2018 Guy Alımı
-
@veblenist ben uluslararası vasıftan bahsediyorum. çünkü sadece bu ülke içerisinde değerli gibiyim(!) uluslararası arenada emin olun hiçbirimizin bir değeri yok kendinizi vasıflı görüyorsanız, -kendinizi- fazlaca geliştirmiş olduğunuzdandır. onu da yapmış iseniz zaten devlette işiniz yok ülkedeki dev şirketler kapardı sizi. bu konuşmayı ekşi üzerinden yapmış olsaydık anlardım da bu forumdan yapıyorsak dev şirketler tarafından kapılmadığınız anlamına demektir. sana öğretilen bikaç türkçe dersleri ezbeleyip vasıflıyım diyebilmek saçmadır, vasıf bu değil. örnek vereyim, kardeşim henüz 16 yaşında ve türkçe hariç 2 dil biliyor, ingilizce neredeyse anadili gibi. bu insanlar da bu ülkede kalmıyor malesef. bunu nasıl başardı derseniz anadili ingilizce olan bir ülkede doğdu, diğer dili ispanyolca; onu da özel derslerle sağladı, şu anda türkiye’de. şimdi onunla kendimi nasıl bir tutayım ? benim yaptığım birkaç türkçe dersi ezberlemiş olmak mı vasıf ?
*
*
Pek tabi bir polis ve öğretmen alımları kadar bir beklenti içerisinde değilim çünkü ihtiyaç sayıları farklı, katılıyorum. Şunu da belirtmem gerekir açılan bu kadroların yarısı ihtiyaçtan ziyade ses çıkarıldığı içindir.
bir tarih öğretmeninin bankada işi nedir ? buna neden karşı çıkmıyoruz ? ya da açılmayan ama ihtiyacın olduğunu bildiğimiz kadroları açılması için birlik olmuyoruz(son birkaç ay haricinde) sitemim bunadır.
ayrıyetten ben binlerce ilan beklemiyorum olması gereken, devletin ihtiyacı olan sayı da 3-5 kişi değildir bundan da eminim.son olarak kendini vasıflı görüyorsan ki öyle gözüküyor. avrupa’nın en kıytırık ülkesi olan polonya’ya bir başvuru yap bakalım kabul edilecek misin ? ülkenin belli başlı birkaç üniversitesinin mühendislik bölümleri ve birkaç tıp bölümü haricinde hiçbirimiz edirne’den dışarı ayağımızı atamayız. bunu da göremiyorsan kendini tanımıyorsun demektir.
-
Tag ne arkadaşlar bende gözükmüyor tt de.
-
@thorstein-veblen #iibFiçinKadroVakti
-
@2iki hocam vasıflı insanlar büyük şirketlerde çalışır diye bir bakış açısı mı var? Polonya’da yüksek lisans yapmak istiyorsanız okul puanınızın iyi olması ve dilinizin iyi olması gerekiyor. Her işin kendince kuralı var. Değişik bir bakış açınız var. Neyse konuyu kapatıyorum, buradan bir şey çıkmaz.
-
İlk yirmiden niye ciktik acaba
Göremiyorum -
Arkadaslar ben basligi goremiyorum. Kac tweet oldu en son 8binlerdeydik.
-
@veblenist yüksek lisanstan sonra kaç kişi o ülkelerde kalabiliyor incelemeni öneririm.
gündemden düştük biraz daha destek arkadaşlar eşiniz dostunuza haber verin tekrar gireriz, bırakmayın.
-
Arkadaşlar Twitter kaynaklı bir sıkıntı oldu. 9800 civarı twet atıldı ancak gündemde kısa süre kalabildi. Gündemde de kalmak için aldığımız Tagı destekleyen satıcı da gündemde var görünüyor fakat Mobile uygulamada sıkıntı çıktı sanırım daha sonra masaüstü sürümden de gündemden çıktı. Twitter kaynaklı sıkıntı olduğu için tag satın aldığımız kişi para talep etmedi. Parasal bir kaybımız olmadı yani.
-
@duryy yeniden yapabilme imkanı var mı ?
-
@thorstein-veblen Bugün olmaz. Cumaya kadar her gün yapacaktım. Cumarteside yaparız artık.
-
Simdide twittera girilmiyor. Ahhh bizim bu sansimiz ne olacak?
-
@duryy yapılabilecek herşeyi yaptık sanırım özellikle sen ve nickini unuttuğum bir kaç arkadaş, allah razı olsun sizden kardeşim bu saatten sonra olmaz ise allah onları bildiği gibi yapsın.
-
İssiz kaldığıma mı üzüleyim okuduğum bölümün hic bir seye yaramadığina mı üzüleyim yok gercekten bn kafayı yedim.İkinci üniversiteye ugraşsaydım suan mezun olmustum.Bu nasıl bir düzen alım yok ya a grubundan resmen.Artik 3 4 yıldan sonra insan motivede olamiyo ki.Toplasan 4 yılda 5000 kisi bile atanmamistir A grubundan ve hala biz bn neyi bekliyoruz?
-
Arkadaşlar seçimler yaklaşıyor aklınızı başınıza alın seçimlerde ona göre oy verin. mevcut hükümet yine var olursa bundan sonra kpss A için bütün umutlarınızı tüketebilirsiniz. 4 yılda adamlar toplam 10.000 kişi atamamışlardır. yeni gelen atayacak mı diye düşünmeyin. hiçbir gelen bunlardan daha kötü olamaz. bunu siyasi olarak algılamayın hepimiz aynı yoldayız ve durum ortada.
-
@thorstein-veblen Allah razı olsun kardeşim cümlemizden. İnşallah karşılıksız bırakmazlar bunca emeği.
-
Ne günah işledikte bu zamanlara denk geldik. Özel bir banka da 2016 yılında uzman yrd.olarak başvuru yaptım.mülakat başarılı geçti.şuan uzman olmuştum.Ailemi dinleyip bu bataklığa giren kendime mi kızayım yoksa KPSS diye ısrar eden aileme mi. ?
-
@morand bi bitmediniz .. hadi ordan
-
Soyle dusunmeye basladim " acaba biz devletin yanlis kurumundan mi ilan bekliyoruz? Yada komple yanlis devletten mi? Yoksa biz gorunmez miyiz? Yada duyulmuyor mu sesimiz?". iktisat calisip bilincaltinda da ilani dusununce boyle olur iste.
-
@ikiyüzonaltı az sonra yasaklancan niye küfür ediyorsun ki
-
@ikiyüzonaltı bu arkadaş aynı lafları daha bir kaç gün önce Sayıştay başlığında da etti. Burası sizin zannettiğiniz sözlük sayfası değil. Terbiyenizi takının. Ne ben ne diğer üyeler sizin ettiğiniz küfürleri okumak zorunda değiliz.