gibi yapardı.. bizimki yapmamak için direniyor ne diyelim Allah ından bulsun
-
@asyasy 14 aydır gelsin dediğimiz Guy'a %20 girecek %80 yine yarı yolda kalacak.Sonra yeni başlayanlar hariç kimsenin ilan bekleyebilecek sabrı olacağını sanmam.Guy gelince herşey çözüme kavuşacakmış gibi bir sinerji hakim şu an.Sonrasın da hak arama evresi ve sonra yine isyanlar göreceğiz.Bu döngü böyle devam eder.Elimizden de birşey gelmiyor
-
@fernando-reges Maalesef ki öyle 2000 kişilik bir guy ilanı gelse aşşağı yukarı 15000 insan umutlanacak 13000 kişinin umudu kursağında kalacak. KPSS puanı ile direk atama yapılsa en azından kim kaç puanla iş sahibi olacağını bilir. Hak eden hak ettiğini emeğinin karşılığını alır. En küçüğümüz burada 25 26 yasında bu yıldan sonra kimse kolay kolay KPSS A ya umut bağlayacağını zannetmiyorum. Maliye bakanı çıkıp deseydi biz bu yıl alım yapmayı düşünmüyoruz deseydi insanlar en azından umudunu keser kendine bir yol çizer. KPSS B ye alışmak zor geliyordu ama şuanda daha mantıklı gelmeye başladı. KPSS B den 85 puan alsan en az 10 tane mülakata girebiliyorsun. KPSS A dan 1 yılı geçmiş hala bir adam akıllı ilan yok
-
Arkadaşlar tam da onu diyecektim bizler neden b'ye yuklenmiyoruz? Tamam a kadar kolay değil belki iyi bı puan almak ama en azından birçok olan geliyor ve de kurum sınavı saçmalığı yok atanmak daha kolay değil mi? Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa
-
Üstelik maaşlarda fena sayılmaz hatta bazıları uğruna bu kadar yanıp tükendiğimiz guy gibi değil mi ben alanı ikinci plana attım alandan 90 almak.icin ugrasacagima p3 den 80 kusur daha mantıklı gibi
-
@ronay92 Hocam biz bu yola çıkarken hep bizden öncekiler otur alana çalış az bir puan alsan iyi bir yerlere gelebilirsiniz düşüncesini aşıladı ama maalesef dedikleri tutmadı. Yılda ili defa gelen Guy a millet burun kıvırıyordu şimdi ise guy bile elimize geçmiyor.
-
@asyasy işte o zamanlarda alımlar iyiydi rasyonel olan şu an b grubundan atanmanin daha kısa süreli ve kolay olduğu tabi puan varsa. Ben şunu öğrenmek istiyorum alanda direkt kadro olayı yok mu hepsi mi sözleşmeli başlıyor ve de mülakat olmayan kurumlar hangileri mesela biliyor musunuz?
-
@ronay92 Hocam siz Alanı yine de tamamen bırakmayın. Bu ülke de neyin ne olacağı belli olmuyor.
-
@ronay92 Ben çalışıyorum ama yeterli olacağını sanmam.Eskiden B'den atanmak zordu şimdi A'dan.78 ile Gümrüğe atanmıştı bir arkadaş.Bu arada Çeko çalışmanızı da tavsiye ederim.Sgk denetmenlik alım konusunda Guy'dan kat kat daha istikrarlı