Bedelli Askerlik 2018
-
Yıllardır chp'den haze etmeme sebebimdir her kafadan bir ses çıkar, bugün akp sözcüsü diyor bedelli askerlik gündemimizde yok. Dün Başbakan'ın açıklaması tam tersi yönde, ne anladık bu işten?
-
Mahir ünal dan açıklama: "Bedelli gündemimizde yok". Yalan oldu.
-
@ori daha bunun üstüne çooook konu döner gibi görünüyor.
-
@burcuburcu Bence de :((
-
Cevir kazi yanmasin durumu. Secime kadar sicak tutarlar. Gelmesini istemeyen bile artik gelsinde gundemden düşsün der. O hesap yani bence gelecek secime yakin aciklanir. %20 ötv indirimine finans.
-
Hem bedelli bekleyen hem de bedelliye karşı olan kesimlerden tepkiler var, tüm bunları ölçüp biçmeden kesin bir şey söylenemeyeceği için parti içinden biri olabileceğini biri de olamayacağını söylüyor, dün Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklama Başbakan olduğu için önemli, dikkate alınacaktır ve parti içinde konuşulacaktır fakat bundan sonra Erdoğan azından çıkacak cümleler bedelli konusundaki kesin karar olacaktır. Yani Erdoğan kesinlikle yok demeden çıkmayacak demek için erken fakat fazla da ümitlenmemek lazım.
-
Bence 2 ihtimal var. Ya çıkacak ya çıkmayacak. Durum onu gösteriyor çünkü.
-
@vamos hocam çıkarsa parayı verip gitmeyenler olur çıkmazsa herkes gider gibi bir teori geliyor aklıma, siz ne diyorsunuz bu konuda?
-
Bedelliye karsi cikan parasi olmadigindan kahir ekseriyetle karsi cikiyordur. O vatan millet sakarya mevzusundan dolayi degildir. Cebinde olsa kosa kosa banka sirasini alir yani. Terorun pik yaptigi hendek catismalari doneminde diyarbakirda 1 yil astegmen olarak yerine getirdim vatani vazifemi ve gurur duyuyorum bundan. Bedelli askerlik bugun yarin cikar. Dogru bir uygulama mi derseniz de bana gore cokta lazim degil ama bunun dort gozle yolunu bekleyenlerde var. ALLAH herkesin gonlune gore versin.
-
@burcuburcu, içinde söyledi: Bedelli Askerlik 2018
@vamos hocam çıkarsa parayı verip gitmeyenler olur çıkmazsa herkes gider gibi bir teori geliyor aklıma, siz ne diyorsunuz bu konuda?
Eğer bu teori erkekler içinse katılıyorum,olabilitesi yüksek. Fakat kadınlar içinse bana pek mantıklı gelmedi açıkcası. Kusura bakmayın burcu hanım
-
@vamos Haklısınız, askerlik yükünün erkeklerde olduğu varsayımına dayanıp bunu iletimde belirtmeyi unuttum toplumu yanılttığım için üzgünüm.
-
iyi polis, kötü polis oynanıyor efenim.. en eski piyasa yoklaması mıymış ki ? tepki çekmezse başbakan açıklar, hede hödö çıkar ise cumhurbaşkanı açıklar. tersi bi durum reisin karizmaya da ters çünküm. gel gelelim fikrime, kısa dönem er olarak görevini yapmış bir vatandaş olaraktan; kesinlikle çıkmasın , ben gittim siz de gidin kardeşim! derdim fakat çıkmalı. cidden o kadar gereksiz insana o kadar gereksiz para harcanıyor ki insan acıyor. bu ellerle ne sütler ne peynirler yazık günah. yatacak yer bulamıyorduk o kadar çoktu ki asker bi ara yatakları birleştirip 3 kişi yattığımızı biliyorum ve %90 ı gereksiz tipler öd desen bayılacak - bir de uzun dönemler var ki allahım anlatılmaz, yaşanır cinsten -... ayrıca bir askerin günlük yemek maliyeti 21 lira filandı 1 yıl çarp çıkar , elbisesi , suyu, elektriği filan desen 10.000 tlden az değildir devlete maliyeti. 100.000 kişi yararlansa valla devletin cebinde sen 1milyar tele milyon gibi para kalır az para mı azizim ? .. neyse uzatmıyorum daha fazla, çıksın güzel kardeşim en azından o israf olmaz devlete de yük binmez. bkz. Para - Asker eğrisi.
-
@2iki hocam bizim editör arkadaşlar yazısını hazırlamıştı, önceki bedelliden 400 bin kişi faydalanmış bundan da o kadar desen zaten 6 milyar TL direk sıcak para girişi oluyor birde masraftan kaçınılıyor her anlama şu ekonomik kriz ortamında bedelli çok makul.
-
Önceki yaptığım analizin doğru çıkmasına sevindim kendi adıma...tamda düşündüğüm gibi Başbakan olabilir dedi c.başkanı olmaz dedi ve bedelli rafa kalktı hayırlısı olsun ...
-
Nasil rafa kalktı bedelli Sayın Cumhurbaşkanı şu an bedelinin konuşulması afrin ve Fırat kalkanı şehitleri ve gazilerine saygısızlık olur önümüzde bir seçim var seçim gecsin tekrar gündeme alınıp konuşulur dedi. Seçim dolayısıyla bedelliyi gündemine almak istemez doğal olarak oy kaygısıyla.Yani hayırlısıyla şu seçim geçsin sonra konuşalım diyor. Bence
-
@lex-fori tamam işte onun adı diplomaside rafa kalktıdır. .. yani zamanı gelince raftan İnebilir.. komple iş bitti dicek olsaydım gündemden düştü derdim.. saygılarımla
-
@lex-fori seçim baskısı ile yapılmazsa...sonrasi eğer kendi adamların çocukları yoksa, kimsenin umurunda olmaz....
-
Bedelli askerlik çıkmaması çok zor arkadaşlar kasmayın
-
@refik-soydam seçim arefesi böyle bir konuyu gündeme almak 2 ay sonra seçime gidecek bir partiye oy kaybettirir ve bu konu parti aleyhine olumsuz olarak kullanılır kardeşim o yüzden böyle bir şeyin içine girmek istemiyorlar ama tamamen de böyle birşey söz konusu değil de deniyorlar seçim sonuçları sonrası düşünülür
-
@lex-fori tamamen dışarıda derse bekleyenler oy vermez:)