Bedelli Askerlik 2018
-
Forumdaşlar Kandıra/Kocaeli var mı aramızda
-
Arkadaşlar E-Devlet'te yazan sevk tarihine yol izni dahil mi? Bir de gitmeden sevk kağıdını alın yazıyor. Sevk kağıdı, E-Devlet'te yoklama sorgusunda çıkan belge mi yoksa başka bir şey mi?
-
Bedellide dogum ölüm izni veriyolar degil mi arkadaslar?
-
@legolas veriyorlardır hocam.
-
Bedelliye gidecek arkadaşlar çok fazla alışveriş yapmasanız da olur orada ihtiyaç duyulan herşey var.
Komutanlar çok iyi,esnek davrandılar. Söğüt'ün ilk bedellisi bizdik. Gitmeden kafanızda öyle elit bir ortama gidiyormuş gibi düşünceler olmasın. Oraya gidince askerliğin şart olduğuna inandım. Ben 1. bölükteydim çok rahattı. Kahvaltı dışında yeneklerimiz çok iyidi. Kahvaltı konusunda uzun dönemler de komutanlar da sikayetçiydi. Duş konusunda hiç sorun yaşamadık. Hergün sıcak su vardı. Bizimle ilgilenen uzmanlar ve diğer komutanlarımız gayet iyi insanlardı. Çok da sabırlı insanlardı. Okumuş insanın salağına,kurnazına tahammül etmek biraz daha zor oluyor.
Askerliğini sevk ala ala tamamlayıp komando fotoğrafı çekinen,hasta numarası yapıp akşam koğuşta bununla övünen,her içtimaya saati belli olmasına rağmen sürekli geç kalan ve herkesi bekleten,izmaritleri yere atmayın diye uyarıldıktan 2 dk sonra izmariti ve paketi yere atan süper zekalı insanlarla (doktorundan muhendisine,akademisyenine kadar böyle) birlikte askerlik yapacaksınız çıtayı kafanızda yükseltmeyin. Ekşi Sözlük'te bir iletide anlatılmış "ayakkabı boyacısı tipli uzmanlar" yakıştırması dışında yazılanlara katılıyorum
https:/ /eksisozluk.com/entry/85985596
Burada da bir tane salak demişti "Pembe tezkere vericeklermis ehi ehi ehi " diye. Türk askerine bu yakıştırmayı yapmak hainliktir. Bu lafı bir tane kursiyer uzman bizim bölüktekilere söylemiş. Bu hakaret üstüne şikayet ettik ve o kişi disiplin cezası aldı. Komutanlarımız gerçekten iyiydi Allah hepsinden razı olsun. -
@nairu24 bana yazmak istediniz sanırım. Gimsa 'nın fiyatları her Gimsa'da aynı farketmez hocam. Batıkent Gimsa ulaşım yönünden rahat.
-
@legolas Veriyorlar hocam ama askerlikten sayılıp sayılmadığını bilmiyorum. Sınav için gidenler verilen izin askerlikten sayılmamıştı. Fazladan 1 gün daha kaldılar orada. Bazı yerlerde de askerden sayılmış.
-
Guy mulakat icin izin alabilirmiyim dostlar.İzin vermeme gibi bir olasilik olmaz degil mi.
-
@enki Alırsınız hocam sorun olmaz.
-
@enki millet çatır çatır alıyor hocam rahat ol. Teslim olduğunda ilk iş iznini iste kısa süre kalınca sorun çıkaran olmuş.
-
Bence buna başvuran her türlü karlı çıktı.
-
@tyr61 Maltepe'de hangi birlikte yapmıştınız?
-
@bulbasaur 1.boluk de
-
@tyr61 Birliğin adı İkmal ve Maliye Okulu muydu yoksa başka bir şey miydi?
-
@bulbasaur ikmal ve maliye okulu Maltepe de Kenan Evren kışlası .
-
@tyr61 Ben de pazartesi günü oraya gidiyorum. Kontakt lens kullanıyorum. Orada kullanmak zor olur mu? Hijyeni sağlayabilir miyim? Hijyen bayağı kötüymüş duyduğum kadarıyla.
-
@bulbasaur yani korkutmak gibi olmasın da kardeşim hijyen falan hak getire lensi bırak gözünü kaybetme. Kısaca diyim rezil pis bir yer.
-
@tyr61 Anladım, sağolun.
-
Arkadaşlar bedelli için 2020 ocakta gidecem inşallah ama e devletten askerlik durum belgesi çıkardığımda 4 mayıs 2019 kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor 2020 ocak demesi gerekmiyor mu acaba
-
@tyr61, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
@bulbasaur yani korkutmak gibi olmasın da kardeşim hijyen falan hak getire lensi bırak gözünü kaybetme. Kısaca diyim rezil pis bir yer.
Kardesim ne guldum su mesajina ya :)) @bulbasaur kardesimin ise gayet metanetli birsekilde anladim sagolun demesi ise efsane olmus :))