Bedelli Askerlik 2018
-
@refik-soydam hocam sizce bedelli bekleyenlerin ve bu imkana sahip olanların yüzde kaçı bu hükümete oy verecek ? Bence bu kitlenin zaten yüzde 85 i her ne olursa olsun ak partiye oy vermeyecek kitle ... Bu yüzden seçimden önce bu büyük risk alınmaz... bedelli çıkarsa asıl oy alacağı yerden çok oy kaybeder hükümet .. saygılarımla
-
@siyahbeyaz yanlış düşünüyorsnuz hocam, önceki bedelliden yararlanan ülkücü, akpli vs bir çok insan tanıyorum. Bedelliye en sert tepki ülkücü kesimdedir onlar bile eskisi gibi düşünmüyor artık.
-
@siyahbeyaz bedelli bence de yaklaşık %60 minimum başka partiye oy verecek...başkanlık seçiminde rte verebilir... ve artı bilgi bence %90 ve üstü oranda ne olursa olsun kararı net kişilerin, her ne kadar orada burada net değili, şarta bağlı olduğunu söyleseler de çoğunluk net, ve bunu siyasi kurtlar çok iyi biliyor...bundan dolayı ötelenecek ki kayıplara neden olmasın, sonrası için sözünde durur mu emin değilim...ya da membiç gibi yada başka bölge gibi bir sıcak çatışma ortamı olması...sonuçta bizden daha ilerisi hakkında fikirleri var, buna dayanılarak da sözler kullanıyor olabilirler...çok yönlü bir konu, değerlendirme yapmak da oldukça zor...
-
@kartel06 hocam görüşlerinize saygım var ama bence bedelliden yararlanacak bir ÜLKÜCÜ ile fenerbahçenin şampiyonluğuna sevinen bir Beşiktaşlı aynı şeydir.. eşyanın tabiatına aykırı bir durum...
-
@siyahbeyaz vallahi teoride evet pratikte hayır. Düşüncemi değil yaşadığımı söyledim, dün yine aynı şey oldu baba bedelliye karşı büyük çocuğu bedelli yapmış küçüğü bedelli bekliyor herkes ülkücü.
-
o zaman onlar için "mümbiç i dolaşıp da gel" şarkısı parasını vereyim benim yerime de dolaşta gel" şeklinde değişmiştir... başkasına uygulanacak ise başka, kendisine uygulanınca başka olan ÜLKÜCÜ, sadece sözde olabilir, ya da çıkarları devam ettiği sürece...
-
Bedelli askerlik konusundaki istatistik:
CHP'li seçmenin yaklaşık %20'si karşı değildir.
MHP'li seçmenin yaklaşık %3'ü karşı değildir.
HDP'li seçmenin yaklaşık %10'u karşı değildir.
Diğer parti seçmenlerinin yaklaşık %3'ü karşı değildir.
AKP'li seçmenin yaklaşık %30'u karşı değildir.AKP'li seçmen için bu konuda verilen oran dönemsel olarak değişmektedir. Bugün oran %10a düşer, yarın oran %40a çıkar. AKP'de en önemli mesele anket olayına ciddi anlamda önem verilmesidir. Nabız yoklamalar bundan kaynaklanmaktadır. Öyle ya da böyle 2019 başı için bedelli yasası çıkacaktır dostlar.
-
arkadaşlar bedelli gelirse kaç dogumdan sonrası için geçerli olur ayrıca ne kadar olacagı konusunda söylenti var mı ?
-
@krm01 91 doğumluları kapsamasına kesin gözüyle bakılıyor. 92 doğumlularda da olasılık yüksek diğerlerini bilmiyorum.
-
@aliveli 2019’a kalırsa bedelli 92 doğumluları kesin kaplar ama tahminim 15 mayısa kadar gelişmeler olacak bu sene bedelli yasası çıkacak.
-
İttifak haberi de geldiğine göre bedelli için paraları hazırlayın.
-
yarın bir açıklama yapılacağı söyleniyor. Ya bedelli askerlik çıkar ya da seçimden sonra bakarız denir ama ikincisini kimse yemez
-
inşallah cıkar.6 ay gidipte izmarit toplamanın yat kalk sürün yapmanın hiç bir anlamı yok.
-
Askerdeyken bedelli çıkmayacak diye sağlam kaynaktan haber almıştık.Döndükten sonra bekleyen herkese beklentiye girmemesini tecili bozdurup gitmesini tavsiye etmiştim.Tabi burası Türkiye seçim kritik bir hal alırsa yarın herşey olabilir tek ihtimal bu.Gördüğüm kadarıyla bedelli bekleyen epey bir kitle var
-
@fernando-reges hocam askerliğinizi ne zaman yaptınız? Aksine ben de 2 ay önce askerde olan bir arkadaştan bedelli çıkacak diye bilgi almıştım. Diş hekimi olan arkadaş diş hekimlerinde bile fazlalık var, konuşuluyor bedelli demişti.
-
@agor Ben yapalı 1 yıl oldu hocam.Koğuşumla MSB arası 5 dakikaydı.Memurlar,haberciler vs. kulağımıza geliyordu birşeyler.
Dediğiniz olabilir hocam bu bir kişinin isteğine bakar.Ama asker tarafı da pek olumlu bakmıyordu.Zaten aksi olsa bu zamana kadar çıkardı.
Seçim ne kadar ciddiyete binerse o kadar çıkması olası olur.Mecbur kalınırsa yarın bile çıkabilir
Hepiniz için hayırlısı olsun -
Twitterda 170 B tweet olmuş, sağlam baskı yapıyorlar, cumhurbaşkanının ağzından da değerlendirme sözleri çıktı, bedelli çıkacak gibi duruyor da zamanını tahmin etmek zor, belki bu akşam, belki 2019 mart, her halükarda çıkacak ama o bedelli
-
Çalışmaların başladığı yönünde haberler başladı, bunu boş bir ümit olarak da görebiliriz gerçekten atağa geçildiğini de düşünebiliriz. 20-25 bin arası bir para ile 28 yaştan bahsediyorlar, hadi hayırlısı ile çıksın da bekleyenler biraz rahatlasın.
-
Ya zorunlu askerliği kaldırsalar ya da bedelli gibi uygulamalar yapmasalar. Gerçekten saçma.
-
20-25 bin arası paranın ben gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Devlette bütçe açığı çok ve bedelli ücreti ne kadar az olursa talep o kadar artar. Bende bedelli bekleyen birisi olarak 15-18 arası ideal diye düşünüyorum. Umarım çıkar ve hepimiz kurtuluruz. Yaş olarak 91lileri kapsayacak bence. 20-25bin arası olursa talep az olur. Ekonominin durumu belli nihayetinde.